kostkę , smażymy na małym ogniu do momentu aż się zarumieni , następnie delikatnie odwracam na drugą stronę , po czym nasz omlet jest gotowy do podania , ja osobiście dodaję z boczku pomidorka , smakuje super
Mój SmakPierwsze danie kuchni indyjskiej przygotowane przez mojego tatę. Lekko pikantne. Bardzo smaczne, polecam gorąco. Magia aromatów. Składniki na Chana Masala (6 porcji): 2 puszki ciecierzycy 2 x pomidorki koktajlowe z puszki 400 g cebula 2 - 3 łyżeczki startego imbiru 1 - 2 ząbki czosnku 30 ml oleju do smażenia Przyprawy: 3 łyżeczki mielonego kminu 1 i 1/2 łyżeczki kurkumy 2 łyżeczki
Karola gotujemały kalafior 2 jajka bazylia, oregano 1 płaska łyżeczka soli pieprz ************* 100 g startego sera żółtego 100 g salami 3 pieczarki 1 mała cebula szczypiorek do posypania *********** 1/2 puszki pomidorków pelati 2 zmiażdżone ząbki czosnku sól, pieprz 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka miodu Tą zdrową i pyszną pizzę zaczynamy od zmiksowania w malakserze kalafiora. Jeżeli ktoś nie posiada malaksera
harrisawielkości Cukinia średniej wielkości Mała czerwona papryka Mała żółta papryka Mała zielona papryka Główka średniej wielkości kopru włoskiego Mała cebula Czosnek Szczypiorek Pietruszka Szpinak Kilogram świeżych pomidorów 250 g pomidorków koktajlowych (opcjonalnie) Cytryna 2 puszki cieciorki Szalotka Musztarda francuska Opakowanie passaty pomidorowej (400 ml) 400 g soczewicy czerwonej Pól kilo mąki Drożdże Mały jogurt naturalny Razem: ok. 140 zł Przyprawy
Niedzielny kucharzkarnawał koreczki w wersji fit;) Świetna przekąska nie tylko na imprezę, ale i na wynos! Składniki: 12 pomidorków koktajlowych, 12 kulek małej mozzarelli, 24 listki świeżej bazylii Przygotowanie: Pomidora kroimy na pół. Na wykałaczkę nakłuwamy połówę pomidora, liść bazylii, kulkę mozzarelii, liść bazylii, na koniec drugą połowę pomidora
Lena Gotujeziemniakami z koperkiem, najlepiej puree z dodatkiem śmietan i masła lub mleka. Następnego dnia smakują z ryżem maślanym i natką pietruszki, taki lubię najbardziej. Do tego lekka sałatka z pomidorków, pora lub tartej marchewki, mizeria albo tarte gorące buraczki i obiad (jak zawsze pyszny;)) gotowy. Sznycle z kurczaka, aromatyczne i delikatne Sznycle pachną delikatnymi przyprawami i masłem na którym się
Zasmakuj Kuchnipożywne śniadanie. Jedno z moich ulubionych weekendowych śniadań, kiedy mamy dużo czasu na jego przygotowanie i zjedzenie. Składniki/2 porcje: – mała cebula – 1/2 średniej cukinii – 5 pomidorków koktajlowych – 4 pomidory suszone – ok 10 oliwek (opcjonalnie) – 1 ząbek czosnku – 100g fety – 4 Czytaj więcej → Artykuł FRITTATA Z WARZYWAMI pochodzi z serwisu green goodies
greengoodiespieprz do smaku Nadzienie warzywne pęczek rzodkiewek 20 cm pora 100 g majonezu 150 g greckiego jogurtu sól i kajeński pieprz do smaku Dekoracja 200 g wędzonego łososia jarmuż pomidorki koktajlowe świeży ogórek świeży koper Upiecz drożdżowy spód według przepisu w linku z podwójnej porcji. Użyj foremki o jak największej średnicy, najlepiej 30 cm. Moja forma była mniejsza i dlatego
codojedzeniakroję na pół. Koniec każdej nacinam. Piekę razem z kanapkami. Podczas pieczenia parówki zaczną się otwierać tworząc ośmiorniczki. Na każdej kanapce układam ośmiornice, oczy robię z oliwek czarnych, z pomidorków koktajlowych robię biedronki. Głowę i nogi biedronek wycinam z oliwek. Palmy robię z natki. Dekoruję majonezem, bazylią, i posypuję papryką
wesoła kuchniaSałatka z szynką, brokułem i mandarynkami Kolorowa sałatka owocowo-warzywna Sałatka na każdą okazję Sałatka z makaronem, szynką i papryką Szaszłyki z melonem i szynką Wyborna sałatka z melonem Pomidorki koktajlowe z mini mozzarellą A potem... Paszteciki drożdżowo-kruche z pieczarkami Vol Au Vent, czyli francuskie paszteciki Roladki z łososiem na szpinaku Śledziowe rolmopsy z grzybami Roladki drobiowe z papryką
Kuchnia u Krysiszałwią Polędwiczki z pieczarkami Pierożki meksykańskie Parówki z serem Samosa Dania zimne: Klopsiki w occie Roladki z bagietki Roladki z tortilli Koreczki Pieczarki marynowane Pomidorki faszerowane Sałatka z brokułem i słonecznikiem Sałatka z papryką i słonecznikiem Sałatka meksykańska Sałatka z tortellini Sałatka z suszonymi pomidorami Sałatka niemiecka
Pobite gary Barbarymacie pomysłu na "kolejną" albo nieco odmienną sałatkę na świąteczny stół polecam to zestawienie. Składniki: 1 pomarańcza 1/2 granata 1/2 piersi z indyka 2-3 garście rukoli 4-5 pomidorków koktajlowych garść słonecznika prażonego (ja użyłam solonego) Dressing: 1 łyżka miodu płynnego 1 łyżka musztardy 2 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz Przygotowanie: Pierś z indyka myjemy, kroimy w kosteczkę
Kuchnia Pełna Pasjiwydrążyć miąższ. Podusić miąższ widelcem, dodać posiekaną chilli i sok z cytryny. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Przygotowanie warzyw – sałatę porwać na mniejsze kawałki, ogórka pokroić w plasterki, pomidorki przekroić na pół. Cebulę obrać i pokroić w cienkie piórka. Wszystko delikatnie wymieszać. Skropić oliwą z oliwek, doprawić solą i pieprzem. Składanie – klopsy podgrzać w mikrofali, to samo zrobić
Kuchnia Pokoleńsposób na przygotowanie tego pieczywa. Czasami foccacia to po prostu chrupiące ciasto na pizzę podawane tylko z solą i oliwą. W innych przypadkach do puszyste pieczywo, często robione z pomidorkami koktajlowymi, oliwkami, rozmarynem lub szałwią - podawane na ciepło lub na zimno. Dziś przepis na wersję puszystą
Milion Smaków