pomidorki - 2000 przepisów (strona:84/134)

Grillowane krewetki w bekonie 118

Najchętniej podaję je na mieszance sałat z dodatkiem pomidorków koktajlowych i suszonych pomidorów, skrapiam oliwą i wykładam na to krewetki. Dużo krewetek :) Składniki: krewetki boczek oliwa z oliwek sok z limonki chilli Z oliwy, limonki i chilli robię marynatę i marynuję w niej krewetki minimum 30 minut. Później każdą z osobna krewetkę owijam plasterkiem boczku (tak żeby boczek owiną

cinnamonandmintfood
WIOSENNY TORCIK KANAPKOWY Z TUŃCZYKIEM 129

łyżki jogurtu naturalnego sól pieprz pół pęczka szczypiorku 3 WARSTWA 150 g serka wiejskiego pół pęczka rzodkiewek 1 łyżka kwaśnej śmietany pół pęczka szczypiorku sól pieprz DODATKOWO ogórek świeży pomidorki koktajlowe szczypiorek Przygotowujemy kremy do tortu 1 WARSTWA: Tuńczyka Princess odsączamy z sosu. Jajka kroimy w kostkę. Serek mieszamy z jogurtem i musztardą. Dodajemy jajka oraz tuńczyka. Przyprawiamy solą

Kuchnia w oparach
Awokado zapiekane z jajkiem 87

pieprzem. Do każdego „dołka” wbijamy jajko, kładziemy pokrojoną paprykę, oprószamy startym parmezanem. Dodajemy pokrojoną paprykę i zapiekamy 12-15 min w temperaturze 200°C . Idealnie komponuje się z pomidorkami, oliwą i posiekaną bazylią

R'n'G Kitchen
KURCZAK ZAGRODOWY Z PIEKARNIKA, miodowo-musztardowy, faszerowany wątróbką 144

wcześniej niż 15 minut od wyjęcia z piekarnika. Na stół podajemy kurczaka w całości (kroimy na bieżąco) z wytworzonym podczas pieczenia sosem, pieczonymi ziemniakami, sałatą lub rukolą oraz pomidorkami koktajlowymi. Smacznego :) RADA: * Warto kupić świeżego kurczaka - po upieczeniu jest smaczniejszy niż mrożony. * Przed myciem trzeba obejrzeć tuszkę. Ułóż ją na desce grzbietem do dołu i ostrym nożem odetnij strzępy skóry

Moja Książka Kucharska
Risotto z cukinią i pieczarkami 131

Cukinię dodajemy do risotto. Mieszamy. Dodajemy pozostałe, zimne masło, i mieszamy aż masło się stopi i delikatnie powlecze ziarna ryżu, oddzielając je od siebie. Na wierzchu układamy pieczarki i pomidorki koktajlowe pokrojone na połówki. Całość posypujemy parmezanem i szczypiorem

Kasia i jej kobiecy świat
Wreszcie piąteczek i pora na pizzę 188

okrągły placek. Możesz użyć wałka. Posmaruj placek sosem. Szpinak podsmaż na maśle, tylko do zwiędnięcia i ułóż na spodzie. Następnie rozłóż plastry boczku po bokach i przekrojone na pół pomidorki.     The post Wreszcie piąteczek i pora na pizzę appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
CHICKEN BURGER Z KURCZAKIEM - najlpepszy domowy fast food 415

plasterki boczku, plasterki cebuli, pomidora oraz ogórka, przykrywamy liściem sałaty i nakrywamy połówką bułeczki.  W środek każdego hamburgera wbijamy patyczek do szaszłyka, układamy na deseczce lub talerzyku, dekorujemy pomidorkami koktajlowymi oraz sałatą. Smacznego

Moja Książka Kucharska
PIKANTNY KURCZAK W SOSIE Z CZERWONEGO WINA 109

Porcje mięsa układamy na wygrzanym półmisku, przybieramy przepołowionymi śliwkami lub cząstkami mandarynek, całość zalewamy gorącym sosem, przybieramy zieleniną. Danie podajemy z ryżem, rukolą lub sałatą ze śmietaną oraz pomidorkami koktajlowymi. Smacznego

