pulpeciki - 1409 przepisów (strona:56/94)

Wegańskie pulpety z ryżu i fasoli w pomidorach 228

pomysłu co z niej zrobić. Do fasolowego puree dodać ugotowany ryż, zmielone siemię lniane, sezam i kumin. Wymieszać dokładnie, doprawić do smaku solą i pieprzem. Z masy formować niewielkie pulpeciki i obtaczać je w ziarenkach sezamu. Z masy uformowałam 24 pulpety, po 6 sztuk na porcję. Oliwę rozgrzać na patelni i smażyć pulpety na złoty kolor, obracając z każdej strony

Dietolog
Smażone pierogi szafranowe z rydzami i czerwonym pieprzem 162

pierogi usmażyć na maśle, do uzyskania jasno złotego koloru. Przełożyć na talerz i posypać roztartym czerwonym pieprzem. Smacznego To też może Cię zainteresować: Kopytka z rydzami smażonymi na maśle Pulpeciki z kaszy gryczanej nadziewane kozim serem w sosie grzybowo-dyniowym Smażone pierogi z wołowiną na ostro Pierogi ruskie     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Oryginalny smak
Pulpety w sosie pomidorowym. 179

Pulpeciki. Kto lubi?... Ja na pewno. Propozycja w sosie pomidorowym. Przerobiłam z mężem 40 kilo pomidorów na przecier więc mogę poszaleć :) Ciekawe na jak długo nam wystarczy? W zeszłym roku zrobiliśmy 30 kilo i w kwietniu już nie było :) Zobaczymy czy w przyszłym roku nie trzeba będzie dojść do pięćdziesiątki. Składniki: 500 g. mięsa mielonego ( ja miałam z szynki

Agusiowe smakołyki
Cytrynowe pulpeciki w sosie pomidorowym 183

mnie nie doceniany. Kawa zakupił go głównie z myślą o robieniu pulled pork’a. Robimy więc sobie od czasu do czasu taką długo... Artykuł Cytrynowe pulpeciki w sosie pomidorowym pochodzi z serwisu gotować

gotować!
Pulpety w sosie musztardowym z pieczarkami i marchewką 159

łyżki mąki  sól, pieprz, papryka słodka  olej 1. Mięso mielone łączymy z jajkiem, bułką tartą, posiekaną drobno cebulą i przyprawami. Zagniatamy na gładką masę, formujemy małe pulpeciki, które gotujemy w 1 litrze wody. Odcedzamy.  2. Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę, marchew ścieramy na dużych oczkach tarki.  3. Na rozgrzanym oleju podsmażamy marchewkę, cebulę i pieczarki

Szefowa kuchni
Pulpeciki w sosie koperkowym 143

Dzień dobry Kochani! :) Aleee wolne dni szybko uciekają :( Zleciały jak jeden dzień.. Ale byle dotrwać do jutra do 18.00 i znowu weekend :). A tymczasem mam dla Was pyszne pulpeciki w sosie koperkowym. (Ostatnio ulubione danie mojego Męża:)). Zapraszam! Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko bułka tarta 2 szkl wywaru warzywnego 200 ml śmietanki

Trufelkowo
Zupa jarzynowa z klopsikami 216

Dawno nie było przepisu na zupkę, ta co prawda była robiona jakiś czas temu..Pyszna zupka jarzynowa z dodatkiem pulpecików. bulion  2 marchewki 1 pietruszka 1/4 selera 1 por  10 -20 dkg fasolki szparagowej sól , pieprz listek, ziele domowa vegeta 3 kopiaste łyżki kaszy manny + 1/2 szkl.zimnej wody 25 dkg mięsa mielonego 1 jajko 1 cebulka majeranek

Moje domowe kucharzenie
Pulpety z indyka w sosie pomidorowym 207

oregano, paprykę w proszku, pieprz i sól. Wszystko razem wyrabiamy ręką na jednolitą masę. Zmoczonymi w zimnej wodzie rękoma formujemy niewielkie kulki. Na patelni rozgrzewamy olej a następnie wykładamy pulpeciki. Obsmażamy je na złoty kolor. Podsmażone mięso przekładamy do garnka i zalewamy gorącym bulionem. Dodajemy przecier pomidorowy i koncentrat. Przyprawiamy sos do smaku solą, cukrem i ziołami prowansalskimi. Gotujemy około

