pomidory pokroić w paski. Mięso umyć, osuszyć, pokroić na plastry. Rozbić cieniutko, opruszyć z obu strony papryką, solą i pieprzem. Na każdy kawałe mięsa nakładamy po kilka fasolek i pomidorków, dokładnie zwijamy formując roladę, spinamy wykałaczką. Obsmażamy na gorącym tłuszczu do momentu, aż sie ładnie zrumienią. Podlewamy wodą, dorzucamy liść laurowy, ziele angielskie i dusimy na małym ogniu do miękkości
magiczna kuchnia Kasimasła 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki sody mąka i tłuszcz do wysmarowania i posypania formy FARSZ: 25 dag polędwiczek z kurczaka 6-8 suszonych pomidorków w oleju 1 duży , świeży por 10 dag serka mascarpone 1/2 szklanki śmietany 12 lub 18 % 2 łyżeczki ziół prowansalskich 1 pomidor sól, pieprz, słodka papryka, przyprawa do kurczaka oliwa
WYSPA SZCZĘSLIWAżółtych warzyw z czarnuszką i natką z pietruszki Składniki: 5 gniazdek jajecznego makaronu pappardelle, użyłam włoskiej marki, bo mam do niej zaufanie 1 słoiczek sosu ostrego z żółtych pomidorków daktylowych i papryki Grangusto 2 łyżki czarnuszki 1/3 szklanki posiekanej natki z pietruszki sól do smaku Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. W tym czasie na patelnię wylewamy
Moja smaczna kuchniaDomowy twaróg czyli jak wyprodukować własny serek kiedy w sklepie go nie ma. Kto nie lubi naleśników z serem lub po prostu białego serka na kanapce ze świeżym pomidorkiem? a może sernik? To chyba jedna z tych rzeczy za którymi tęsknie mieszkając za granicą i zmagając się z brakiem białego sera w sklepie. Na szczęście i temu można zaradzić
Mohielladuże potrzeby energetyczne. A poza tym jest typowym labradorem z wilczym apetytem. Zwana przez nas żebradorrą, ale której nie podkarmiamy niczym innym, choć czasem dostanie kawałek jabłka, banana, pomidorka czy truskawkę. Poza tym, że pies pracuje, to również biega ze mną, więc ma dobrą kondycję, dobrą wagę oraz cieszy się dobrym zdrowiem. I mam nadzieję, że tak zostanie do końca
dobra gospodyni dom wesołym czynimoim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz. Składniki : 4 jajka na twardo, 2 łyżki wędzonego łososia, 1 łyżka majonezu, pieprz świeżo zmielony, do dekoracji wg uznania : sałata, rzodkiewka ,pomidorek, ogórek
Pysznosci Babci BasiMakaron gotujemy al denete . Krok 2 Na patelnie wlewamy troszkę oleju i wkradamy rozmrożony szpinak ( zamrożony tez może być , tylko pod przykrywką dusimy do rozmrożenia). Dodajemy suszone pomidorki i razem ze szpinakiem dusimy. Krok 2 Ser kozi kroimy w kostkę lub mniejsze kawałki i dodajemy do szpinaku, całość dusimy razem. Mamy już podduszone i podsmażone. Wlewamy śmietanę i lekko
Różowa kuchniaindyka można również użyć filetów z kurczaka. Składniki: 300-400 g filetów z indyka, cienko pokrojonych sól, oregano, pieprz, bazylia, czosnek, papryka słodka 2-3 łyżki zielonego pesto kilka pomidorków, najlepiej śliwkowych (podłużnych) kulka mozzarelli Filety posypać przyprawami z jednej strony i ułożyć przyprawioną stroną w dół w naczyniu do zapiekania (wyłożonym folią aluminiową lub papierem do pieczenia). Wierzch posmarować
Czerwień i błękitmęża ;) postanowiło nagrodzić te oto dwie autorki oraz ich przepisy: Książkę "Retro warzywa" Pawła Łukasika otrzymuje Pani Elżbieta Anna Kruczkiewicz za przepis na "Lazanie z lubczykiem, jarmużem, pomidorkami okraszoną czosnkiem i imbirem" Książkę "Strączki" Marii Banach otrzymuje Pani Marta Pękalska za przepis na "Cytrynowe ciasto z ciecierzycy" Zwycięzcom gratuluje i czekam do 5 dni na dane do wysyłki nagrody, jeśli
Gotowanie...to proste !moim blogu. Robiłam z połowy porcji, a i tak wyszło ich całkiem sporo! :) W silikonowej kokilce na muffinki- domowy ketchup. Obok roladki z grillowanej cukinii, kabanosy drobiowe i pomidorek ze szczypiorem. Roladki z cukinii z nadzieniem z serka, prażonego słonecznika i suszonych pomidorów: średnia cukinia ok 80g serka typu Almette 5 łyżek prażonych ziaren słonecznika 4 plastry suszonych pomidorów sól
Czerwona Porzeczkakażdy z nas , mamy tyle skarbów w postaci owoców , warzyw . Ja osobiście wyczekuje na zbliżające się lato , mam w tym czasie tyle przepysznych warzyw np. pomidory , i właśnie przedstawiam pomidorka giganta który warzył 1 kg , a jak smakował , sama słodycz , a zapach który uwielbiam w pomidorach od zawsze , od razu wspominam sobie jak byłam dzieckiem , a moja babcia miała całą
Mój Smakpolecenia, ale niestety jest tłustszy. Majonez z płatków jaglanych jest od niego dużo mniej kaloryczny, ale nadal pyszny! Nada się zarówno jako smarowidło do kanapek, na których położymy sobie pomidorka, jak i do sałatki jarzynowej, parówek czy burgera z ciecierzycy , którego wczoraj prezentowałem. Co jakiś czas dostaję prywatne wiadomości od ludzi, którzy kupili czarną sól i nie mają pojęcia
Blendmanmniejsze części i zmiksować na gładki płyn blenderem ręcznym lub kielichowym. Można podawać z lodem. SAŁATKA Z PĘCZAKIEM Składniki: – 0,5 kg pęczaku – 1 koper włoski – 0,5 kg pomidorków koktajlowych różnych kolorów i gatunków (czerwone, żółte, zielone, czarne) – 5 ogórków gruntowych – 150 gramów oliwek kalamata BEZ PESTEK – 150 gramów sera owczego solonego – kilka łyżek oliwy – kilka łyżek jogurtu greckiego
karmelowysię na zakończenie lata! Koniecznie z makaronem Lubella. Wpis powstał przy współpracy z marką Lubella. Składniki: 7-8 płatów makaronu lasagne Lubella 2 kulki mozzarelli garść pomidorków koktajlowych 1 mała cukinia listki bazylii sól oliwa sos mięsno-pomidorowy: Czytaj dalej... Artykuł Lasagne z cukinią i pomidorami pochodzi z serwisu Pasja Smaku
Pasja Smaku