zalewą zalewamy każdy talerz. Następnie cebulę kroimy w bardzo cienkie pióra i posypujemy carpaccio. Później posypujemy startym parmezanem i sporą ilością pieprzu. Z boku kładziemy garść sałaty. Można udekorować pomidorkami koktajlowymi. Smacznego! Post Carpaccio z polędwicy wołowej pojawił się poraz pierwszy w Anielskie Smaki
Anielskie SmakiKlopsiki z makaronem porem i pomidorami Pierś w marynacie Kurczak z cukinią i pomidorkami Polędwiczka z zielonym groszkiem Kurczaczki w płatkach kukurydzianych Pulpety z makaronem Roladki drobiowe Pierś z kurczaka grillowana Piersi z suszonymi pomidorami w prosciutto Placki ziemniaczane z gulaszem Pieczeń drobiowa z papryką i makaronem Krokiety z mięsem Piersi z żurawiną i chrzanem Pałki w marynacie z warzywami
Ala piecze i gotujezapomina i dba o to abyśmy się lekko rozluźnili - kieliszki nie stoją puste ;) W oczekiwaniu na gości Menu jakie przygotowaliśmy to: Bukiet sałat z wątróbką drobiową, pomidorkami i przepiórczymi jajkami z bazyliowym dresingiem Żurek Schab pieczony ze śliwką i morelami na puree ziemniaczano-selerowym z warzywami julienne Tu z racji tempa w jakim wydawaliśmy dania, musicie uwierzyć mi na słowo
Kuchnia w opałachchilli lub 2 suszone papryczki pepperoni łyżeczka cukru łyżeczka oregano oliwa z oliwek Podsmażamy na oliwie z oliwek cebulkę, czosnek. Dodajemy pokrojoną w kostkę dynię i obrane ze skórki pomidorki, starty imbir, chilli, cukier i sól – gotujemy jakieś 30 min. Blenderujemy całość na gładką masę, dodajemy pieprz i oregano. Jeśli sos nie jest zbyt gęsty musimy go zredukować. Podajemy
kuchcikowniapapilotek możemy dodać także inne warzywa. Bardzo często dodaję do cebuli pokrojoną na plastry marchewkę. Można dodać także cienko pokrojony fenkuł, por, cukinię, podgotowaną fasolkę szparagową czy np: pomidorki koktajlowe. Cebulę czerwoną można bez problemu zastąpić dymką lub zwykłą białą, cebulą. Liczy się technika pieczenia. Rybę w papilotkach można piec w folii aluminiowej zamiast pergaminu (jak w tym przepisie: łosoś
Poezja smakuCześć !!! Dziś zapraszam Was na prościutki przepis na makaron z sosem pomidorowym:)) składniki: ok szklanki przecieru ( ja miałam ze świeżych pomidorków ;-))) pół cebuli 2 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy zioła prowansalskie, garść pietruszki, bazylia, sól, pieprz makaron pełnoziarnisty tagliatelle ok 100 g Po pierwsze przepis na przecier: 2 kg pomidorów Pomidory umyć, podzielić na połówki, wrzucić do garnka
Cukier&Puderwystygnie, inaczej ryzykujemy roztopienie serka. SPOSÓB I. Roladki z cukinii z serem feta i suszonymi pomidorami. Cukinię układamy na desce, na jednym brzegu układamy porcję sera feta oraz suszonego pomidorka i rolujemy do końca, dość ciasno, aby się nie rozwinęła. Można przebić wykałaczką albo drugi koniec posmarować odrobiną serka kanapkowego naturalnego aby zakleić brzeg. SPOSÓB II. Roladki z serka naturalnego
PastelFoodprzyprawione pomidory wyścielamy w środku szynka parmeńska i wbijamy jajko, które należy doprawić solą i pieprzem. Pomidory z taką zawartością przykrywamy plastrem sera żółtego oprószonego ziołami prowansalskimi. Tak przygotowane pomidorki zawijamy do połowy w folię aluminiowa i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 20-25 minut.W tym czasie na masełku przygotowujemy grzanki ze świeżej bagietki, na które
Lawendowe NieboKolejny pomysł na obiad przywieziony z wysp. Pieczone ziemniaki, rozmaryn, białe kiełbaski, cebula i pomidorki cherry :) troszkę zmodernizowałam, zrobiłam podpatrzone u Nigelli ziemniaczki hasselback, zamiast klasycznych pieczonych: http://www.nigella.com/recipes/view/hasselback-potatoes-226Czytaj więcej
bistro mamaNie będę się długo rozpisywała.. Po prostu uwielbiam ... Składniki:1 główka sałaty lodowej1/4 bagietki0,5 kg piersi kurczakasól,pieprzsłodka papryka2 ząbki czosnkujogurt grecki lub
Z Majeczką w kuchniSKŁADNIKI:RukolaRoszponkaOliwki zielone/ czarneMozzarellaPomidorki koktajloweSzynka parmeńskaPRZYGOTOWANIE:Pokrojone składniki układamy na liściach rukoli i roszponki. Następnie podsmażamy szynkę parmeńska na patelni i dokładamy do sałatki. Wszystko polewamy
kulinarnyJakonieczności doprawić. Do roztopionego sosu dodać dużą garść świeżej bazylii lub 1,5 łyżki suszonej. Dusić na małym ogniu jeszcze 5 minut.Udekorować można świeżymi listkami bazylii i/lub połówkami pomidorków koktajlowych lub innych małych.P.S. Niestety jakość zdjęć ostatnio pozostawia wiele do życzenia, ponieważ wieczory nie sprzyjają sesjom fotograficznym. Słońce w tym tygodniu nie bardzo ma ochotę się pokazywać się
W kuchni wieczoremłyżeczkę ostrej papryki, sól i pieprz do smaku. Kotlety panierujemy, a następnie smażymy na grillowej patelni. Odstawiamy do ostygnięcia.Sałatę myjemy i rwiemy na małe kawałeczki, wrzucamy do półmiska. Pomidorki kroimy na ćwiartki i układamy na talerzu. Kotlety kroimy na cienkie paski którymi posypujemy sałatę. Całość przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do sałatek.Chleb kroimy na kromki, a następnie
Słodkie PrzyjemnościSkładniki: 300 g świeżej piersi z kurczaka biała cebulka 2 szt. ogórek zielony 1 szt. papryka czerwona 1 szt. mały melon 2-3 pomidorki Dodatkowo po pół łyżeczki :bazyliitymiankuoreganopapryki słodkiej solipieprzu kolorowegochilli rozmarynuorazoliwa z oliwekocet balsamiczny Sposób przygotowania: Warzywa myjemy i osuszamy, to samo robimy z piersią z kurczaka
Słodkie Przyjemnościgorące słońce Hiszpanii.Soczysta pierś z kurczaka w połączeniu z warzywami i makaronem jest daniem lekkim, ale niezwykle sycącym.Są moje ukochane czarne oliwki .. jest marchew, kukurydza i soczyste koktajlowe pomidorki – ajj!Idealna na obiad dla całej rodziny!Spróbujcie!SKŁADNIKI:( 2 porcje )* pierś z kurczaka – 2 szt* marchew – 2 szt* czarne oliwki – ok.50 g* pomidory ( koktajlowe
Ostra na Słodko