Moja Książka Kucharska
Jajka faszerowane w skorupkach po polsku 215

łyżeczka chrzanu – 1 łyżka masła – łyżka posiekanej natki pietruszki – sól, pieprz do smaku – bułka tarta – masło do smażenia jajek – pomidorki koktajlowe   Wykonanie: – Jajka ugotować na twardo. Przekroić w skorupce na pół (wzdłuż jajka) uważając, by nie połamać skorupki. – Wyjąć zawartość czyli połówkę żółtka

To co kocham
Jajka na Wielkanoc 222

brokuła i sałaty lodowej, z kiełkami i czarnuszką Jajka w sosie jogurtowo-pietruszkowym Jajko sadzone na grzance z bobem Jajka zapiekane z ciecierzycą i brokułami Jajka zapiekane z pomidorkami koktajlowymi Jajka zapiekane z soczewicą i grana padano Jajka zapiekane ze szpinakiem i grana padano Jajka zapiekane z pieczarkami i szpinakiem Pasta z awokado z jajkiem i grana padano Podpłomyk

Moja smaczna kuchnia
Menu na tydzień – lekkie dania wegetariańskie 252

Wegetariańska zapiekanka pasterska, pęczotto ze szparagami, panzanella, czyli sałatka z czerstwego chleba, krem z pieczonej papryki, sałatka z pieczonych krewetek i rzodkiewek oraz makaronowa sałatka z pomidorkami – taka jest nasza propozycja menu na tydzień przed świętami. Bardzo łatwe w przygotowaniu, lekkie dania wegetariańskie, dzięki którym poczujecie w sobie wiosnę! Lekkie dania wegetariańskie – czyli wewnętrzna wiosna Pięć wegetariańskich dań

Niedzielny kucharz
KURCZAK PIECZONY Z WARZYWAMI 238

pół, pomidory delikatnie nacinamy. Wszystkie warzywa układamy na blasze, skrapiam oliwą zmieszaną z miodem, posypujemy orzechami, szczyptą soli oraz pieprzu i świeżym tymiankiem. CAŁOŚĆ: Zamarynowanego kurczaka układamy blasze ( pomidorki możemy dać również do niego ), wkładamy do nagrzanego na 170C piekarnika z funkcja parowania. Kurczaka dajemy wyżej, warzywa niżej. Czas pieczenia zależny jest od wagi mięsa – wynosi średnio 1 godzinę

Ostra na Słodko
Placuszki z pastą rybną z suma 113

smażenia farsz: 40 dkg wędzonego suma 10 dkg sera twarogowego 1 pomidor suszony 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu greckiego pieprz papryczka chili roszponka 5 pomidorów suszonych 5 pomidorków koktajlowych pieprz czerwony Do miski przekładam drożdże, dodaję cukier, połowę letniego mleka, i mąki tyle żeby zaczyn miał konsystencję kwaśnej śmietany. Odstawiam na 30 minut do wyrośnięcia w ciepłe miejsce

wesoła kuchnia
Italian Pasta Cooking Class we Florencji. 108

Karmelizowany ser kozi z grillowaną cukinią i Balsamic Vinegar Pasta z bazyliowym pesto. Mezzelune nadziane ricottą i szczypiorkiem na kremie z żółtej papryki. Tagliatelle z policzkami wieprzowymi, cukinią i pomidorkami cherry. Jogurtowy pudding z brzoskwiniami i jabłkowym Balsamic Vinegar. A to moja wczorajsza kolacja. :P Miłego dnia

DominikaDolci
Il Mercato Centrale Firenze i sekrety toskańskiej kuchni. 131

ciast i deserów zawsze używam pulp, lub owoców w puszce. Włoscy kucharze ograniczają gotowanie (obróbkę termiczną) do minimum, aby nie stracić smaku i wartości. Np. piekąc pizzę ze świeżymi pomidorkami, dodają je dopiero pod sam koniec.Wiele składników używają jedynie na surowo! Powtórzę ponownie, że tu nikt nie smaży na oliwie. Jeśli chodzi o włoską pizzę, jak wiadomo jest ona sztywna

DominikaDolci