papryka faszerowana - 2556 przepisów (strona:43/171)

Faszerowana papryka 181

Paprykę można faszerować w sumie wszystkim. U mnie w domu najpopularniejsza jest wersja z mięsem mielonym, serem feta i pieczarkami, choć oczywiście zdarza się też, że farsz wygląda tak jak na  tradycyjne gołąbki. Dzisiaj ta pierwsza opcja, polecam i zapraszam po przepis. Składniki: 4 papryki 200 g mięsa mielonego 150 g fety 4 pieczarki 1 jajko

Gosia gotuje
Spaghetti bolognese z papryką 194

Klasyczne spaghetti bolognese z mięsem mielonym można dopełnić papryką czerwona, która nada daniu głębi. Ponadto papryka ma dwa razy więcej witaminy C niż sama cytryna. Prócz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Śledzie z suszonymi pomidorami 203

Śledzie z suszonymi pomidorami z dodatkiem orzechów to ciekawa alternatywa do tradycyjnych śledzi w oleju. Przygotowujemy je równie szybko, a mają oryginalny, niepowtarzalny smak. Jest to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Cukinia faszerowana mięsem mielonym i papryką 246

Prosty przepis na cukinię faszerowaną mięsem mielonym, papryką i natką pietruszki pod warstwą ciągnącego parmezanu. Pycha! Danie jest pyszne i sycące, polecam na obiad lub ciepłą kolację. Cukinię można faszerować różnymi składnikami, nie tylko mięsem. Również ryżem, kaszą, warzywami lub rozdrobnioną rybą. Kombinacji jest wiele Polecam też z mięsem, oliwkami i serem lazur . Mniam… Składniki: 3 cukinie(...)parmezanem i piec około 2-3 minuty, tylko do czasu, aż ser się rozpuści. Smacznego To też może Cię zainteresować: Cukinia faszerowana mielonym mięsem, czarnymi oliwkami i serem lazur Zapiekanka makaronowa w sosie śmietanowym z mięsem mielonym, papryką i cukinią Zapiekanka z cukinią, figami i kozim serem Łosoś z jagodami goji i szafranowym amarantusem (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Oryginalny smak
Szybki ryż z kurczakiem i papryką 167

Szybki ryż z kurczakiem i papryką to danie, które wykonanie dosłownie w kilkanaście minut. Najlepiej smakuje podany zaraz po przygotowaniu, jednak możecie je podgrzać następnego dnia

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczone faszerowane papryki 127

przekąska, a z dodatkiem dobrze doprawionego mięsa znakomity obiad. Wiosna w pełni, warzyw  coraz więcej, więc dla zdrowia i urody wprowadźmy je na nasze stoły! SKŁADNIKI: 3 średnie papryki (u mnie czerwone) 0,5 kg mięsa drobiowego(u mnie zmielona pierś ) 1 szalotka 1 łyżeczka chmeli-suneli 1/2 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki białego pieprzu 5 cm białej części pora(...)kroimy w drobną kostkę, smażymy na oliwie na złoty kolor, mięso doprawiamy przyprawami, dodajemy jajko, szalotkę i por , jeśli farsz będzie zbyt luźny dodajemy bułkę tartą, faszerujemy wydrążone papryki, pieczemy w temp. 180 stopni około 45 min. mięso się zrumieni, a papryka będzie miękka

Kuchnia Beaty
JAJKA FASZEROWANE TUŃCZYKIEM (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 422

także na co dzień. Połączenie jajek oraz ryby z warzywami daje naprawdę przepyszny efekt. Składniki – jajka faszerowane tuńczykiem: 4 duże jaja (u mnie rozm M) 120 g odsączonego tuńczyka w sosie własnym/w wodzie 30 g czerwonej lub żółtej papryki 30 g ogórka kiszonego 30 g (2 łyżki) majonezu domowego lub dobrej jakości (patrz na skład(...)kcal, B 11 g, T 11 g, W 1 g. Jeśli lubicie jajka faszerowane to polecam także przepisy na inne wersje: faszerowane awokado jajka faszerowane łososiem z szynką, papryką i ogórkiem Artykuł JAJKA FASZEROWANE TUŃCZYKIEM (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) pochodzi z serwisu OLA LA LCHF

Ola la LCHF
Kanapki z awokado i jajkami 190

Kanapki z awokado i jajkami to dietetyczna propozycja na szybką, smaczną i zdrową kolację. Awokado znajduje się praktycznie w każdej diecie, ze względu na swoje właściwości

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pasta z awokado na ostro 232

Pasta z awokado na ostro to idealny dodatek do chrupiącej tortilli, ale również może być wykorzystana jako pasta do pieczywa. Lista składników i przepis jest poniżej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Proste szaszłyki z grilla 228

Proste szaszłyki z grilla to błyskawiczna propozycja na danie z grilla. Jest bardzo szybkie w przygotowaniu, bowiem nie wypada od nas marynowania mięsa. Lista składników oraz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Szybka pasta z awokado 212

Szybka pasta z awokado z całą pewnością może nam zastąpić masło na pieczywie. Awokado jest polecane przed dietetyków jako jeden ze składników każdej diety. Przygotowanie pasty

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczone warzywa z sosem curry 245

Nie jestem zwolennikiem dań bezmięsnych, jednak raz na jakiś czas można i nawet trzeba zrezygnować z mięsa. Muszę przyznać że pieczone warzywa z sosem curry są

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Muszle makaronowe z pieczarkami na beszamelu 93

Uwielbiam makarony. Makarony i zieleninę. I pieczarki. Wyszło więc, to co wyszło – conchiglioni faszerowane pieczarkami, pieczone na beszamelu. Prosta, smaczna potrawa, której wykonanie naprawdę nie wymaga jakichś niesamowitych zdolności. Muszle można faszerować mięsem, papryką, pomidorami, szpinakiem, fetą, co Wam tylko przyjdzie do głowy. Ja dodatkowo, bardzo lubię połączenie pieczarek, cebuli i dużej ilości natki pietruszki. Plus czosnek

Kardamonovy
Sałatka z mozzarellą, pomidorami i octem balsamicznym 213

Sałatka z mozzarellą, pomidorami i octem balsamicznym to idealny pomysł na szybką i smaczną przystawkę. Lista składników i przepis są poniżej… Składniki 2 pomidory 1

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Złociste placki ziemniaczane 236

Złociste placki ziemniaczane możemy podać w wersji „na słodko” ale również bardziej klasycznej, chociażby z gulaszem. Danie przygotujemy bardzo szybko i dodatkowo będzie to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!