papryka faszerowana - 2556 przepisów (strona:42/171)

Zapiekane faszerowane ziemniaki 158

Ziemniaki faszerowane cukinią i papryką Żeby w kuchni nie było nudno, ziemniaczki podane troszkę inaczej. :) Ziemniaczki faszerowane warzywami i polane sosem beszamelowym. Można podać z lekką surówką, swoje podałam z pomidorkami w śmietanie.  Ziemniaki kupiłam specjalne takie do pieczenia. Zapraszam do zapoznania się z przepisem.  Przepis: Składniki: 5 dużych ziemniaków przeznaczonych do zapiekania 1 papryka czerwona 1 papryka(...)mąki 2 łyżki masła sól, pieprz, gałka muszkatołowa, zioła prowansalskie   Wykonanie: 1. Ziemniaki myjemy i gotujemy w osolonej wodzie w mundurkach 2. Papryki i cukinię myjemy. Z papryki pozbywamy się środka i kroimy warzywa w kostkę. 3. 10 minut dusimy warzywa po czym smażymy na masełku doprawiając solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.  4. 2 łyżki masła rozpuszczamy

Mój pomysł na
Wielkanocne życzenia i jajka faszerowane 180

większego naczynia. Dodajemy miąższ awokado, rozgnieciony czosnek, serek i majonez i ugniatamy wszystko widelcem na jednolitą masę. Dodajemy posiekany szczypiorek, sok z limonki, doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Masę mieszamy i faszerujemy nią wydrążone jajka. Jajka faszerowane łososiem: 6 jaj ugotowanych na twardo 100 g łososia wędzonego 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki kremowego serka naturalnego świeży koperek sól, pieprz(...)tworząc łódeczki. Wycięte białka i żółtka wkładamy do większego naczynia. Dodajemy drobno pokrojonego łososia, serek, jogurt i ugniatamy wszystko widelcem na jednolitą masę. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Masę mieszamy i faszerujemy nią wydrążone jajka

Zawsze głodna!
Faszerowana pieczona papryka 168

Ciekawym daniem na obiad jest faszerowana pieczona papryka. Przygotowanie jej nie zajmuje bardzo dużo czasu i można to zrobić dużo wcześniej przed pieczeniem. Składniki: 4 - 6 dużych papryk 2 cebule 500 g mięsa mielonego podsmażone świeże lub mrożone grzyby 3 pomidory 1 szklanka ryżu sól pieprz oregano bazylia Wykonanie: Ryż ugotować w osolonej wodzie. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić

Mama Gotuje
Pieczone bakłażany z kuskusem i pomidorami 109

kasza bulgur z dynią i bakłażanem Faszerowany bakłażan z mozzarellą Pieczony bakłażan   Pieczony bakłażan z zata'arem   Zapiekany bakłażan z pęczakiem   Pasta z bakłażana z papryką   Bakłażan faszerowany z mięsem   Bakłażan zapiekany z serkiem   Pasta z bakłażana   Grillowane bakłażany z fetą   Roladki z grillowanego bakłażana   Pieczone bakłażany z kuskusem Czas przygotowania

Kulinarne przygody Gatity
Papryka nadziewana szpinakiem, suszonymi pomidorami i mozzarellą 220

Pieczona papryka wzbu dza we mnie pozytywne emocje. To z pewnością ten jej nieprzeciętny aromat po wyjęciu z piekarnika lub po prostu fakt, że bar dzo ja lubię. Paprykę zazwyczaj faszeruję mięsem, ale z d arzają się takie dni, że wypełnienia jest z decy dowanie bezmięsne.  Skła dniki: 4 duże czerwone papryki 500g szpinaku baby 2-3 ząbki czosnku

ChilliJemy
Bułgarski obiadek – czuszka biurek- papryka faszerowana serem 190

Córka przepis przywiozła z Bułgarii, gdzie była na wakacjach i jadła właśnie tą paprykę, zasmakowała jej i odtworzyła smak w domu. składniki 4 sztuki papryki podłużne