Qchnia po prostu
Pulpety w sosie koperkowym 157

Uwielbiam ! :)  Pulpeciki, do tego sosik ze świeżego koperku <3 Nie wiem jak Wy, ale ja jestem sosiarą i makaroniarką :D A Wy? Macie jakiś nałóg smakowy? :) Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego 2 cebule 4 łyżki bułki tartej 1 jajko 3 łyżki śmietany 12% 1 ząbek czosnku pęczek kopru sól pieprz Vegeta(opcjonalnie) Przygotowanie : Do mięsa mielonego

Domowa Kuchnia u Mamy
PULPETY Z GRZYBAMI LEŚNYMI 191

Następnie grzyby przekładam do garnka o grubym dnie. Dodaję masło i cebulę drobno posiekaną. Duszę dodaję szpinak. Mieszam. Do miski dodaję mięso i pozostałe składniki. Mieszam dokładnie. Formuję pulpeciki a następnie obtaczam w bułce tartej. Na rozgrzanej patelni wylewam olej, obsmażam ze wszystkich stron. Pulpety przekładam do garnka o grubym dnie. Dolewam wodę i przecier pomidorowy, pomidory z puszki oraz

Gotowanie Patki
Koktajl spalający tłuszcz z pomarańczy i grejpfruta 14256

Smacznego! Zobacz również przepisy na: Koktajl z jarmużu, banana i jabłka – odchudzający i mega zdrowy! Mega szybkie i dietetyczne muffinki śniadaniowe Dietetyczny obiad, czyli pieczona pierś kurczaka z warzywami Pulpeciki z cukinii w sosie pomidorowym Cukinia faszerowana ryżem i kaszą jaglaną – fit! Dietetyczny kurczak z cukinią i brokułami (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Koktajl spalający tłuszcz z pomarańczy i grejpfruta

Kulinarne Przeboje
Sałatka z ziemniakami, brokułem, kurkami i serem lazur 171

lazur i wszystko delikatnie wymieszać. Polać przygotowanym sosem. Smacznego To też może Cię zainteresować: Kopytka z rydzami smażonymi na maśle Boczniaki w aromatycznym sosie śmietanowym z kaszą orkiszową Pulpeciki z kaszy gryczanej nadziewane kozim serem w sosie grzybowo-dyniowym Sałatka z bobem, miętą, smażonymi ziemniaczkami i fetą     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Oryginalny smak
,,Pulpety z jarzębiną’’ 143

Owocowa eksplozja smaków! Jarzębina czerwona, która rośnie na drzewach jest nie tylko ładną ozdobą w postaci korali na szyi, ale może posłużyć również jako ciekawy dodatek w każdej kuchni. Pulpeciki z indyka powstały dzięki uprzejmości marki Frisco, oraz Stovit Składniki: 500 g mielonego filetu z indyka 1 ząbek czosnku 1 cebula 1 namoczona w mleku czerstwa kajzerka sól i pieprz

Podróż w kulinaria
Pulpety w sosie pomidorowo-śliwkowym. Kufteh. 168

długiej historii perskiego królestwa. Tak też jest z kufteh. Patrząc na te klopsy (czy też pulpety) myślę sobie, że wszystkie podobne, które do tej pory robiłem, to były pulpeciki. Klopsiątka po prostu. Tak, kufteh to są klopsy co się zowie! I na dodatek w mojej wersji ze śliwką w środku. :) Gotowane w bardzo prostym w wykonaniu, ale bogatym w smak

zadanie-gotowanie
Drobiowe pulpeciki w sosie grzybowo-śmietanowym 202

dodać bułkę tartą. Przyprawić delikatnie solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Wyrobić na jednolitą masę. Jeśli mięso będzie zbyt klejące można dodać jeszcze trochę bułki tartej. Z masy formować małe pulpeciki. Wkładać je na gotujący się wywar z grzybami. Całość gotować na małym ogniu ok. 20 minut. Po tym czasie wlać śmietankę i dobrze wymieszać. Mąkę rozrobić w połowie szklanki zimnej

Zielona Kuchnia