niewielką ilość oliwy i smażyłem na niej plastry bakłażana z obu stron, aż do jego przyrumienienia. Następnie zdjąłem przysmażone plastry bakłażana z patelni o odstawiłem je na bok. Pomidorki koktajlowe pokroiłem na połówki. Na głębokiej patelni rozgrzałem 2 łyżki oliwy, dodałem do niej podsmażoną wcześniej cebulę, bakłażana i pomidory koktajlowe. 10 gałązek tymianku, 5 liści bazylii i kilka gałązek
Wyprawy kulinarnemożna tylko odrobinę. Wybór pozostawiamy Wam. (tylko próbując farsz nie zjedzcie całego, czymś pierogi wypchać trzeba).WYKONANIE:Kroimy cebulę drobno i szklimy ją na maśle do uzyskania złocistego koloru. Pomidorki kroimy dość drobno i dorzucamy do cebuli. Dodajemy drobno pokrojony ser pleśniowy. Trzymamy na ogniu i mieszamy. Dorzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek i zioła oraz pieprz. Gdy wystygnie blendujemy
Wypisz WymalujOpis ze strony: Skworcu)Nasza opinia:Coś niesamowitego! Barwna mieszanka, która wspaniale czaruje samym zapachem zamieniła nasze pierogi w rozkosz dla podniebienia. Na naszych talerzach zatańczyły wszystkie smaki. Słodycz pomidorków nie rywalizowała, a współpracowała z charakterkiem czosnku niedźwiedziego, ostrością papryki i chilli i oczywiście z charakterystycznym smakiem czarnuszki. Dodałyśmy dość dużo do farszu, ale ponieważ smakowało bosko, to postanowiłyśmy
Wypisz WymalujBlogowym to coś zielonego. U mnie będzie to sałatka ze szpinakiem i winogronami. Spróbujcie koniecznie! Jest pyszna. Składniki : * garść szpinaku * garść dowolnego mix-u sałat * kilka wiórków marchewki * 2 pomidorki rzymskie * kilka czarnych oliwek * pół sera pleśniowego z dodatkiem orzechów * kilka kulek winogrona * dressing : 2 łyżki oleju lnianego, łyżka soku z cytryny, 2 łyżki sezamu, sól i pieprz do smaku
Magiczne Życie Martypatelni bez tłuszczu. Forma jaką kto preferuje, podsmażony, na chrupko...wszystko robimy na swój gust;)Pomidory przekrawamy i wyjmujemy pestki. Miąższ kroimy w większą kostkę. Fajne są pomidorki koktajlowe, które kroimy tylko na pół. Majonez ze śmietaną mieszamy razem z przyprawami doprawiamy do smaku. Wszystkie te składniki łączymy ze sobą i delikatnie mieszamy. Na wierzch ścieramy ser żółty. Może
Malinowe Pocałunkidodatkami. Składniki: 0,3 litra mąki / 1,2 szklanki łyżeczka soli łyżeczka cukru 10 g drożdży 150 ml wody sól morska gruboziarnista zioła: bazylia, tymianek, oregano,... dodatki: oliwki, pomidorki koktajlowe lub suszone, czosnek, sól morska,... Wykonanie: Wszystkie składniki (z wyjątkiem dodatków) przekładamy do miski i przy użyciu łyżki łączymy ze sobą. Powstałe gęste i lepkie ciasto odstawiamy do wyrośnięcia
Taste Of My Daysię dopiekały rozgrzałam patelnię grillową, na którą potem ułożyłam rybki i grillowałam po kilka minut z każdej strony. Moje rybki podałam z ziemniaczkami niedźwiedzimi oraz sałatą masłową z pomidorkiem, śmietaną i koperkiem. My tak lubimy, więc dlatego wybór padł właśnie na te dodatki. Wyszło pysznie. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :) /*post zawiera lokowanie produktu - patelnia grillowa Ballarini linii Salento White Stone
Blondynka Gotujepieprzem do smaku, do masy dodać 1 łyżkę majonezu (u mnie Winiary) i wymieszać łyżką aby składniki się połączyły. Pastą smarujemy kromki chleba i dodatkowo możemy obłożyć je plasterkami pomidorków koktajlowych. Smacznego! The post Pasta z kurczaka appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniębyć jogurt naturalny)- 3 łyżki majonezu- 3 ząbki czosnku- bazylia- oregano- zioła prowansalskie- czosnek granulowany Sałatka:- 1 średni brokuł- 3-4 pomidory (w zależności od rozmiaru, można również użyć pomidorków koktailowych)- 4 jajka- odrobina cukru Opcjonalnie ogórek zielony i/lub prażony słonecznik Najpierw zrobimy sos. Jak łatwo się domyślić, musimy połączyć ze sobą wszystko to, co widzimy na liście powyżej. Mieszamy
Kulinarne zapędy Kokosaobranego ogórka w półplasterki, wszystko to wrzucamy do mixu sałat, z oliwy i octu balsamicznego robimy sosik, przyprawiamy, mieszamy wszystko razem i sałatka gotowa. Zamiast normalnych pomidorów można użyć pomidorków cherry, ładniej wyglądają w gotowej sałatce, można też użyć dowolnego sosu sałatkowego, wybór jest spory :)Sałatkę odstawiamy "do przegryzienia", w tym czasie można zająć się kurczakiem. Całą tę listę przypraw
Kulinarne zapędy Kokosausmażyć, dodać posiekaną natkę pietruszki wokoło talerza poukładać plastry cukinii, na środku dać porcję cebuli, łyżką do lodów nałożyć porcje kaszanki na przemian z ciut cebulą, można ozdobić pomidorkami i papryką z fetą kaszanka w połączeniu z cukinią,cebulą jest pyszna, warto spróbować my lubimy zjeść z bułeczką........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięzawijać na 6 łyżkach masła klarowanego podsmażyć gołąbki na 2 łyżkach masła klarowanego zeszklić na złocisto pokrojoną w kostkę cebulkę posypaną cukrem do cebulki wlać zmiksowane w blenderze umyte pomidorki ze skórką posypać pieprzem, przyprawą w płynie do smaku, kucharkiem i zagotować do sosu włożyć gołąbki i dusić z 30 minut pod przykryciem na mniejszym ogniu co jakiś czas mieszając
W Mojej Kuchni Lubięsię choć troszkę ociepliło. Tego potrzebuję. Wiosny, słońca, delikatnego powiewu wiatru i w końcu zmiany na sklepowych półkach. Czekam na truskawki, maliny, borówki.,arbuzy, melony, poziomki.. Smaczne pomidorki, ogórki i szczypiorek. Czekam na Wielkanoc. Na przygotowania, malowanie jajek czy też na święcenie koszyczka. To już niedługo :) A później testy. Nie ważne. Wróćmy do tego co jest tu i teraz
Czarnawisienka