pulpeciki - 1409 przepisów (strona:50/94)

SOS KOPERKOWY : pyszny, prosty przepis 134

pieprzem i sokiem z cytryny. Po około 1 minucie zdejmujemy z ognia.  Na tym etapie do sosu koperkowego można już włożyć podgotowane wcześniej w rosole lub osolonej wodzie pulpeciki, podduszoną i pokrojoną w plastry polędwiczkę wieprzową, mięso z kurczaka lub indyka albo kawałki ryby. Możliwości jest wiele.  Smacznego :) Sos koperkowy

Moja Książka Kucharska
Pulpety na ostro w sosie pomidorowy 161

puszce Wykonanie: Mięso włożyć do miski, pokrojoną cebulę, kolendrę, posiekany czosnek, kminek, pietruszkę, imbir, paprykę, chili, jajko i tartą bułkę. Doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać i uformować małe pulpeciki. Smażyć na rozgrzanej oliwie. Artykuł Pulpety na ostro w sosie pomidorowy pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia

Pomysłowa kuchnia
Surówka z czerwonej kapusty z kukurydzą 229

cieszy się u nas popularnością. Jeśli jeszcze nie próbowaliście takiej wersji, to szczerze polecam. Prosta, pyszna, w sam raz do drugiego dania. Ja bardzo często podaję ją np. do pulpecików w sosie pomidorowym . Spróbujcie. Surówka z czerwonej kapusty z kukurydzą – pyszna surówka do obiadu Składniki: pół główki czerwonej kapusty 1 jabłko 2 małe lub 1 większa marchewka 1 czubata

Słodkie okruszki
Pulpety w sosie grzybowym 187

łyżka mąki sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany 1. Mięso mielone łączymy z jajkiem, bułką tartą, posiekaną drobno cebulą i przyprawami. Zagniatamy na gładką masę, formujemy małe pulpeciki, podsmażamy na rozgrzanym oleju do zarumienienia. Ściągamy z patelni, przekładamy na ręcznik papierowy.  2. Na tej samej patelni i tym samym oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy również drobno pokrojone

Szefowa kuchni
Kapusta z pulpetami w pomidorach 121

zimnej wody natka pietruszki cukier sól, pieprz Przygotowanie Kapustę szatkujemy. Ziemniaki obieramy, kroimy na większe kawałki. Łopatkę wieprzową mielimy, dodajemy posiekaną cebulę, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy pulpeciki. W naczyniu żaroodpornym układamy kapustę, zalewamy bulionem i passatą. Dodajemy ziemniaki i pulpety. Całość zapiekamy 90 min w 200°C . Pod koniec dodajemy mąkę wymieszaną w zimnej wodzie, dodajemy

R'n'G Kitchen
Kuchnia lekkostrawna, najlepsze przepisy na dania i desery w wersji light Barbara Toselli 144

treści według składników.  Jajka i produkty mleczne oraz zamienniki mleka.  Makarony i zboża. Mięsa i wędliny. Owoce.Warzywa. Ryby. Masz ochotę na pyszną rybę w niecodziennym wydani lub pulpeciki z tuńczyka z oliwkami, orzeszkami piniowymi i kaparami,a może zupę owsianą z zielonym groszkiem, pewnie takiej nie jedliście. Jeśli zaciekawiła Was ta książka to zapraszam do księgarni internetowej Tania

Sama słodycz i szczypta chili
Kofta korma z czerwoną soczewicą 158

ryżem. Uwaga: kofta korma z czerwoną soczewicą jest daniem dość pikantnym, więc ilość ostrych przypraw możecie nieco zmniejszyć. Korma kofta z czerwoną soczewicą z wolnowaru Przygotować kofty (pulpeciki mięsne) zgodnie z przepisem powyżej. Przełożyć do wolnowaru. Dodać składniki sosu korma, podlać wodą, tak aby warzywa były całkowicie zakryte. Gdyby sos okazał się zbyt gęsty podlać dodatkowo niewielką ilością wody. Czas

