pomidorki - 2000 przepisów (strona:99/134)

Pomidorki faszerowane serkiem kremowym 155

doprowadzamy do wrzenia. Chwilkę gotujemy i odstawiamy aby delikatnie ostygło. Następnie nabieramy płyn w strzykawkę i z wysokości ok 15 cm wpuszczamy po kropelce do mocno schłodzonego oleju. Pomidorki myjemy, osuszamy i ścinamy górę. Delikatnie wyjmujemy miąższ i napełniamy je serkiem.  Dekorujemy odsączonym z oleju kawiorem z octu. Szybko, prosto i bardzo smacznie ;). Czy trzeba czegoś więcej

Malinowe Pocałunki
Pomidory pod pierzynką 272

układamy na talerzu. W misce mieszamy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, jogurt naturlarny, majonez, sól oraz pieprz. Sos nakładamy na pomidory. Całość posypujemy drobno startym żółtym serem. Tak podane pomidorki stanowią świetny dodatek do obiadu i dań z grilla

Emcia Pichci
Wiosenna frittata z piekarnika 209

Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 25 minut, aż masa ładnie się zetnie i lekko przyrumieni. Polecam też: Frittatę z cukinią Frittatę z mizuną i pomidorkami

Monia miesza i gotuje
Zapiekane nadziewane pomidory 106

Tradycyjne pomidorki nadziewane, z jajecznym oczkiem. Składniki 4 duże pomidory 1 łyżka masła 10 dag szynki 10 dag żółtego sera 4 jaja sól do smaku tłuszcz do formy Wykonanie: Pomidory umyć, ściąć czubki, wydrążyć miąższ, ułożyć na blaszce wysmarowanej tłuszczem, posolić środki i włożyć po odrobinie masła.  Szynkę z serem pokroić w kostkę i nadziać pomidory . Następnie do każdego

Tradycyjna Kuchnia
Zapiekane piersi z kurczaka z serem feta 294

blasze do pieczenia lub ceramicznym naczyniu. W misce wymieszaj (żółtka, oliwę, pieprz, sól, natkę, 2 opakowania sera arla apetina, czosnek i chilli), wysmaruj tym piersi z kurczaka. Połóż dodatkowo pomidorki, pokrojoną w krążki cebulę i cienko pokrojone plastry sera owczego. 20 minut !!! czas pieczenia Przez pierwsze 10 minut piecz mięso bez przykrycia w temperaturze 200 stopni z opcją grzania góra

ClauditteMissCooking
Młoda kapusta z pomidorami i koperkiem 180

łyżki octu, 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego, sól, pieprz.  Przygotowanie:   Kapustę myjemy i szatkujemy. Poszatkowaną wrzucamy do garnka, zalewamy do połowy wodą i gotujemy. W tym czasie sparzamy pomidorki i obieramy je ze skórki. Pokrojone dodajemy do kapusty wraz z koncentratem. Dodajemy cukier, ocet, pieprz i sól. Gotujemy ok. godziny. Na koniec dodajemy posiekany drobno koperek

Aga w kuchni
Sałatka z kurczakiem, mozzarellą i prażonymi ziarnami siemienia lnianego 164

upieczoną z masłem czosnkowym. Pycha :) Składniki:   1/2 główki sałaty lodowej   50 g ziaren siemienia lnianego   1 pojedyncza pierś z kurczaka  1 ogórek gruntowy 4-5 pomidorków koktajlowych 9-10 sztuk mini mozzarelli    2 łyżki majonezu   2 łyżki jogurtu naturalnego   sól , pieprz 1 łyżka oleju   słodka papryka, kolendra, czosnek, chili, oregano, tymianek

