pieprz do smaku - szczypta wędzonej papryki Do podania: - dressing zielony -świeża kolendra (ewentualnie natka pietruszki), oliwa z oliwek, sól - dressing pomarańczowy -pół papryczki chili, dwa pomidorki koktajlowe, oliwa z oliwek - wędzona papryka Pokrojoną cebulę i czosnek podsmażam chwile w garnku na oliwie. Gdy cebula jest szklista dodaję kolendrę, curry, chilli i odrobinę wędzonej papryki
Simple Dishdodajemy olej kokosowy, gałkę muszkatołową, pieprz, sól i zapiekamy z 180 st przez ok. 20 min. Sałatę i czosnek niedźwiedzi dokładnie myjemy rwiemy na mniejsze kawałki, dodajemy pomidorki koktajlowe, pokrojone ogórki, paprykę, oliwki i kostki fety. Sałatkę polewany oliwą, dodajemy pieprz, sól i mieszamy. Na koniec dodajemy zapieczone szparagi
Łycha smakówsłonecznika i sezamu garść dowolnej sałaty ( u mnie mix sałat i jarmuż) 2 łyżki oliwy z oliwek ocet balsamiczny pieprz, sól Przygotowanie: Myjemy sałatę i dodajemy pomidorki koktajlowe, pokrojone w paski ogórki, paprykę i suszone pomidory (5 szt). Sałatkę polewany oliwą, dodajemy pieprz, sól i mieszamy. Fetę rozdrabiamy widelcem dodajemy
Łycha smakówmąki żytniej 160 ml mleka roślinnego 1 jajko 1 łyżka oleju kokosowego szczypta soli 100 g ajvaru (przepis znajdziesz tutaj ) 1/2 małej dyni 1/2 kalafiora 5 pomidorków lima 1 cebula czerwona 2 łyżki oliwy po 1 łyżce: majeranek, oregano, papryczka ostra pieprz, sól Przygotowanie: Tarta: Do miski dodajemy mąki sól, olej kokosowy, jajko i wyrabiamy ciasto stopniowo dolewając
Łycha smakówzabawy sylwestrowej oraz wszystkiego co najlepsze w nowym roku. Wegetariańskie: Ciecierzyca z chorizo Pomidory z mozzarellą i pesto Carpaccio z pieczarek Papryka faszerowana pieczarkami Papryka faszerowana fetą Pomidorki faszerowane pastą z tuńczyka Roladki z pieczonej papryki Konfitura z czerwonej cebuli Pieczarki faszerowane płatkami owsianymi na ostro Pikantne pieczarki w mleku kokosowym Tartaletki z pieczarkami i jajkiem przepiórczym Tartletki
Codzienne Gotowaniekurczakiem gyros i ananasem Sałatka z makaronem mini kolanka, kurczakiem gyros, papryką, kukurydzą i ogórkiem konserwowym Sałatka z wędzonym kurczakiem i makaronem Sałatka z nuggetsami, rukolą, serem i pomidorkami z sosem musztardowym Sałatka z rukolą, kurczakiem, pomidorami i oliwkami Sałatka z zupek chińskich, z kurczakiem Sałatka meksykańska z kurczakiem i pomidorami Sałatka Gyros Sałatka z pieczarkami marynowanymi, kurczakiem i fasolą
Kulinarne Przebojeświeżą bagietką. Bagietkę posmarować oliwą, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 5-7 minut. Gorącą bagietkę natrzeć czosnkiem, skropić oliwą. Jak dodamy szynkę dojrzewającą i pomidorki podsmażone na oliwie z odrobiną tymianku... Polecam. Jest aromatyczna, z lekko słodkimi owocowymi nutami i lekko pikantnym wykończeniem. W smaku jest łagodna, dominują nuty owocowo korzenne, wyczuwamy gorzkie migdały i delikatne
królestwo garówDziś znowu bułeczki ale tym razem do środka wsypałam 3/4 szklanki sezamu. Bardzo pyszne , zjadłam je z serem i pomidorkiem . Składniki: mąka pszenna typ 650 bułkowa 400 g drożdże świeże 25 g sól 1.1/2 łyżeczki cukier 1 łyżeczka 1.1/2 łyżki oleju Dodatkowo: jajo do posmarowania bułeczek przed pieczeniem sezam do obsypania bułeczek Wykonanie
Różowa kuchniaprzyprawę w płynie mąkę wymieszać ze słodką śmietaną i ciut wodą i zagęścić sos, włożyć do sosu połówki jajek SURÓWKA: ogórki małosolne lub kiszone pokroić i wymieszać z cebulką, pomidorkami pokrojonymi w kostkę, przyprawić pieprzem, oliwą, solą ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odlać z wody i utłuc je tłuczkiem jajka podać z sosem, tłuczonymi ziemniakami i surówką..................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiędopiero w wakacje. Pamiętam, że wtedy zaczynałam przekonywać się do cukinii... a z czasem dodawałam ją do wielu innych potraw. ;) Placuszki są naprawdę pyszne. Zjadłam w towarzystwie ryżu i pomidorków. Drobiowe klopsiki Klopsiki to także świetny pomysł! Nie muszą być w sosie pomidorowym. Same w sobie sprawdzą się idealnie jako białkowy dodatek do posiłków. Ja uwielbiam w połączeniu
Kuchnia ElliePolecam sałatkę, która Was porządnie nasyci. Zastąpi niejeden obiad i niejedną kolację. Sałatkę pyszną i akurat na czasie. Składniki -burak czerwony -pomidorki śliwkowe -sardynki z puszki -nać selera -czarna oliwka -rzodkiewka - Ziołowo Mi! od Ziarenkowo -sos czosnkowy Folwark -czarny sezam Najpierw zajmiemy się burakiem. Umyj go i ugotuj w skórce. Następnie wystudz i obierz. Pokrój na kawałki razem
Z Kuchni Do Kuchniduże ząbki czosnku, garść oliwek, 2 duże łyżki suszonej bazylii, - dodajemy łyżeczkę oleju i mieszając od czasu do czasu pozwalamy sosowi gęstnieć. W międzyczasie szykujemy talerze, jakieś sałatki, pomidorki i co tam chcemy do przegryzania i popijania, wykładamy makaron na talerze, polewamy gotowym sosem, posypujemy jeszcze prażonym słonecznikiem albo płatkami drożdżowymi albo niczym, bo ktoś nie lubi "śmieci
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEprzepisy Kokardki w sosie ze świeżych ziół z cukinią i nutką chili Tagliatelle z bakłażanem i adżiką Makaron z sosem szparagowym Domowy makaron Letni makaron z pesto i pomidorkami Makaron z pesto i mozzarellą Spaghetti w sosie śmietanowym z pulpecikami i brokułami Spaghetti z pesto, cukinią i suszonymi pomidorami Spaghetti z sosem szpinakowym Spaghetti z pieczonymi pomidorami Spaghetti
Kulinarne przygody Gatitychwili i równomiernie rozłożyć na cebuli i boczku. Smażyć na mniejszym ogniu na złoty kolor, ostrożnie przewrócić na drugą stronę i również przyrumienić. Podawać z sosem słodko pikantnym i pomidorkiem
Gotowanie jest łatweskrobię, następnie dodać ziemniaki gotowane, mąkę, jajko i sól do smaku. Zagnieść ciasto. Najlepiej w misce. Nabierać łyżką porcje ciasta, rozpłaszczyć, wkładać nadzienie i formować kulki wielkości małego pomidorka. Ugotować w osolonym wrzątku , każdą partię ok 10 min. Podawać ze skwarkami
Gotowanie jest łatwe