pulpeciki - 1409 przepisów (strona:52/94)

Zupa ze świeżych ogórków z klopsikami i serkiem topionym 377

Zupa ze świeżych ogórków z klopsikami i serkiem topionym Delikatna, kremowa i wyjątkowa w smaku zupa z wiórkami świeżych ogórków, serkiem topionym, ziemniaczkami oraz mięsnymi pulpecikami. Bardzo smaczna i syta. Polecam!     Składniki: ok. 5 sztuk ogórków gruntowych 3-4 ziemniaki 1 marchew 3 śmietankowe serki topione 300g mielonego mięsa wieprzowego 1 jajko 1 łyżka kaszki manny sól, pieprz

Blog z Apetytem
Wigilia Świętego Mikołaja 145

grubą kostkę układane są wówczas na półmisku w rządkach, a śmietana towarzyszy im obok w osobnym naczyniu. W zależności od regionu na stole pojawiają się lokalne dania, takie jak pulpeciki mięsne z żurawiną " Liha pulla t" lub pierogi karelskie " karjala pirakka " oraz wiele innych mniej lub bardziej znanych. Jak Finowie spędzają święta ? - W Finlandii okres świąteczny rozpoczynają się wcześniej niż

Cztery Fajery
Jedzonko do pracy #69 146

tych, którzy ciągle pracują mam kolejny pyszny pomysł na zestaw jedzonka do pracy. Dziś mam w nim mały miszmasz - na śniadanie naleśniki z białym serem, a na lunch szwedzkie pulpeciki z różnymi dodatkami, czyli czyszczenie lodówki przed wyjazdem ;)  Śniadanie: Naleśniki z białym serem, plus trochę dżemu truskawkowego od mamy Lunch: Szwedzkie klopsiki na brązowym ryżu z dodatkiem warzyw (papryka

Codzienne Gotowanie
PULPETY W SOSIE Z WARZYWAMI I SŁODKĄ ŚMIETANKĄ 155

sól i pieprz do smaku, łyżka oleju, łyżeczka mąki ziemniaczanej + odrobina wody do zagęszczenia sosu. Przygotowanie: Mięso dokładnie łączę z jajkiem, odciśniętą bułką, odrobiną bułki tartej i przyprawami, formuję pulpeciki. Marchewkę i pietruszkę kroję w drobną kostkę, pieczarki w półplastry. Mięso podsmażam na rozgrzanym oleju do lekkiego zezłocenia. Do garnka z mięsem wrzucam warzywa, całość zalewam bulionem, zagotowuję. Gotuję

JejKuchnia
Pulpeciki duszone z grzybami shimeji 107

sól, pieprz Przygotowanie Mieloną łopatkę mieszamy z jajkiem, startym czosnkiem (2 ząbki) i imbirem, posiekaną natką pietruszki i kaszą manną. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z masy formujemy pulpeciki, które obsmażamy na suchej patelni. Posiekaną cebulę i czosnek, szklimy na oleju arachidowym, dodajemy grzyby, lekko podduszmy z sosem sojowym. Przekładamy pulpety, zalewamy wrzątkiem ( 0,7 litra ), dusimy przez pół

R'n'G Kitchen
Pulpety z polędwiczek z kurczaka i kaszy gryczanej 187

czasie cebulkę podsmażamy, a kaszę  gotujemy. Mięso miksujemy i dobrze doprawiamy, następnie kaszę, cebulę, koperek i żółtka dokładamy. Całość łączymy i z powstałej masy kuleczki lepimy. Takie małe pulpeciki z mące obtaczamy i na kilka chwil do wody wrzucamy. Tylko masełkiem polane, błyskawicznie są zjadane. Polecam spróbować, a z pewnością nie będziecie żałować . Składniki naok

Moniki Smakołyki
Zupa pomidorowa z mieloną wołowiną i czerwoną fasolą 178

zdjęcie, a otworzy się przepis] Zupa pomidorowa z mięsnymi kuleczkami, makaronem i czerwoną fasolą Zupa krem ze świeżych pomidorów z pleśniowym serem i świeżą bazylią Zupa pomidorowa z pulpecikami z dorsza Zupa z pomidorów duszonych na maśle z dodatkiem łososia

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pulpety z cukinią w sosie z kaniami 164

