SKŁADNIKI: - filet z kurczaka - (150g) - przyprawa do gyrosa - 1 łyżka sałatka: - sałata lodowa - (60g) - cebula czerwona - (25g) - pomidorki koktajlowe - (40g) - sól himalajska, pieprz fit frytki: 1 porcja z przepisu: https://www.pik-fit-trener.pl/2018/10/fit-frytki-filet-z-kurczaka-z-piekarnika.html - ziemniaki - (190g) WYKONANIE: Mięso z kurczaka pokroić w kosteczkę, wymieszać z przyprawą gyros, odstawić do lodówki na około 30 min (im więcej czasu poleży w lodówce
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasKiedy spróbowałam u Halinki i Andrzeja pomidorków pokropionych oliwą, cytryną i posypanych solą i cukrem- zakochałam się w takiej propozycji. Dziękuję Wam- to naprawdę było pyszne :) Składniki : pomidory melon szczypiorek ewentualnie oliwki sól, cukier, oliwa, sok z cytryny Przygotowanie : Umyte pomidory można obrać ze skórki, pokroić w plastry Melona również obrać i wypestkować, pokroić w plastry wg uznania
Proste Potrawyoliwek 1 duża doniczka bazylii 50 g mielonych migdałów (polecam Skworcu ) 2 duże ząbki czosnku sól pieprz ---------------------------- 200 g makaronu farfalle (kokardki) 1 kulka mozzarelli 300 g małych pomidorków Wykonanie Wykonanie pesto: Do kielicha blendera wlewamy oliwę oraz dodajemy listki bazylii, mielone migdały, ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę oraz sól i pieprz do smaku. Całość miksujemy. Poza tym: Makaron gotujemy
Smak mojego domudziurką! I za 10 minut na talerzu ląduje taki smakołyk!!! Co nam trzeba? Zależy ile chcecie zjeść Na każdą porcję: kromka chleba jajko sól pieprz dodatkowo u mnie pomidorek kieliszek do zrobienia dziurki olej do obsmażenia Jak zrobić? Bierzemy kromkę chleba, kieliszkiem wycinamy dziurkę. Chleb wrzucamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju. Obsmażamy na rumiano z obydwu stron (także dziurkę
LatosiowydomZapraszam na pyszne i niezwykle aromatyczne risotto z porem oraz suszonymi pomidorkami. Zrobiłam wersję dla dorosłych z białym winem. Jeśli risotto będą jadły dzieci to zamiast wina możemy dodać większą ilość bulionu. Polecam Składniki: 1 torebka ryżu białego (125g)-można dać ryż do risotta ale ja nie miałam 120 g pora (biała część) 1 cebula 1 łyżka oliwy 1 ząbek
słodkie i nie tylko historie kulinarneSkładniki: - tuńczyk w sosie własnym (kawałki) – 1 puszka po odsączeniu (100 g) - pomidorki koktajlowe – 5 szt. (100 g) - kasza gryczana – ¼ woreczka (- sucha 25 g)/ (50 g ugotowana- 3 łyżki) - cebula czerwona – ½ szt. (50 g) - olej lniany – 1 łyżka (10 g) - mix sałat- 2 garście (60 g) - pestki z dyni – 1 łyżka (10 g) - przyprawy : sól himalajska, pieprz ziołowy/ cytrynowy, oregano
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasrównież zapakować w pudełko i zabrać ze sobą do pracy. Smaczna, pożywna i szybka w przygotowaniu, jednym słowem zdrowie na talerzu :) Składniki: * pół główki sałaty lodowej * 7-8 pomidorków koktajlowych * pół czerwonej papryki * pół czerwonej cebuli * pół świeżego ogórka szklarniowego * 6-7 rzodkiewek * 1 połówka grillowanej piersi z kurczaka * 1 saszetka gotowego sosu (użyłam dressing jogurtowy Folwark ) Wykonanie
Zrób to smaczniewybieram się na trening w moim menu pojawia się więcej węglowodanów. Jedną z moich propozycji przed treningiem jest dietetyczny łosoś pieczony w folii w piekarniku podany z makaronem razowym, pomidorkami koktajlowymi i olejem arachidowym
Kulinarne pyszności Molkiextra virgin (Look Food) 1 łyżka syropu klonowego przyprawy: sól, curry, pieprz czarny, pieprz ziołowy, pieprz cayenne, czosnek granulowany, mieszanka ziołowa Sos: 600 g pomidorów (u mnie pomidorki koktajlowe) 1 kostka tofu z bazylią (Look Food) Dodatkowo: płatki drożdżowe (Look Food) Przygotowanie: Dynie i cukinię oczyść ze środka, z pestek. Następnie wszystkie warzywa pokrój w kostkę/paski
Zdrowie na języku :Podchodź daleko, bo ten moment łatwo przegapić. W międzyczasie grilluję pokrojoną w kromki ciabattę, jeżeli nie dysponujesz gilem elektrycznym, wrzuć ją po prostu do piekarnika razem z awokado. Pomidorki kroję na połówki, posypuję bazylią, przyprawiam solą i pieprzem, skrapiam oliwą. Smacznego
Cook&Loveprzyrządzenia w 10 minut. Libańska sałatka fattoush Sałatka fattoush – tradycyjne libańskie danie z czerstwym chlebem, delikatnym dresingiem i warzywami. Sycąca i orzeźwiająca! Panzanella z czerstwym chlebem Wystarczy chleb, garść pomidorków, sałata i oliwa. Wychodzi naprawdę pyszna mieszanka! Jak to we włoskiej kuchni – coś z niczego! Sałatka z czerwonej kapusty, pstrąga i mango Proste sałatki są najlepsze. Sałatka z czerwonej
Niedzielny kucharzarbuzem, fetą i czarnymi oliwkami Sałatka z ciecierzycy z zielonym ogórkiem i rzodkiewką Sałatka z kaszy bulgur z jajkiem, fetą i oliwkami Sałatka makaronowa z czarnymi oliwkami, papryką i pomidorkami koktajlowymi Sałatka makaronowa z owocami i mozzarellą Sałatka z pomidorami i malinami Sałatka z kaszy jęczmiennej Sałatka makaronowa z mozzarellą Surówka z kapusty
Moja smaczna kuchniałososia 100 g ryżu brązowego lub pełnoziarnistego marynata do łososia: 4 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki soku z cytryny Sałatka: pół opakowania roszponki pół czerwonej papryki kilka pomidorków koktajlowych mała puszka kukurydzy konserwowej z czerwoną fasolką 1/2 awokado 2 łyżki oliwy Wykonanie: Filet z łososia przekroić na dwie równe części, które następnie umyć i osuszyć. Przygotować marynatę: połączyć
Healthy food explorerkurczaka nadziewane serkiem topionym z szynką i bazylią → Piersi z kurczaka w płatkach kukurydzianych → Piersi z kurczaka w sosie śmietanowo-koperkowym → Piersi kurczaka z orzechowo-pietruszkowym pesto i pieczonymi pomidorkami koktajlowymi → Kieszonki z piersi kurczaka z jagodami goji i orzechami nerkowca na szafranowym puree z kalafiora
Oryginalny smak