dobry humor od rana. To śniadanie spełnia te obie funkcje bardzo dobrze: połączenie chleba z awokado i jajkiem sadzonym jest sycące i bogate w składniki odżywcze a z dodatkiem pomidorków smakuje naprawdę przepysznie a można na przykład dołączyć do kompletu jeszcze świeżo wyciśnięty sok pomarańczowy
Milion Smakówchwilę. Płyn musi odparować. Następnie wyłączamy ogień i przykrywamy pokrywką. Teraz czas na dodatek, który do tego wymyśliliśmy. Składniki: 1 papryka żółta 250 gram zielonej fasolki szparagowej kilka pomidorków koktajlowych 2 ząbki czosnku rzeżucha oliwa z oliwek pieprz Paprykę kroimy w długie paski, czosnek w plasterki. Fasolkę obieramy z końcówek i wrzucamy do lekko osolonego wrzątku
vegetanienajbardziej lubię jeść taki chleb z samym masłem lub pomidorem. ... chlebek jest miękki w środku, a z wierzchu wspaniale chrupki ... taki chlebek najlepiej smakuje z masłem lub pomidorkami Smacznego
Słodkie okruszkiniego przekonałam), ale za to córci jak najbardziej. Być może dlatego, że był to pierwszy ketchup, jakiego w życiu spróbowała - i to tylko dlatego, że na zdjęciu oprócz pomidorka było też jabłuszko :) Sos ten jest idealny nie tylko dla dzieci, ale też dla diabetyków i innych osób dbających o zdrowie. Jest doskonały nie tylko do frytek czy pizzy
Kto ugości moich gości?mnie po pierwsze wszystkiego nie było, a po drugie mąż nie jest zwolennikiem serów pleśniowych. Zrobiłam więc własną wersję. Dwa rodzaje sera, rukola i sałata lodowa. Do tego pomidorki koktajlowe, świeży ogórek i sos jogurtowy. Było pysznie.” Przepis zgłaszam do akcji " Kuchnia 24/7 ". Czytaj więcej
Wiem co jemsię zachować mini wafelki i dzięki temu mogłam przygotować z nich dziś na śniadanie mini kanapki. Wykorzystałam do ich przygotowania, oczywiście oprócz samych wafelków, chudą wędlinę, świeży ogórek, pomidorki koktajlowe, mozzarellę i natkę pietruszki. Było smacznie, zdrowo i dużo błonnika. Takie kanapeczki mogą być też świetną przekąską na dziecięce przyjęcia lub dodatkiem do piwa podczas oglądania zmagań naszych olimpijczyków. Można
Wiem co jemnajwyżej zapachami z kuchni delektować. Próbuję się na łokciu lekko podnieść, a tu już Magda z gotowym śniadaniem do pokoju wpada :) A oto owo śniadanie: świeży szpinak bakłażan pomidorki koktajlowe makaron wstążki ser żółty słonecznik, sezam pieprz, słodka papryka sos sojowy Gotujemy makaron. W międzyczasie myjemy świeży szpinak i dusimy na patelni w niewielkiej ilości oleju i sosu sojowego. Bakłażana
Marder&Marder Manufacturechrupiącej panierce z pokruszonych płatków kukurydzianych. Zdrowe i lekkostrawne, bo pieczone bez dodatku tłuszczu. Podałam je z pieczonymi młodymi ziemniaczkami (przepis wkrótce pojawi się na blogu), sałatką z pomidorkami i słonecznikiem oraz pysznym, lekkim sosem jogurtowo-czosnkowym. Serdecznie polecam! Składniki : 1 podwójna pierś z kurczaka (ok. 0,5 kg) 2 szklanki pokruszonych płatków kukurydzianych pół szklanki mleka/jogurtu
Kuchnia Ellieoliwa z oliwek, wszystko zwieńczone cytrusową nutą z otartej limonki! Czego chcieć więcej!? Chwila Smaku! ;-) Zapraszam! SKŁADNIKI: - Ser feta Arla Apetina Red Peppers & Chili - 4 kawałki ośmiornicy - 12 pomidorków koktajlowych - cebula czerwona - 1/2 ogórka zielonego - 15 oliwek zielonych - świeża bazylia - świeży koper zielony - roszponka - 1/2 awokado - oliwa z oliwek - otarta skórka z limonki - 3 kromki ciabatty Wykonanie: Na rozgrzaną
SMYKWKUCHNIpieprzem. Następnie nakładamy porcję majonezu i posiekanego czosnku. Schab wstawiamy do nagrzanego do 180 stopnie piekarnika i pieczemy przez około 40-45 minut. Schab podajemy na sałacie z pomidorkami i szczypiorkiem
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkidoprowadzamy do wrzenia. Chwilkę gotujemy i odstawiamy aby delikatnie ostygło. Następnie nabieramy płyn w strzykawkę i z wysokości ok 15 cm wpuszczamy po kropelce do mocno schłodzonego oleju. Pomidorki myjemy, osuszamy i ścinamy górę. Delikatnie wyjmujemy miąższ i napełniamy je serkiem. Dekorujemy odsączonym z oleju kawiorem z octu. Szybko, prosto i bardzo smacznie ;). Czy trzeba czegoś więcej
Malinowe Pocałunkiukładamy na talerzu. W misce mieszamy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, jogurt naturlarny, majonez, sól oraz pieprz. Sos nakładamy na pomidory. Całość posypujemy drobno startym żółtym serem. Tak podane pomidorki stanowią świetny dodatek do obiadu i dań z grilla
Emcia PichciWstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 25 minut, aż masa ładnie się zetnie i lekko przyrumieni. Polecam też: Frittatę z cukinią Frittatę z mizuną i pomidorkami
Monia miesza i gotujeTradycyjne pomidorki nadziewane, z jajecznym oczkiem. Składniki 4 duże pomidory 1 łyżka masła 10 dag szynki 10 dag żółtego sera 4 jaja sól do smaku tłuszcz do formy Wykonanie: Pomidory umyć, ściąć czubki, wydrążyć miąższ, ułożyć na blaszce wysmarowanej tłuszczem, posolić środki i włożyć po odrobinie masła. Szynkę z serem pokroić w kostkę i nadziać pomidory . Następnie do każdego
Tradycyjna Kuchnia