przekładamy od dwóch mniejszych lub jednego większego żaroodpornego naczynia i wstawiamy do nagrzanego do 180'C piekarnika na ok. 10-15. minut Smacznego:) P.S. Do makaronu można też dodać pomidorki koktajlowe nadają cudownej słodyczy
Luźna Kuchniailości oliwy po 2 minuty z każdej strony. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, odstawiamy na 10 minut po czym zapiekamy przez około 10-15 minut przygotowujemy sos- cebulkę i suszone pomidorki oraz kilka orzeszków siekamy w kosteczkę. cebulę wrzucamy na masło i podsmażamy, dorzucamy orzeszki i pomidory całość zalewamy śmietanką, dodajemy miód i musztardę, sól pieprz i sok z cytryny. polędwiczki
Luźna Kuchniabiały, wtedy będzie gotowa. Skropić ją kilkoma kroplami cytryny, w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem do smaku. Do kapusty dodać posiekaną cebulę, pokrojone na mniejsze kawałki suszone pomidorki, posypać koperkiem i natką. Wszystko wymieszać z sosem vinegrette - woda jest po to, żeby cukier się łatwiej rozpuścił.. Smacznego
Gaździnka warzymojej przyjaciółce Krysi, pasta była tak pyszna, że została w pamięci do dziś. Chcę się z Wami podzielić tym smakiem. Dzięki Krysiu! AMUSE BOUCHE - ŁOSOŚ Z MOZARELLĄ I POMIDORKIEM DAKTYLOWYM. SAŁATKA OWOCOWA. BABECZKI Z PASTĄ SKŁADNIKI: PASTA 1 kostka serka śmietankowego, po 1/2 marchewki, pietruszki i pora (biała część) , 3 ząbki czosnku, natka pietruszki, 1 łyżka
Kuchnia Beatygołąbki, ale zostaje mi kapusta z którą do nie dawna nie wiedziałam co robić- ale drogie Panie mam rozwiązanie!! Resztę kapusty przygotowuje jako dodatek do obiadku -jest pyszna z pomidorkami. SKŁADNIKI: główka białej kapusty(reszta po gołąbkach np.) 5 łyżek oliwy z oliwek 4 małe pomidory pieprz (najlepiej z moździerza lub świeżo mielony), sól, vegeta WYKONANIE: na dno garnka
Kuchnia Beatychciałabym przedstawić Państwu kolejny przepis Pana Adama na sałatkę z selera naciowego. Trochę ją zmodyfikowałam i myślę, że każdemu rozpieści podniebienie! SKŁADNIKI: seler naciowy młoda mozzarella kilka pomidorków koktajlowych 1 średnia cebula czerwona kilka orzechów włoskich, ja dodałam pistacje prażone pierś z drobiu około 300gr. trochę vegety, ewentualnie pieprz, sól do smaku SOS: sok z limonki, cytryny, mandarynki
Kuchnia Beatyochotę na jakiś mocniejszy smak. Pomidorki i soczewica to jest to – super połączenie! Szybko się ją przyrządza, świetnie smakuje a do tego śmiało można powiedzieć, że jest dietetyczna. Czego chcieć więcej? Zupa z zielonej soczewicy i pomidorów Drukuj przepis Składniki 1 szkl zielonej soczewicy 2 duże mięsiste pomidory (np: bawole serca albo malinowe, zwykłe mają za mało miąższu
CoolinarniePLzrobić z niej czuprynę:) Ogórka obrać i obieraczką do ziemniaków, wyciąć z niego długie, cienkie plastry Paprykę pokroić wzdłuż na cienkie paski Pomidora pokroić w ćwiartki (jesli używamy pomidorków koktajlowych - to przekroić je na pół) Posiekać szczypiorek/dymkę Pokrojone warzywa ułożyć obok stonogi Smacznego
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comjeśli posiadamy - grill elektryczny Następnie usmażone plasterki kurczaka tniemy w paseczki lub kostkę Na patelni rumienimy 2-3 kromki chleba pokrojone w kostkę Pomidory kroimy na kawałki (jeśli używamy pomidorków koktajlowych - w ćwiartki) Sałatę przekładamy do salaterki i łączymy z sosem z soku wyciśniętego z pomarańczy, oliwy i przypraw Dodajemy pomidory, kurczaka i mieszamy Na wierzch dajemy grzanki
www.szczesliwakuchnia.blogspot.compieprz - rozdrabniamy widelcem na masę Następnie dodajemy jajko pokrojone na kawałki i znowu mieszamy widelcem na jednolitą masę Smarujemy pastą pieczywo, ale bez uprzedniego smarowania go masłem. Zjadamy z pomidorkami koktajlowymi Smacznego:) W myśl akcji
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comZdrowe śniadanie to podstawa :) Szparagi i marchewka ugotowane na parze, pomidorek, do tego natka pietruszki z wierzchu. Mmm...niam... Jedzmy szparagi. Są naprawdę zdrowe - bogate w kwas foliowy dobrze wpływający na pracę mózgu. Również tego jeszcze nienarodzonego :) Poza tym zawierają witaminy A, z grupy B, witaminę C oraz wapń i błonnik. No i są niskokaloryczne: w 100 gramach
www.szczesliwakuchnia.blogspot.complacki dyniowe. Przypomniałam sobie, że po zupie dyniowej został mi kawałek dyni. Została mi też jedna marchewka. I tak powstały moje placuszki :) Podałam do tego zieloną sałatę i pomidorki koktajlowe :) Placuszki robi się naprawdę szybko. Smaży jak placki ziemniaczane. Z podanej ilości wyszło mi 8 sztuk. Składniki: 230 gramów dyni 1 marchewka 3 łyżki skrobi ziemniaczanej 2 łyżki jogurtu naturalnego
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comzapiekanki ponad 4 lata! Dlaczego? A bo jak ja miałam ochotę na nią, to domownicy nie mieli :) Aż się w końcu zbuntowałam :D Podałam z mieszanką sałat i pomidorkami koktajlowymi. Kapitalne danie! :) Składniki: 1/5 litra bulionu warzywnego 400 gramów makaronu penne trochę margaryny do posmarowania naczynia 500 gramów serka mascarpone 2 jajka garść listków świeżej bazylii 2 kulki mozzarelli pokrojone
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comjajkami, dodajemy sól i pieprz smażymy omlet na rozgrzanej patelni z dodatkiem masła Na sam koniec układamy placek chapati na talerzu, na wierzch wędruje omlet, można dodać świeżego pomidorka rzymskiego drobno pokrojonego. Rolujemy i gotowe
noteskulinarnyfigaszaszłyki z warzywami i filetem drobiowym w cytrynowo imbirowej marynacie. Jutro część druga pikniku :) składniki na 9 szaszłyków 2 filety drobiowe zielona papryka biała papryka młoda cebulka cukinia pomidorki koktajlowe 9 listków szałwii przyprawa do grilla sól, pieprz olej patyczki do szaszłyków składniki na marynatę: 1 cytryna mały kawałek imbiru (ok 5 cm) 1 łyżeczka miodu skórka z połowy cytryny
noteskulinarnyfiga