Obiad z pulpetami z cukinią i pysznym sosem grzybowym który zrobiłam z kani. Pulpeciki są lekkie, mogą je jeść dzieci. Zamiast kani można użyć innych grzybów, ja akurat takie miałam bo znalazłam w lesie. Pulpety podaję z ziemniakami, ale można też zjeść z kaszą. pulpety: 1 pierś z kurczaka 1 cebula 1 cukinia mała 3 łyżki startego parmezanu 1 jajko

wesoła kuchnia
SPAGHETTI Z PULPECIKAMI W SOSIE POMIDOROWYM 162

setki sposoby. Spaghetti to rodzaj długiego makaronu i jest podstawą dań tradycyjnej kuchni włoskiej. U nas zazwyczaj e się makaron z sosem pomidorowym. Moja wersja to spaghetti podane z pulpecikami. Taki sposób jest idealnie dla dużych głodomorów. Do dania wykorzystałam makaron Arc Pol Spaghetti . Makaron jest idealny do tego typu dania.  Składniki: 300 g mięsa wieprzowego lub wołowego

Kuchnia w oparach
Zupa koperkowa z klopsikami 115

Prosta i pyszna zupa. Klasyka. Zupa, koperek, pulpeciki. Zawsze wychodzi idealnie. A czy wy lubicie koperek? Ja nie przepadam za nim za bardzo, ale wyjątkiem są pyszne zupy, wtedy mi on wyjątkowo nie przeszkadza. I ta zupa taka jest, mogę ją jeść bez problemów. Mimo że na co dzień koperkowi mówię stanowcze Nie. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
ZAPIEKANE PULPETY Z INDYKA W SOSIE BOLOŃSKIM 252

kostkę cebule, przepuszczony przez praskę czosnek, jajka i odciśniętą (wcześniej namoczoną) bułkę. Dodajemy sól i pieprz i mieszamy do połączenia składników. Na końcu dodajemy koperek. Mokrymi dłońmi formujemy małe pulpeciki. Obsmażamy je z każdej strony na niewielkiej ilości oleju. Wyciągamy na talerz. Sos boloński: Cebule kroimy w drobną kostkę,wrzucamy na olej od smażenia pulpetów. Smażymy do zrumienienia, po czym

Walijskie Pichcenie
Najlepsze przepisy w lipcu 157

BLASZCE) LINK 5. SERNIK KRÓLEWSKI  LINK 6. CIASTO USTA MURZYNKA LINK 7. KOTLECIKI SIEKANE Z KURCZAKA I SERA LINK 8. SZYBKIE PEŁNOZIARNISTE CIASTO ZE ŚLIWKAMI  LINK 9. PULPECIKI W SOSIE PIECZARKOWO KOPERKOWYM LINK 10. JAGLANY MAKOWIEC Z POMARAŃCZĄ  LINK Zapraszam również do obejrzenia rankingu z poprzedniego miesiąca.  LINK

Zdrowie i pysznie na talerzu
Siekane kotlety z kurczaka i cukinii 1180

Placki z cukinii z fetą. Kolokithokeftedes. Placki z cukinii wg Ewy Wachowicz Fit placki z cukinii wg Ewy Chodakowskiej Pieczone filety kurczaka z warzywami – zdrowy obiad w 15 minut Pulpeciki z cukinii w sosie pomidorowym Sałatka z cukinii i papryki do słoików na zimę Leczo z cukinią i mięsem mielonym Dżem z cukinii The post Siekane kotlety z kurczaka

Kulinarne Przeboje
Sałatka z tortellini 266

pieczarkami – penne z szynką parmeńską – makaron z boczkiem – makaron ze szpinakiem – makaron z polędwicą – makaron z krewetkami – spaghetti aglio oilo – spaghetti bolognese – spaghetti carbonara – spaghetti z krewetkami – makaron z pulpecikami SAŁATKA Z TORTELLINI Przygotowanie : 25 minut Ilość porcji : 2 Składniki: – 1 opakowanie (ok 250 g) świeżego tortellini z serem – 1/2 zielonej papryka – 1/2 czerwonej papryka

nietylkopasta.pl
Łosoś teriyaki 206

pieczarkami – penne z szynką parmeńską – makaron z boczkiem – makaron ze szpinakiem – makaron z polędwicą – makaron z krewetkami – spaghetti aglio oilo – spaghetti bolognese – spaghetti carbonara – spaghetti z krewetkami – makaron z pulpecikami ŁOSOŚ TERIYAKI Przygotowanie : 35 minut Ilość porcji : 2 Składniki: – 2 średniej wielkości filety z łososia – 3-4 łyżki sosu teriaki (polecam Blue Dragon) – 100-150 g makaronu

nietylkopasta.pl