kopytka - 2509 przepisów (strona:93/168)

Gulasz z szynki 198

W tym wpisie pokażę Wam przepis na szybki, prosty tradycyjny gulasz z szynki. Podstawową wersję gulaszu możecie urozmaicić dowolnymi dodatkami, np. papryką, kukurydzą. Tak przygotowany gulasz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
GULASZ WIEPRZOWY Z PAPRYKĄ 217

uzupełniając sos wywarem. Pod koniec, do gulaszu dodać mieloną paprykę i koncentrat pomidorowy. Można jeszcze doprawić do smaku. Gotowy gulasz wieprzowy z papryką podawać z makaronem, kaszą, kluskami lub kopytkami . Do gulaszu wydajemy surówki z kiszonej kapusty, kiszone ogórki lub paprykę marynowaną. smacznego :) Gulasz wieprzowy z papryką  Przepis zaktualizowany

Moja Książka Kucharska
zdrowe żelki ,czyli białe skórki arbuza 147

Obrać arbuza cienko z zielonej skórki. Część czerwoną wyciąć i zjeść ze smakiem,lub zrobić miód arbuzowy. Białą część skórki pociąć na paski i pokroić nożem ,lub radełkiem do kopytek na małe kawałki ,takie na jeden kęs. Kawałki ponakłuwać widelcem i zanurzyć w roztworze sody i zimnej wody -3 łyżeczki sody rozpuszczone w 3 litrach wody. Pozostawić

mojej kuchni
Smaczny obiad 196

Kluski śląskie z sosem pieczarkowym. Kilka składników i mamy pyszny obiad. A jeszcze jak zostają ziemniaki z poprzedniego dnia to pół godzinki i wszystko gotowe :) Uwielbiam wszelkiego typu kopytka, pierogi, kluski. Składniki: ( nie podaję ilości, bo robię na oko ) Kluski: ziemniaki mąka pszenna mąka ziemniaczana (2 łyżki) jajko sól sos: pieczarki woda śmietana serek topiony (śmietankowy/pieczarkowy) cebula natka

Na moim talerzu
Bezmięsny obiad 191

Krokiety Chłodnik Kotlety rybne Kopytka Ryba po grecku Kluski śląskie Makaron z tuńczykiem Pierogi Placki ziemniaczane Pomidorowa z tortillą

Na moim talerzu
Rolada z indyka z suszonymi pomidorami i serem 168

tygodniu, powtórzę drobiowy wypiek w innej konfiguracji smakowej. Można podać ją (pokrojoną w plastry oczywiście) i skropioną dodatkowo sosem np. z ziemniakami – z wody, pieczonymi, smażonymi, puree, kopytkami odsmażanymi i wszelakimi surówkami. Polecam! SKŁADNIKI: 1 filet z indyka 800 g kilka plastrów szynki dojrzewającej, u mnie delikatnie porwane kawałki zwykłej kilka suszonych pomidorów + trochę oleju z zalewy

Zasmakuj Kuchni
PIEROGI LENIWE Z TWAROGIEM 477

Kucharska ostatnia aktualizacja przepisu 01.2019r. Pierogi leniwe przygotowane wg przepisu z książki "1001 przepisów". W menu również : Pierogi ruskie >>> Pierogi z serem >>> Kopytka

Moja Książka Kucharska
Kaczka pieczona z jabłkami 193

przed końcem zdjęć pokrywę i polewać kaczkę powstałym sosem lub sokiem z pomarańczy. Z czym podawać kaczkę z jabłkami Kaczkę pieczoną z jabłkami możemy serwować z - kluskami śląskimi. gnocchi, kopytkami - pieczonymi ziemniakami - puree ziemniaczanym - kaszą pęczak, gryczaną, jęczmienną, jaglaną Dodatki: zasmażana lub surowa czerwona kapusta, konfitura z żurawiny lub borówek, czerwone buraki w każdej postaci, sos śliwkowy,surówki

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Łowcy smaków Cztey pory roku 212

się nie zmieniło), ale dlatego, że jest kopalnią pomysłów i zachęca do kulinarnych eksperymentów oraz niebanalnego łączenia smaków, bo czyż nie brzmi inspirująco tarta z rabarbarem, tahini i pomarańczą, kopytka z buraków z pietruszkowym pesto (te muszę koniecznie zrobić) albo pieczony batat z brązową soczewicą i jarmużem? Do tego wszystkiego autorka  zrobiła coś co ja bardzo lubię, postawiła

Cynamonowe szczęście
Krajanka piernikowa – miękkie pierniczki bez leżakowania 171

całą noc, im dłużej tym lepiej, bo ciasto będzie tężeć.  Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni. Z ciasta forujemy wałeczki z których tniemy niewielkie kawałki – dokładnie jak przy kopytkach. Ciastka przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok. 20 min – ciastka mają być ładnie wyrośnięte ale nie przepieczone. Studzimy i smarujemy lukrem. Lukier Do miseczki

Mieszam w Garnku
Klopsiki z indyka w sosie paprykowym 236

minut.   Gotowe klopsy przekładamy do sosu i podajemy – nam smakowały z ugotowaną na sypko białą kaszą gryczaną, ale możecie zjeść je też z ryżem albo tłuczonymi ziemniakami, kopytkami albo – w najmniej dietetycznej odsłonie – z domowymi frytkami . SKŁADNIKI KLOPSIKI Z INDYKA – 12-13 sztuk 500g udźca z indyka 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki bułki tartej (bezglutenowo

Karo in the Kitchen
Kaczka duszona z czerwoną kapustą 154

gotowa wyjąć ją, a kasputę doprawć do smaku sokiem z cytryny, cukrem i ewentualnie solą. Kapustę można zagęścić zasmażką z 1 łyżki mąki i 2 łyżek masła. Podałam z kopytkami . zastawa

królestwo garów
PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI + FILMIK 210

Składniki ciasta na pierogi zagniatam, przekładamy na deseczkę posypaną mąką i odkładamy na 10 minut aby odpoczęło. Na stolnicy porcjujemy ciasto. Ja robię wałeczek i kroję go na małe kopytka, następnie rozwałkowuję na placki. Na każdy placek nakładam po łyżeczkę farszu i zlepiam pierogi. Układamy na posypanej mąką desce. Pierogi gotujemy w osolonym wrzątku około 3 minuty, licząc czas

Kulinarne Fantazje Marioli
KURCZAK W SOSIE PAPRYKOWYM 232

sosu niewątpliwie wzbogaca ajwar - klasyczna bałkańska pasta na bazie papryki i bakłażanów. Delikatne i kruche mięsko drobiowe z wyrazistym sosem paprykowym smakuje doskonale! Danie można podawać z makaronem, ziemniakami, kopytkami lub innymi dodatkami... Składniki: 3-4 filety z kurczaka 2 czerwone papryki 1 cebula 1 puszka krojonych pomidorów 2-3 łyżki ajwaru pikantnego 100 ml śmietany 30% 1 łyżeczka

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania