Powodem przerwy w pisaniu bynajmniej nie było przejście na dietę a raczej fakt, że na naszym zimowym stole pojawiała się często zupa brazylijska czy zupa gulaszowa . Zakochaliśmy się w niej a na tą zimowo - jesienną pogodę nie ma nic lepszego. Przy okazji ulepszyliśmy nasze zupy dodając do nich ostrego sosu chilli. Dzisiaj wracamy z nowym przepisem i to na drób rzadki na stołach czy to polskich czy to brazylijskich. A mianowicie - kura! Wyrazistsza w smaku i dodatkowo mniej nafaszerowana r... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Brasileiro gotuje, Polonesa notuje... poznaj sekrety brazylijskiej kuchnii...