papryka faszerowana - 2556 przepisów (strona:40/171)

PIECZONE PAPRYKI FASZEROWANE MIĘSEM RYŻEM I BOCZNIAKAMI 215

Paprykę można faszerować dowolnie. Jest idealnym daniem na przyjęcia i obiadokolacje. Pięknie się prezentuje i wyśmienicie smakuje.  Można podawać ją w wersji bezmięsnej. Ja z racji ,że miałam boczniaki - wykorzystałam je w przepisie. Można zamiast nich użyć pieczarek, bądź pominąć grzyby. Pasują też świeże kurki a zamiast ryżu - kasza kuskus lub inna ulubiona. Kombinacja składników zależy od smaków(...)waszej pomysłowości.   Składniki na 3 porcje papryk: 3 szt. czerwonej papryki (kolor zostawiam do wyboru) 70 g ryżu ( niecała torebka ) 250 g mielonego mięsa 5 szt. boczniaków 3-4 łyżki posiekanych i obranych ze skórki pomidorów (ja użyłam z puszki)  1 jajko 1/2 dużej cebuli 2 ząbki czosnku świeże listki oregano garść zielonej pietruszki 1 łyżka ziół prowansalskich

potrawyregionalne
PAPRYKA FASZEROWANA 280

pestek winogron i wrzucamy kolejno pokrojonego bakłażana oraz por - smażymy pod przykryciem do momentu aż bakłażan zmięknie. Doprawiamy do smaku i mieszamy z ugotowanym ryżem. Odcinamy "wieczko" papryki i faszerujemy. Tak przygotowane papryki układamy w naczyniu żaroodpornym (wysmarowanym wcześniej olejem) i pieczemy pod przykryciem w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Smacznego

wege i kropka
Jajka w sosie chrzanowym na zimno 239

układamy jajka. Odsyłam również do innych moich przepisów na jajka: Jajka W Sosie Rzodkiewkowym Jajka Faszerowane Łososiem Jajka Faszerowane z suszonymi pomidorami Jajka Faszerowane Szynką I Papryką Jajka Faszerowane Tuńczykiem Jajka Faszerowane Pieczarkami Szybka Przystawka Z Jajek I Ogórków Artykuł Jajka w sosie chrzanowym na zimno pochodzi z serwisu Przepisy Kulinarne

e-PrzepisyKulinarne
Papryka Mocno Nadziana, choć wegetariańsko 221

miseczki soczewicę gotujemy w osolonej wodzie cebulę szatkujemy, ząbki czosnku rozgniatamy i siekamy, podobnie natkę, dodajemy do usmażonego bakłażana fetę kroimy w kostkę 3 papryki kroimy na połówki, tak aby nadawały się do faszerowania, czwartą filetujemy, kroimy na mniejsze kawałki, smażymy na odrobinie oliwy, doprawiamy słodką papryką, dodajemy 2 łyżki ketchupu. przekładamy do wysokiego naczynia, blendujmey, dodajemy musztardę, pomidory oraz

Luźna Kuchnia
PAPRYKA FASZEROWANA 132

paprykę można faszerować na różne sposoby, ja postanowiłam użyć do farszu kaszy kuskus i wątróbki, danie wyszło przepyszne     SKŁADNIKI 3 papryki Farsz: 25 dag wątróbki drobiowej, 1 cebula, ½ szkl. kaszy kuskus błyskawicznej, 150 g sera feta, sól, pieprz, papryka słodka WYKONANIE Cebulę kroimy w kostkę, obsmażamy na złoto, dodajemy wątróbkę i obsmażamy ze wszystkich stron, gdy wystygnie drobno

słodki bratek
Papryka faszerowana ryżem i suszonymi pomidorami 114

weekend będzie mięso. Wczoraj uzgodniłam z tatą szczegóły i jak wszystko się uda, na stole wyląduje królik. Ale póki co, nadal męczę Was moją typową kuchnią. Tym razem faszerowana biała papryka w sosie pomidorowym. My dodaliśmy do niej na koniec harissę , od której jesteśmy uzależnieni.  Składniki: 4 duże białe papryki 3/4 szklanki ciemnego ryżu 8 suszonych pomidorów 1 cebula(...)solą i pieprzem, mieszamy. Sos - na patelni rumienimy pokrojoną w kostkę cebulę i rozdrobniony czosnek, dodajemy passatę i przyprawy, zagotowujemy, pod koniec wrzucamy liście bazylii. Papryki myjemy, nacinamy wzdłuż i delikatnie wydrążamy pestki, faszerujemy ryżem. Na dno naczynia żaroodpornego wylewamy sos, wykładamy papryki, przykrywamy np. folią aluminiową i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. 10 minut przed końcem pieczenia

