pomidorki - 2000 przepisów (strona:116/134)

Roladki z polędwicy otulone boczkiem 198

kawałek papryki i ogórka, zwinąć w roladkę. Roladkę owinąć plastrem boczku, spiąć wykałaczką. Smażyć roladki na rozgrzanym tłuszczu z jednej i drugiej strony. Roladki układać na liściach rukoli, przybrać pomidorkami . SOS Do miski włożyć majonez, dodać czosnek i musztardę, dobrze utrzeć, doprawić do smaku solą i pieprzem. Roladki polać sosem majonezowym

Kuchnia Danusi
Sałatka z makaronem ryżowym 502

hartujemy go zimną wodą. Szynkę i ogórka kroimy w kostkę. Dodajemy odcedzoną kukurydzę i suszoną natkę pietruszki. Mieszamy składniki. Dodajemy majonez i przyprawy: sól, pieprz. Mieszamy sałatę i dekorujemy pomidorkami koktajlowymi

Aga w kuchni
Mięsa 197

kurkami Schab nadziewany śliwką Schab w sosie Schab w sosie musztardowym Skrzydełka słodko-pikantne Szaszłyki drobiowe z piekarnika Szaszłyki z boczkiem i kurczakiem Szaszłyki z cukinią Szaszłyki z pomidorkami, ananasem i cukinią Szpinakowe roladki Tortille z kurczakiem i warzywami Udka z rozmarynem Udka zapiekane z porem i serem Żeberka w sosie Żeberka z kapustą

Aga w kuchni
Przekąski i dodatki do potraw 179

rukoli Kapusta z grzybami Klops z papryką Koreczki na imprezę Krewetki z czosnkiem i natką Kurki w cieście naleśnikowym Lizaki wafelkowe Mini wafelki z makrelą Mini wafelki z pomidorkiem Mini wafelki ze szprotką Pająk z papryki    Pasta śledziowa Pesto z rukoli Pieczony schab z suszoną morelą Pierożki ze szpinakiem Popękane jajka Smażony oscypek z żurawiną Ślimaczki z ciasta

Aga w kuchni
Grillowane polędwiczki wieprzowe 157

polędwiczki przygotowałam sobie kolorowe tło - kwiatki :) Na  drewnianej desce do krojenia położyłam połówki pomidorków koktajlowych, łodyżki zrobiłam ze szczypiorku, a trawę z ozdobnej natki pietruszki :) Składniki: 1/2 kg polędwiczek wieprzowych, 3 łyżki oliwy z oliwy, 1 łyżeczka cząbru, 1 łyżeczka majeranku, 1/2 łyżeczki białego pieprzu, 1 łyżeczka tymianku, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki, 1/2 łyżeczki kolendry. Przygotowanie

Aga w kuchni
Wafle ryżowe z pastą z makreli 175

serem twarogowym, dolewając mleka. Można dodać odrobinę śmietany zamiast mleka. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Przyprawiamy pieprzem i solą. Mieszamy pastę. Na wafelkach ryżowych rozsmarowujemy pastę i dekorujemy plasterkiem pomidorka cherry

Aga w kuchni
Caprese z oliwkami i bazylią 165

Pomidory myjemy i wycinamy zieloną część w miejscu gdzie był ogonek. Kroimy pomidory w plasterki. Mozzarellę odcedzamy z zalewamy i kroimy w plasterki. Na talerzu układamy na zmianę plasterki pomidorka z mozzarellą. Między niektórymi plasterkami wkładamy świeże listki bazylii. Oliwki kroimy w plasterki i posypujemy nimi sałatkę. Polewamy olejem lnianym i posypujemy suszoną bazylią. Na koniec polewamy, robiąc zygzaki kremem

Aga w kuchni
Sznycle z kurczaka. 372

Soczysta pierś z kurczaka w chrupiącej panierce-idealny obiad dla całej rodziny. Sznycle smakują przepysznie, podane ze świeżym Litewskim chlebkiem i pomidorkami koktajlowymi. Pycha! Serdecznie zapraszam do wypróbowania! Składniki: Podwójna pierś z kurczaka 100 g panierki jajko sól, pieprz 50 ml oleju Przygotowanie:  Piersie przekrawamy na połowę, aby powstał nam motylek. Układamy między dwiema warstwami foli spożywczej i odbijamy

