Kofta korma z czerwoną soczewicą

Kofta korma z czerwoną soczewicą

Kofta korma z czerwoną soczewicą

Orientalne klopsiki w sosie z czerwoną soczewicą   Shahi kofta korma Kofta korma z czerwoną soczewicą to nic innego jak klopsiki z mielonego mięsa w gęstym, zawiesistym sosie z czerwonej soczewicy, pomidorów i aromatycznych przypraw. Zamiast soczewicy można użyć też łuskanej ciecierzycy, ale wówczas przygotowanie tego pysznego, rozgrzewającego dania zajmie znacznie więcej czasu. Przepis na kofta korma z czerwoną soczewicą jest bardzo łatwy i z pewnością na stałe zagości w Waszym menu, zwłaszcza zimą i w ch... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Warto przeczytać

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Autor

CzteryFajery.plCzteryFajery.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, mięso, sosy, mięso mielone, sałatki, ciasto, zupa, sałatka, wołowina, shoarma, pulpety, kurczak, ziemniaki, pulpeciki, grill, ryż, imbir, pieczywo, sos pomidorowy, kurczak z warzywami, dania mięsne, zupa z mięsem mielonym, potrawy z kurczaka, sałatka z pomidorem, ryż z warzywami, sałatka z ciecierzycy, sałatka z kurczakiem, dania bez mięsa, zupa rybna, sałatka na grilla

Inne przepisy z Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.