Kardamonovy
Poniedziałkowy "fit" - Cukinia faszerowana ryżem z suszonymi pomidorami, papryką i kurczakiem 410

cukinii, którą przygotowałam z ryżem z pomidorami, papryką, soczewicą i kurczakiem. To pyszne połączenie, które pasuje  zarówno na obiad jak i na kolację.   Cukinia faszerowana ryżem z suszonymi pomidorami, papryką i kurczakiem SKŁADNIKI : 2 niewielkie cukinie  125 g ryżu z pomidorami i papryką SyS 150 g piersi z kurczaka 1/2 papryki czerwonej 1 ząbek czosnku(...)wraz z przeciętym ząbkiem czosnku i całość podduszamy przez 5 minut. Po tym czasie dodajemy ugotowany ryż i mieszamy. Cukinie kroimy na pół wzdłuż. Wydrążamy jej środek. Faszerujemy uzyskanym farszem. Układamy paprykę w naczyniu do zapiekania, które przykrywamy i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 30 minut.  (Naczynie wykładam przeciętą torebką do pieczenia - można nasmarować tłuszczem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pieczarki faszerowane puree ziemniaczanym z boczkiem i cebulką 117

Pieczarki faszerowane puree ziemniaczanym z boczkiem i cebulą to proste i pyszne danie, w dodatku ładnie prezentuje się na talerzu. Mogą być samodzielnym daniem lub przystawką. Smakują doskonale i są sycące. Przepis nie jest skomplikowany i opiera się na ogólnodostępnych składnikach. Polecam! Składniki: 400 g dużych pieczarek 1 kg ziemniaków 1 cebula 100 g wędzonego boczku 2 żółtka 1 łyżka(...)piekarniku nagrzanym do 180°C przez około30 minut. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Bataty faszerowane soczewicą, pomidorami, jarmużem i fetą → Grillowana bagietka faszerowana pieczarkami i serem lazur → Zupa pieczarkowa ze szpinakiem → Cukinia faszerowana mięsem mielonym i papryką → Bakłażan faszerowany dorszem z sosem pomidorowo – śmietankowym Artykuł Pieczarki faszerowane puree ziemniaczanym z boczkiem i cebulką pochodzi

Oryginalny smak
Bataty faszerowane soczewicą, pomidorami, jarmużem i fetą 132

zainteresować: → Smoothie z batatów, soku pomarańczowego i imbiru → Awokado zapiekane z jajkiem, suszonymi pomidorami i parmezanem → Bakłażany faszerowane kaszą kuskus, pomidorami i fetą → Cukinia faszerowana mięsem mielonym i papryką → Cukinia faszerowana mielonym mięsem, czarnymi oliwkami i serem lazur

Oryginalny smak
Bakłażany faszerowane kaszą kuskus, pomidorami i fetą 105

minut. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Bakłażan faszerowany dorszem z sosem pomidorowo – śmietankowym → Parmigiana di melanzane → Moussaka (musaka) → Cukinia faszerowana mięsem mielonym i papryką → Cukinia faszerowana mielonym mięsem, czarnymi oliwkami i serem lazur

Oryginalny smak
GEMISTA – kuchnia grecka 137

Mój przepis na GEMISTĘ inspirowaną kuchnią grecką znajdziecie na stronie https://swiezystart.pl/ w zakładce ZDROWE PODEJŚCIE. TUTAJ

Ostra na Słodko
Sylwestrowe propozycje 300

grillowaną morelą   Idealnie przyrządzona pierś kaczki Roladki z szynki parmeńskiej, buraka i koziego sera Roladki ze schabu z suszonymi pomidorami, anchois i kozim serem   Jajka faszerowane pomidorami, papryką i bazylią Jajka faszerowane pieczarkami Sałatka Caprese Prosta tarta z pomidorami, kozim serem i anchois Hummus z suszonymi pomidorami Kanapki z rukolą, chipsem z szynki parmeńskiej oraz duszoną w cydrze

Mango Papaja
Papryka faszerowana 132

Składniki : • 4 papryki • 350 g mielonego mięsa • 2 łyżki oliwy • 1 cebula • 2 ząbki czosnku • 2 łyżki posiekanej natki • 100 g (1 woreczek) ryżu • 1 jajko

KUCHNIA POLSKA
Przekąska z ogórka 121

Przekąska z ogórka. Ogórek faszerowany twarogiem to kolejny mój pomysł na przekąskę z ogórków wypełnioną twarogiem, papryką i szczypiorkiem. Taki fingerfood bez chleba ta wspaniała przekąska, wegetariańska, bez węglowodanów i bez glutenu! Ogórek składa się głównie z wody, dlatego też jest bardzo polecany we wszystkich dietach odchudzających. Przyśpiesza spalanie kalorii i usuwa nadmiar wody z organizmu. Polecam do tej przekąski(...)Natomiast gdy majonez Wam jest nie straszny to polecam przepis na Ogórki faszerowane sałatką jarzynową lub Ogórki faszerowane sałatką ryżową Składniki na 2 porcje przekąski z ogórków: ogórki faszerowane twarogiem, papryką i szczypiorkiem 1 ogórek wężowy sól 4 kopiaste łyżki twarogu, serka kanapkowego, serka śmietankowego kawałek czerwonej papryki (o. 1/5) szczypiorek Miks mieszanki przypraw z chili, papryki, pieprzu, tymianku, rozmarynu

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię