dalej gotować aż warzywa będą prawie miękkie. Następnie z mięsa mielonego uformować małe kulki wielkości dużego orzecha włoskiego i wkładać bezpośrednio do kapusty. Dodać koperek i gotować aż pulpeciki zmienią kolor. Następnie wszystko dokładnie wymieszać, do smaku doprawić solą jeśli potrzeba. Gotować jeszcze kilka minut. Na koniec dodać podsmażony boczek z cebulką i wymieszać
Monia miesza i gotujemnie więc zatopiłam w niej klopsiki z indyka. Całość nadal jest lekka i letnia, ale klopsiki powodują, że jest to już wystarczające danie na obiad. Emilce bardzo posmakowały pulpeciki, kłopot oczywiście był z pływającymi liśćmi sałaty – musiałam więc jej porcję zalać czystym wywarem. Następnego dnia jednak wyjęłam z jej porcji klopsiki a resztę zmiksowałam. A ponieważ w weekend obejrzała
Cooking for Emilycoś upichcić 😜 Składniki ▫ 300 g mięsa mielonego ▫ 250 g passaty ▫ 30 g mąki gryczanej ▫ makaron wedle uznania, tłuszcz do smażenia Przygotowanie: 1. Z doprawionego mielonego mięsa zwilżonymi rękami formować pulpeciki i obtaczać je w mące gryczanej 2. Podsmażyć mielone z obu stron , pod koniec dolać passatę i dusić 10 min co jakiś czas mieszając 3. Podawać na ugotowany makaron
Zdrowie i pysznie na talerzujednak warzywo ? 😊 Rabarbar - owoc czy warzywo Rabarbar potocznie uważany jest za owoc, ponieważ z reguły używamy go do przygotowania słodkich dań - chociaż ja przygotowałam z rabarbarem zapiekane pulpeciki wieprzowe - też było pysznie. Ale tak naprawdę to wykorzystujemy głównie go do ciast czy kompotów. Otóż nic bardziej mylnego ! Rabarbar inaczej nazywany rzewieniem, jest rośliną, która należy
Kulinarne przygody Gatitywszystkie warzywa do garnka, podlewamy wodą i dusimy na wolnym ogniu. Mięso mielone wyrabiamy z pokrojoną w kosteczkę cebulką, jajkami, bułką tartą. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy małe okrągłe pulpeciki. Każdy obtaczamy w mące i smażymy na rumiano na patelni. Do podduszonych warzyw przekładamy mięso. Mieszamy. Doprawiamy posiekana świeżą natką pietruszki, słodką czerwoną papryką, liściem lubczyku, solą i pieprzem. Dusimy
VioletoweKucharzeniekurczaka 1/2 kg młodych ziemniaków 2 marchewki kawałek selera i pietruszki 1/2 szklanki mleka sól, pieprz 1 jajko 2-3 łyżki bułki tartej Przygotowanie: … Czytaj dalej Kalafiorowa z pulpecikami
czarrna od kuchnikawałek ? 😍 Rabarbar - owoc czy warzywo Rabarbar potocznie uważany jest za owoc, ponieważ z reguły używamy go do przygotowania słodkich dań - chociaż ja przygotowałam z rabarbarem zapiekane pulpeciki wieprzowe - też było pysznie. Ale tak naprawdę to wykorzystujemy głównie go do ciast czy kompotów. Otóż nic bardziej mylnego ! Rabarbar inaczej nazywany rzewieniem, jest rośliną, która należy do rodziny
Kulinarne przygody Gatityzmielić lub kupić gotową mieloną Do mięsa dodać jajka, pieprz, sól oraz paprykę. Całość dokładnie wymieszać. Uformować małe kuleczki mięsne. Na patelni rozgrzać tłuszcz i podsmażyć na nim pulpeciki do ścięcia białka. W garnku podgrzać 250 ml rosołu lub wody z dodatkiem ziela angielskiego, liścia laurowego, soli, pieprzu i ulubionych przypraw. U mnie obowiązkowo bazylia. Podsmażone pulpety wraz z tłuszczem
Ola la LCHFPulpeciki w sosie pomidorowym z marchewką, pod koniec gotowania można dodać śmietanę [ja akurat nie miałam]. 50 dkg mielonego mięsa 2 cebule 2 marchewki 1 jajko 4 łyżki tartej bułki 1 szkl.bulionu 4 łyżki koncentratu pomidorowego sól , pieprz listek ,ziele vegeta Zagotować bulion ,dodać do niego pokrojoną 1 cebulkę, obrane i starte na tarce marchewki oraz przyprawy gotować
Moje domowe kucharzenielodów. Zapraszam 😘. Rabarbar - owoc czy warzywo Rabarbar potocznie uważany jest za owoc, ponieważ z reguły używamy go do przygotowania słodkich dań - chociaż ja przygotowałam z rabarbarem zapiekane pulpeciki wieprzowe - też było pysznie. Ale tak naprawdę to wykorzystujemy głównie go do ciast czy kompotów. Otóż nic bardziej mylnego ! Rabarbar inaczej nazywany rzewieniem, jest rośliną, która należy
Kulinarne przygody GatityPulpeciki pełne ziół i przypraw, z ciągnącym się serowym wnętrzem, polane sosem pomidorowym to ciekawy pomysł na odświeżenie i uatrakcyjnienie tradycyjnego przepisu. Zasmakują zarówno najmłodszym jak i starszym fanom dobrej kuchni. W wersji dla tych drugich smak można podkręcić dodając papryczki chili lub jalapeno. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkałyżka sklarowanego masła 1 łyżeczka startego imbiru szczypta chilli 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka mielonego kuminu 1 kg posiekanych pomidorów bez skórki 150 g jogurtu naturalnego sól pieprz chilli Pulpeciki : 300 g ugotowanych w mundurkach ziemniaków 150 g warzyw, kukurydza z puszki, zielony groszek 1 duża kajzerka okrojona ze skórki, pokrojona w kostkę 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 1 łyżeczka
R'n'G KitchenBardzo delikatne a zarazem wyraziste w smaku wołowe pulpeciki z sosem z serka topionego. Proste i szybkie w przygotowaniu. Możemy je zjeść z ziemniakami lub chlebem. 300 g mięsa mielonego wołowego 1 łyżka masła 2 ząbki czosnku 150 g mrożonego szpinaku 50 g sera feta 1 cebula 2 jajka 3 łyżki bułki tartej 500 - 750 ml bulionu warzywnego
VioletoweKucharzeniepokrojoną w cienkie paseczki kiełbasę. Na niewielkiej ilości oliwy z oliwek podsmażyć przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Wlać przecier i dorzucić pokrojonego w średnią kostkę pomidora. Dodać kiełbasę i pulpeciki. Wlać 100 ml wina i ocet balsamiczny. Wymieszać i dusić około 30 minut. Doprawić cukrem (solą i pieprzem w razie potrzeby). Ugotować al dente makaron spaghetti (około 350 g). Wrzucić
Karola gotujebardzo smakowały. Mięso z indyka zawiera bardzo mało tłuszczu, stąd po poddaniu obróbce cieplnej robi się bardzo suche i zbite. Po dodaniu do niego marchewki i pietruszki pulpeciki są mięciutkie i soczyste. Składniki: 1/5 kg mięsa mielonego z indyka 1 średnia cebulka 2 średnie marchewki 100 g pieczarek - najlepsze są lekko podeschnięte, podczas smażenia szybko wytracą wodę
Ze smakiem bez glutenu