Zielona soczewica po bretońsku a'la fasolka. 250 gram zielonej soczewicy puszka pomidorków pelati cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 szt suszonych pomidorów ( nadają wspaniałego głębokiego smaku ) sól i pieprz do smaku chudy boczek wędzony lub płaska łyżeczka wędzonej papryki dla wegetarian olej rzepakowy do smażenia pół łyżeczki ziół: cząbru, majeranku, kminku, liść laurowy
AZgotuj!smakuje pysznie, jest soczysta i czuć w niej zioła: bazylię, majeranek, rozmaryn, szałwię, cząber, oregano, tymianek oraz miętę. Podałam ją z prostą surówką z miksem sałat, startą marchewką i pomidorkami koktajlowymi oraz z sosem vinegrette. Proste i smaczne danie, które nie wymaga od nas dużego wysiłku. Polecam i zapraszam serdecznie! OSTRA POLĘDWICZKA W ZIOŁACH PROWANSALSKICH
Zakątek rozkoszy kulinarnychdrobne paseczki i również podsmażyłam. Cukinię starłam na dużych oczkach. Suszone pomidory pokroiłam w kostkę. Wymieszałam boczek z cebulą i czosnkiem, dodałam 3 łyżki oliwy, startą cukinię i suszone pomidorki. Następnie sól, pieprz oraz tymianek. Całość dusiłam pod przykryciem ok 20 min. W międzyczasie ugotowałam makaron ryżowy, bezglutenowy
nietadietaciabattowego kształtu. Możecie też wzbogacić je o oliwki, lub ulubione przyprawy. Ja jednak polecam na początek spróbować wersji minimalistycznej. Gotowe bułeczki najlepiej smakują z dojrzałym awokado, orzechami włoskimi, sałatą, pomidorkami suszonymi i sosem pesto. Mniam. Bezglutenowa i wegańska ciabatta Składniki: 240g mąki z tapioki 120g mąki gryczanej (najlepiej jasnej) 240ml + 80ml mleka migdałowego 4 łyżki oleju kokosowego 1 łyżeczka
Fill The Bowlmarchewka 1 garść kukurydzy kilka pomidorów koktajlowych 6 grubych plastrów ogórka zielonego koperek olej słonecznikowy sól, pieprz Kapustę szatkujemy, marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach, kukurydzę odsączamy, pomidorki koktajlowe dzielimy na pół, plastry ogórka dzielimy na ćwiartki. Wszystkie składniki mieszamy razem, posypujemy solą i świeżo zmielonym pieprzem, polewamy olejem słonecznikowym i posypujemy pokrojonym drobno koperkiem
Piekielna Kuchnia Patidrobną kostkę i podsmażamy na oliwie razem z czosnkiem, przyprawiamy solą. Następnie kroimy w kosteczkę pomidory i papryczkę. Mieszamy wszystko razem z cebulką. Chlebek zapiekamy w tosterze, nakładamy pomidorki, posypujemy solą gruboziarnistą, dodajemy listki bazylii i skrapiamy oliwą. Podajemy od razu
noteskulinarnyfigaBOSK O w Przemyślu ( od znajomych słyszałam same pozytywy, no ale postanowiłam, że sama to sprawdzę! ). W menu: czarny makaron tagliatelle w śmietanowym sosie z pieczonym łososiem, jabłkami i pomidorkami. Już od samego patrzenia ciekła mi ślinka tak, że tylko spoglądałam czy sukienkę aby na pewno nie trzeba wycierać! ;) Po kilkunastu minutach danie trafiło na stół, a ja byłam już
Ostra na Słodkociecierzycy, doskonale zastąpi ziemniaki jaja na twardo opcjonalnie jeśli macie czas na gotowanie słoik sosu tatarskiego + majonez 1 czerwona cebula sól do smaku pieprz do smaku czarny sezam i pomidorki koktajlowe do dekoracji Każdą puszkę otwieramy, wylewamy zalewę ,a zawartość płuczemy na sitku. Wszystkie składniki wsypujemy do miski, cebulę kroimy bardzo drobno ,a ogórka kroimy w kostkę. Dodajemy majonez