Moje Wyroby
Papryka czerwona w kuchni 80

znalazła zresztą w lecznictwie chińskim i indyjskim. Nic dziwnego: czerwona papryka ma wiele cennych właściwości. Poznaj jej moc i dowiedz się, jak wykorzystać to smaczne warzywo w swojej kuchni. 1. Papryka czerwona – wartości odżywcze 2. Właściwości lecznicze czerwonej papryki 3. Gatunki papryki 4. Jak wykorzystać paprykę w kuchni? Papryka: czerwona , zielona, pomarańczowa lub żółta dostępna jest w kuchni jako(...)przy niewielkiej kaloryczności. Właściwości lecznicze czerwonej papryki Czerwona papryka słodka jako lekarstwo? Tak, medycyna ludowa już wieki temu zainteresowała się jej możliwościami. Podobne właściwości wykazuje zresztą papryka zielona i papryka żółta – to de facto owoce tej samej rośliny, jedynie mniej dojrzałe, dlatego o niższej zawartości beta-karotenu i witaminy C. Ponieważ papryka czerwona zawiera witaminę

KuchniaWeDwoje.pl
Kotleciki z mielonego z ryżem + sos grzybowy 328

reguły robię je przy okazji przygotowywania jakichś faszerowanych warzyw ( papryka, cukinia, gołąbki), gdy zostanie mi nadmiar farszu. Można je jednak zrobić specjalnie i podać z jakimś sosem. Opisywałam je już przy okazji podawania przepisu na Faszerowaną cukinię+ kotleciki z farszu. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Krem z cukinii i pomidorów 187

Krem z cukinii i pomidorów to bardzo aromatyczna i orzeźwiająca zupa idealna na upalne dni. Najlepiej przygotować ją w sezonie kiedy mamy możliwość kupienia świeżych, dojrzałych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Faszerowana papryka bez mięsa 173

naturalny z sola. 3. Na patelni uduś razem cukinię i pomidora pokrojone w kostkę. Dadaj zmiażdżony czosnek, sól i pieprz oraz bazylię. 4. Faszeruj gorące papryki i udekoruj listkami bazylii. natychmiast podawaj. Danie jest pyszne, aromatyczne, lekkie i niskokaloryczne

AZgotuj!
Nadziewana Papryka z Chorwacji – Punjena Paprika 105

Nadziewana Papryka Nadziewana Papryka, czyli Punjene Paprike to bardzo popularne danie w Chorwacji, kiedy rozmawiałem z Ante, o Kuchni Chorwackiej, co on lubi jeść, w pierwszej trójce była właśnie nadziewane papryka.  Przede wszystkim musisz wiedzieć, że Punjena Paprika to nie danie Chorwackie tylko, ale całej środkowej i południowej części Europy, znane pod różnymi nazwami: Filovana Paprika – Bośnia(...)Polnjena Paprika – Słowenia.  Toltott Paprika – Węgry.  Pulnena Piperka – Bułgaria. Plnená paprika – Słowacja. Faszerowane warzywa, papryki, pomidory, cukinie czy bakłażany goszczą często no stołach tej części Europy, ale myślę, że nie tylko.  Oczywiście to danie ma zapewne bardzo długą historię, ale ciężko w takim przypadku kiedy tak naprawdę powstało.  Na zakończenie mojej przydługiej

RafalCook
Faszerowane pomidory 350

Szukacie pomysłu na smaczne, letnie i lekkie danie? Polecam pomidorki faszerowane ryżem, papryką oraz domowymi ogórkami małosolnymi. Żeby mięsożercy też zjedli je ze smakiem dodałam wędzoną pierś z kurczaka. Pomidorki świetnie sprawdzą się jako przystawki albo lekkie śniadanie czy nawet kolacja. Składniki: 8 dużych pomidorów, 100 g ryżu pełnoziarnistego, 2 ogórki małosolne, 1/2 czerwonej papryki, wędzona pierś z kurczaka, sól(...)Miąższ połączyć z oczyszczoną i pokrojoną w kostkę papryką oraz pokrojonymi w kostkę ogórkami. Ryż ugotować na sypko, odcedzić i ostudzić. Połączyć z pokrojonymi warzywami. Pierś kurczaka pokroić w kosteczkę, połączyć z warzywami. Dodać majonez, sól i świeżo zmielony pieprz. Dodać 2 łyżki świeżej posiekanej bazylii. Wszystko wymieszać. Masą faszerować pomidory. Udekorować bazylią

Z miłości do słodkości
Papryka nadziewana sałatką. Papryki a’la dynie Halloween. 101

Papryka nadziewana sałatką, czyli papryki “Dynie” na Halloween lub inną imprezę – osobiście tego święta nie obchodzę, ale forma podania dania na pewno będzie

Kulinarne Przeboje
Papryka nadziewana sałatką. Papryki a’la dynie Halloween. 347

Papryka nadziewana sałatką, czyli papryki “Dynie” na Halloween lub inną imprezę – osobiście tego święta nie obchodzę, ale forma podania dania na pewno będzie

Kulinarne Przeboje