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Przepisy z kurczakiem 152

KURCZAK PIECZONY SAŁATKA GYROS KURCZAK W CZERWONYM PESTO KURCZAK Z MOZZARELLĄ KURCZAK PIECZONY KURCZAK Z BATATAMI MAKARON Z CZERWONYM PESTO I KURCZAKIEM KURCZAK Z CYTRYNĄ I LAWENDĄ MAKARON Z PULPECIKAMI W SOSIE POMIDOROWYM SAŁATKA CEZAR Z KURCZAKA SAŁATKA Z KURCZAKIEM CURRY KOTLETY MIELONE Z KURCZAKA ORIENTALNE SKRZYDEŁKA Z KURCZAKA MAKARON Z KURCZAKIEM I SOSEM POMIDOROWYM DOMOWY KEBAB Z KURCZAKA SAŁATKA

nietylkopasta.pl
Pulpety w sosie pomidorowym 145

czasie masa zgęstniała ( dzięki bułce).  Formowałam potem kuleczki ok. 4 cm średnicy. Obtaczałam je w mące i smażyłam na rumiano na rozgrzanej patelni z masłem.  Kiedy wszystkie pulpeciki były obsmażone dolałam passaty pomidorowej i jeszcze dusiłam je ok 15-20 minut od czasu do czasu przekręcając je na drugą stronę.  Sos podczas duszenia odparował i zagęścił się

Pieprzyć z Fantazją
Pulpety z łososia 205

Delikatne pulpety z łososia to świetny pomysł na obiad dla całej rodziny. Pulpeciki robi się bardzo prosto i szybko. W lekkim sosie pomidorowym smakują idealnie. Polecam podawać je z makaronem lub ryżem. - super obiad również dla małych dzieci - proste i pyszne pulpety rybne - szybki sos pomidorowy

AniaGotuje.pl
SOS POMIDOROWY DO PULPETÓW i nie tylko : przepis, jak zrobić 120

warzyw i, gdy trzeba, doprawiamy do smaku. Sos można przetrzeć przez sito i dodać niewielką ilość śmietany, będzie miał nieco delikatniejszy smak i jaśniejszy kolor. Przygotowane i obsmażone pulpeciki ułożyć w rondlu, zalać gorącym sosem pomidorowym , przykryć i dusić na niewielkim ogniu kilkanaście minut.  Smacznego :)  Domowy sos pomidorowy do pulpetów

Moja Książka Kucharska
Dietetyczne pulpety drobiowe w sosie koperkowym bez śmietany 257

blogu pojawiać się będą coraz częściej propozycje dietetyczne. W większości są to moje autorskie przepisy, ale obiecuję publikować tylko te propozycje, które wyszły smacznie!  Co powiecie na tradycyjne pulpeciki drobiowe, ale w wersji light? Od dziś to mój numer 1 ! Smakują lepiej niż w tradycyjnej wersji- na śmietanie, z bułką zamiast płatków owsianych...Nieskromnie przyznam, że wyszły rewelacyjne

Tradycyjna Kuchnia
SURÓWKA COLESŁAW Z CHRZANEM : przepis, składniki 266

kilka pomysłów na pyszny obiad: chrupiące udka kurczaka z tłuczonymi ziemniakami, koperkiem i surówką colesław>>> pieczona kaczka z kluskami śląskimi i surówką colesław>>> pulpeciki z indyka w sosie koperkowym i surówką colesław>>> gulasz po węgiersku z kaszą i surówką colesław>>> kotlety schabowe z frytkami i surówką colesław

Moja Książka Kucharska
SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY I MARCHEWKĄ 184

tłuczone ziemniaki z koperkiem i surówka z kiszonej kapusty i marchewki>>> halibut smażony , ryż na sypko i surówka z kiszonej kapusty i marchewki>>> pulpeciki z indyka w sosie koperkowym, ziemniaki z wody i surówka z kiszonej kapusty i marchewki>>> kotlety mielone z cebulką z kaszą i surówką z kiszonej kapusty

Moja Książka Kucharska