Z Kuchni Do Kuchniwłoskim oraz kiełbasy królewskiej wędzonej suszonej. Mają bardzo ciekawy smak, który zauważyli goście "A skąd masz taką ciekawą kiełbaskę? Bo dobra ! " Moją deskę posypałam dodatkowo siekanymi migdałami i położyłam pomidorki koktajlowe z czarnym sezamem. Chleb pieczony był w domu, dzien wcześniej- według dwóch przepisów- podałam obydwa chleby - CHLEB ZIOŁOWY oraz CHLEB ORKISZOWY NA MAŚLANCE Te chleby nieco
Z Kuchni Do Kuchnigrubosci miessa. Ma byc dobrze opieczony z zewnatrz, w srodku soczysty i miekki. Gotowa poledwice kroimy w paski. Na talerzu ukladamy rukole oraz pokrojone w prazki soczyscie slodkie pomidorki. Posypujemy drobna kosteczka cebulki, oraz swiezo zmielona sola. Z drobno pokrojonych w paseczki jablka ukladamy kolderke na ktora ukladamy kotleciki z poledwicy. Calosc lekko skrapiamy oliwa z oliwek oraz
Lajtkraft food intolerancepracy. Dzięki dodatkowi awokado i cieciorki, sałata jest bardzo sycąca. Drukuj Sałatka z ciecierzycą, awokado i mozarellą window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 1/2 opakowania mieszanki sałat kilka mozarellek 4 pomidorki suszone garść ciecierzycy połówka awokado sos 1 łyżeczka musztardy 2 łyżki soku z pomarańczy 2 łyżki oliwy 1 łyżka miodu sól, pieprz Wykonanie Awokado kroimy w kostkę lub wydłubujemy większe
Mieszam w Garnkupieprz do smaku - szczypta wędzonej papryki Do podania: - dressing zielony -świeża kolendra (ewentualnie natka pietruszki), oliwa z oliwek, sól - dressing pomarańczowy -pół papryczki chili, dwa pomidorki koktajlowe, oliwa z oliwek - wędzona papryka Pokrojoną cebulę i czosnek podsmażam chwile w garnku na oliwie. Gdy cebula jest szklista dodaję kolendrę, curry, chilli i odrobinę wędzonej papryki
Simple Dishdodajemy olej kokosowy, gałkę muszkatołową, pieprz, sól i zapiekamy z 180 st przez ok. 20 min. Sałatę i czosnek niedźwiedzi dokładnie myjemy rwiemy na mniejsze kawałki, dodajemy pomidorki koktajlowe, pokrojone ogórki, paprykę, oliwki i kostki fety. Sałatkę polewany oliwą, dodajemy pieprz, sól i mieszamy. Na koniec dodajemy zapieczone szparagi
Łycha smakówsłonecznika i sezamu garść dowolnej sałaty ( u mnie mix sałat i jarmuż) 2 łyżki oliwy z oliwek ocet balsamiczny pieprz, sól Przygotowanie: Myjemy sałatę i dodajemy pomidorki koktajlowe, pokrojone w paski ogórki, paprykę i suszone pomidory (5 szt). Sałatkę polewany oliwą, dodajemy pieprz, sól i mieszamy. Fetę rozdrabiamy widelcem dodajemy
Łycha smakówmąki żytniej 160 ml mleka roślinnego 1 jajko 1 łyżka oleju kokosowego szczypta soli 100 g ajvaru (przepis znajdziesz tutaj ) 1/2 małej dyni 1/2 kalafiora 5 pomidorków lima 1 cebula czerwona 2 łyżki oliwy po 1 łyżce: majeranek, oregano, papryczka ostra pieprz, sól Przygotowanie: Tarta: Do miski dodajemy mąki sól, olej kokosowy, jajko i wyrabiamy ciasto stopniowo dolewając
Łycha smaków