Kuchnia Łukasza
Sycylijska sałatka makaronowa 293

przygotowaniu, bo o to się rozchodzi. Jest na sezon wiosna-lato. Wszystko zdążymy przygotować zanim się makaron ugotuje. Dodatkowo makaron ma być schłodzony. Skladniki -fusilliMALMA, bo się nie rozpadają, -pomidorki koktaliowe, tzw. ciliegino di Pachino lub pomodori zuccherini. Na pewno dostępne w sieciach typu TESCO,ALMA... itd. -rucola -ogórek -i tu uwaga-miał być brokuł gotowany na parze

Z Kuchni Do Kuchni
Cukinia faszerowana papryką.Papryka faszerowana cukinią 270

naszej cukini baby oraz wydrążony wcześniej z cukini miąższ.Wyłącz gaz i odłóż farsz do miseczki. Oto farsz do cukini. Rozgrzej oliwę, włóż mięso, dodaj czosnek, peiprz, sół oraz pomidorek na ćwiartki, dołoż paprykę w paseczki pokrojoną i dus pod przykryciem do miękkości papryki . Zamieszaj sprawdz czy ma konsystencję farszu, wyłącz gaz i przełóż do miseczki. Następnie włóż „łódeczki

Z Kuchni Do Kuchni
Kasza jęczmienna z żurawiną i sałatką z gruszką 237

opakowaniu kaszy jęczmiennej  - 1-2 łyżki suszonej żurawiny - 1/2 łyżki masła w/w wymieszaj w misce, nałóż na talerz (wykorzystaj obręcze kuchenne, aby ładnie zaprezentować kaszę) Sałatka z gruszką: - pomidorek żółty - 1/4 papryki czerwonej - gruszka pera rocha - 1/4 papryki zielonej - świeża bazylia, melisa - 3 oliwki zielone - sok z cytryny - 1/2 łyżeczki miodu - 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek - łyżka wody - sól

SMYKWKUCHNI
Jak jeść po włosku, to tylko w La Traviata - recenzja 197

pomidorowo-śmietanowym ( porcja 21zł ) - proste danie, które powinno zachwycić  każdego, może nawet tego, który za łososiem nie przepada ? Warto spróbować ! Jako ostatnie danie, zjadłyśmy makaron z małżami, szparagami, pomidorkami koktajlowymi i owczym serem. Jedna Ania zrezygnowała z owoców morza i zamiennie otrzymała talerz z poduszeczkami wypełnionymi truflami i kozim serkiem podane z sosem z serka mascarpone. Po skosztowaniu

kolorowotorcikowo
PADŁAŚ, POWSTAŃ, POPRAW DIADEM I ZAPIEPRZAJ – męski burger i kobiece narzekanie 144

przyszłości, nie snuj planów a kajecik z teorią zawładnięcia światem włóż do szuflady”. Zdrobnienia. Następne cudo, które mnie doprowadza do amoku. W Krakowie jestem przyzwyczajona, że mamy pieniążki, chlebek, pomidorki, masełko i kiełbaskę. Wiem, dlaczego pani Wachowicz nie oglądam. Ona też co chwilę kląska i się robi tak słitaśne i różowo. Ok, każdy mówi jak lubi, ale na Boga!!! Dieta

ladykitchen
Jajka w koszulce! Pasta z awokado! 134

postaw na gazie na malutkim ogniu), jajko gotuj na małym gazie około 30-45 sekund. Ma się ściąć tylko białko, żółtko powinno pozostać płynne. Pieczywo posmaruj pastą, ułóż rukolę, pomidorka i na sam wierzch jajko w koszulce. Dopraw solą i pieprzem! Możesz skropić oliwą z oliwek! Smacznego! Buziaki!!! Dzień dobry! A może Dzień Smaczny?!  ;-) Zapraszam na Facebooka smykWkuchni

SMYKWKUCHNI
Toskania: Jak uczyłam się gotować po włosku. Relacja z lekcji gotowania. 162

zielone babeczki pieczone w kąpieli wodnej i podane z sosem pomidorowym. Mimo niepozornego wyglądu okazały się przepyszne. Przygotowaliśmy także królika cacciatore, czyli po myśliwsku, duszonego z białym winem i pomidorkami koktajlowymi oraz pepperonatę, paprykę i cebulę duszoną na oliwie. Mój Mąż najbardziej ucieszył się, że nauczy się robić tiramisu, jeden ze swoich ulubionych deserów.Podstawą jest dobra kawa, koniecznie zaparzona

Chilli Czosnek i Oliwa

Proponowane wyszukiwania