śledzie pod tłustą pierzynką , śledzie po kaszubsku , śledzie curry , śledzie w porach , śledzie korzenne , śledzie w czerwonej kapuście , śledzie faszerowane kapustą kiszoną , kolorowe śledzie z papryką Składniki – śledzie z jabłkiem i cebulą 200 g filetów śledziowych matias 50 g kwaśnego jabłka 1 łyżeczka soku z cytryny 50 g cebuli czerwonej
Ola la LCHFśledzie, to polecam też inne moje przepisy: śledzie pod tłustą pierzynką , śledzie po kaszubsku , śledzie curry , śledzie w porach , śledzie korzenne , śledzie w czerwonej kapuście , śledzie faszerowane kapustą kiszoną , kolorowe śledzie z papryką Składniki – śledzie w sosie musztardowym 200 g filetów śledziowych matias 50 g cebuli 50 g cebuli czerwonej 30 g majonezu 30 g jogurtu naturalnego gęstego
Ola la LCHFspodobają Wam się także inne moje przepisy: śledzie pod tłustą pierzynką , śledzie po kaszubsku , śledzie curry , śledzie w porach , śledzie korzenne , śledzie w czerwonej kapuście , śledzie faszerowane kapustą kiszoną , kolorowe śledzie z papryką . Składniki – sałatka śledziowa z burakiem 200 g śledzi matias 100 g buraka 4 jajka 100 g sera żółtego dobrej jakości 50 g cebuli 100 g ogórków
Ola la LCHFśledzie to polecam też inne moje przepisy: śledzie pod tłustą pierzynką , śledzie po kaszubsku , śledzie curry , śledzie w porach , śledzie korzenne , śledzie w czerwonej kapuście , śledzie faszerowane kapustą kiszoną , kolorowe śledzie z papryką Składniki – sałatka śledziowa z jajkiem i ogórkiem 200 g filetów śledziowych matias 4 jajka 100 g ogórków kiszonych 50 g cebuli 100 g sera żółtego
Ola la LCHFKotlety w muszelkach Czy jedliście już takie kotlety? Jak nie to warto, bo są pyszne. Muszelki makaronowe faszerowane mięsem z kurczaka z dodatkiem papryki oraz sera w panierce, takimi kotletami możemy zaskoczyć gości. 17 porcji 30 minut czas przygotowania Składniki: · 1 filet z kurczaka · 1 papryka czerwona
Kulinarna ChwilaJajka faszerowane to pyszna klasyka. Nie tylko na Wielkanoc. Wersji jest mnóstwo i bardzo dobrze, nie należy się ograniczać. Choć przyznam, że nowości nowościami, ale ja
PichceniomaniaTo danie przygotowałam z myślą o sobie! Bardzo lubię wszelkie serowe nadzienia. Słona feta plus kremowy serek i świeży tymianek to był strzał w dziesiątkę. Pewnie
zadanie-gotowanieinspiracji może być w tym tygodniu kuchnia węgierska. Sięgać jednak możemy znacznie dalej, bo do naszej wyobraźni. A ta czasem podpowiada niekonwencjonalne rozwiązania ;) Pewnie będziemy zapiekać, faszerować, blendować. Być może zamiast świeżej papryki użyjemy słusznej porcji suszonej, którą dosmaczymy nasze danie. Można by tak wymieniać bez końca, ale po co? Lepiej zabrać się za gotowanie
zadanie-gotowaniepieczonymi kotletami z batatów i ciecierzycy z sosem z tahini (vegan) dom. tortilla z pure z dyni, z pieczonymi falafelami batatowymi, z sosem z pieczonej papryki i pomidorów (vegan) pieczony batat faszerowany, kaszą jaglaną z podsmażoną cebulką z suszonymi śliwkami (vegan) cukinia faszerowana czerwoną soczewicą z cebulką i pomidorami; kuskus (vegan) kasza jaglana z pieczona ciecierzycą, marchewką i kalafiorem
More food, love and dreamsnimi ze względu na dużą ilość kości, a małą ilość mięsa? Ja uwielbiam skrzydełka. Zwłaszcza te grillowane. A dzisiaj przygotowałam skrzydełka zupełnie inaczej niż zwykle. Podałam faszerowane skrzydełka mięsem mielonym. pieczarkami i papryką w panierce z płatków kukurydzianych. Skórka wyszła chrupiąca, środek miękki i aromatyczny. Tanim kosztem wyszło bardzo ciekawe i smaczne danie, które z powodzeniem może stanąć na świątecznym
na moim stole...pieczenia. Oprószamy mąką, nacinamy ostrym nożem lub żyletką z wierzchu i zostawiamy pod przykryciem do wyrośnięcia na jakieś 40 minut. Pieczemy 25 minut w 200 stopniach. FASZEROWANA CUKINIA 4 cukinie 2 czerwone papryki 4 dymki kilka pieczarek suszone pomidory kilkanaście czarnych oliwek 1/2 opakowania sera feta kilka gałązek świeżego oregano oliwa z oliwek sól, pieprz Cukinie kroimy wzdłuż i łyżeczką
Marder&Marder Manufactureduże cytryny - 1 łyżka oleju Przygotowanie: Umyć kurę ciepłą wodą, solą i sokiem z cytryn wewnątrz i zewnątrz. W blenderze miksujemy: czosnek, cebulę, paprykę, kumin, kostki rosołowe i ocet. Faszerujemy kurę zewnątrz, wewnątrz jak i "smarujemy" kurę pod skórą. Wkładamy kurę do dużej brytfanki i polewamy łyżkę oleju. Wstawiamy do piekarnika na 150 C (piekarnik elektryczny
Smaki Brazyliiszynką i ananasem Sałatka z szynką Sałatka z czerwoną fasolą i kurczakiem S ała tka z czerwoną fasolą i kurczakiem II Sałatka z szynką i papryką konserwową Sałatka żółta Jajka Jajka faszerowane tuńczykiem Jajka faszerowane pieczarkami Jajka faszerowane chrzanem i szynką Inne propozycje Chrzan świąteczny Gomółka serowa Żurek Pieczona biała kiełbasa Sos żurawinowo-chrzanowy Galaretka drobiowa
Kuchnia domowa Anitwardo 1 jajko surowe 2-3 łyżki bułki tartej łyżka masła 2-3 łyżki posiekanego koperku sól, pieprz 0,5 łyżeczki słodkiej papryki duża szczypta ostrej papryki bułka tarta do panierowania olej do smażenia Jak zrobić jajka faszerowane panierowane? Jajka ugotować na twardo, odcedzić. Nie tłuc! Zalać zimną wodą i zostawić do pstygnięcia. Jajka w skorupkach(...)uszkodzić skorupek. Skorupki będą faszerowane farszem jajecznym. 2-3 łyżki bułki tartej przełożyć do niedużej miseczki i zalać 3-4 łyżkami wody lub mleka. Odstawić na chwilę, aby bułka się namoczyła. Jajka z bułką przepuścić przez maszynkę do mielenia, następnie dodać łyżkę masła, wbić surowe jajko, dodać sól, pieprz, ostrą i słodką paprykę oraz koperek. Wszystko dokładnie wymieszać
Codzienne GotowaniePity z klopsikami, botwinką i fetą Marokańskie kefty Kiełbaski wieprzowo-ziemniaczane Tażin z klopsikami i jajkiem Tortilla z chorizo i fasolą Greckie klopsiki keftedakia Chorizo z papryką i cebulą Jesienny tażin wołowy Cukinie faszerowane kiełbasą Wiejska zapiekanka po grecku
Chilli Czosnek i Oliwa