Symfonia smakowa
Sałatka z rukolą, niebieskim serem i pistacjami 179

wiele bardziej niż wszystkie majonezowe. Sałatka wymaga niewielu składników, ale ich zestawienie wychodzi bardzo smaczne. Składniki: dwie garście rukoli garść pistacji 200 g ulubionego niebieskiego sera pleśniowego 250 g pomidorków koktajlowych 2 papryki 2 łyżki oliwy z oliwek łyżeczka octu jabłkowego sól, pieprz   Przygotowanie Papryki przekrawamy na pół, usuwamy gniazda nasienne i układamy na blaszce wyłożonej pergaminem, skórką

e-PrzepisyKulinarne
Białe kiełbaski z kaszą jęczmienną z parowaru 211

końcem parowania, na 3 poziom dokładamy również na folii pieczarki i paprykę. Gdy urządzenie skończy swoją prace, nakładamy wszystko na talerz, zarówno produkty z parowaru jak i cebule różową, pomidorka kumato, Tat Soi i tymianek. Z chęcią dowiem jak Wam się danie podoba i jeśli zrobicie, pochwalcie się czy to komentarzem czy zdjęciem, jak wyszło :) Albo najlepiej i zdjęciem

Parowar Faceta
Fasolka szparagowa z pieczonymi ziemniakami i pomidorami 142

zapraszam właśnie na takie danie, które kryje w sobie moc warzyw. Można rzec, że w przybliżeniu to danie z patelni, które kryje w sobie pieczone słupki ziemniaka oraz świeże pomidorki. Smażona cebula z czosnkiem daje całości idealne podkreślenie smaku. Polecamy na piątkowy obiad.  Fasolka szparagowa z pieczonymi ziemniakami i pomidorami  SKŁADNIKI : 200 g fasolki szparagowej zielonej

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Przepis na… – Insalata pantesca, niesycylijski smak Sycylii 199

szklanki octu z czerwonego wina sól, pieprz, oregano bazylia Ugotowane osolone ziemniaki kroimy na plasterki. Pomidory kroimy na pół i wyciskamy. Cebulę kroimy w piórka i mieszamy z ziemniakami, pomidorkami, dodajemy kapary, czarne oliwki. Polewamy oliwą oraz octem, dodając do smaku sól, pieprz, oregano i bazylię. Gotowe. Smacznego

Bon Ton Italia
Pizza na cieście z tortilli 562

innym przecierem pomidorowym) Wierzch: * (celowo nie podaję ilości, bo każdy lubi inaczej) kawałeczki kurczaka w przyprawie gyros (zostały mi po przygotowaniu Zapiekanki gyros )  pieczarki (pokrojone w plastry) pomidorki koktajlowe (pokrojone w plastry) kukurydza mozzarella (również w plastrach) *Podałam składniki, których ja użyłam - oczywiście można je zastąpić innymi dowolnymi składnikami 1. Placek tortilli posypać startym żółtym serem (równomiernie go rozkładając

Kto ugości moich gości?
Tarta z szpinakiem i ricottą 61

niewielką domówkę, zwłaszcza jeśli wśród gości będą wegetarianie. Warzywno-serowe tarty są też niezastąpione gdy po prostu chcecie ograniczyć ilość mięsa w swojej diecie. Szpinak, ricotta, parmezan i pomidorki koktajlowe na idealnie kruchym spodzie na pewno przypadną Wam do gustu - zarówno na ciepło jak i na zimno

Milion Smaków
Sałatka z pomidora i mozzarelli 151

dosyć cienkie plastry przekładamy na talerzy raz pomidor raz mozzarellę. Tak ułożoną całość skraplamy oliwą z oliwek. Przyprawiamy na koniec solą i pieprzem. Można również dodać świeżą bazylię. Kroimy pomidorka i mozzarellę Skraplamy oliwą z oliwek i doprawimy solą i pieprzem

Sprawdzone przepisy kulinarne
Piątkowe śniadanko czyli jajka sadzone na wędzonce kopconej + pomidorek na cebulce, w posypce ze słonecznika i ziół prowansalski 135

Jajka sadzone na wędzonce kopconej + pomidorek na cebulce, w posypce ze słonecznika i ziół prowansalskich

upichcona