Drożdżówka jogurtowa z marmoladą i kruszonką. Puszysta i wilgotna jednocześnie, długo zachowująca świeżość. Z podanej porcji wychodzą dwie drożdżówki - jedna to zdecydowanie za mało :-) Czytaj dalej
Arabeska waniliowaFit deser jogurtowo – truskawkowy. Nieustannie szukam zdrowych i fit deserów w szczególności w letnich miesiącach, gdy mamy do dyspozycji świeże i sezonowe owoce . Jeśli chodzi
Zdrowy Styl Joannywłaśnie do pieczenia ciast tortowych i biszkoptów. Dzięki procesowi perfekcyjnego mielenia ziaren pszenicy jest wyjątkowo aksamitna i delikatna, co zapewnia wypiekom puszystość oraz lekkość. Zachęcam również do odwiedzenia strony Basia z Sercem gdzie znajdziecie wiele ciekawych przepisów na zbliżające się święta. Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pyszny Tort Jogurtowy z Malinami(...)wymieszać. Tak rozmieszaną żelatynę dodać do pozostałej masy jogurtowej w 3 partiach, po każdym dodaniu dokładnie wymieszać mikserem, patrz FILM . 10. Na biszkopt w blaszce wyłożyć cienką warstwę kremu i na wierzchu poukładać morele. Zalać je około 1/3 kremu, wyrównać i na wierzchu poukładać maliny. Wylać pozostały krem, wyrównać. Na ciasto równomiernie rozprowadzić konfiturę malinową i końcówką łyżki lub nożem
Mała Cukierenkapowieścią Elif Shafak pt. " 10 minut i 38 sekund na tym dziwnym świecie ". Bohaterowie tej książki co jakiś czas zajadali się plackiem o nazwie börek, czyli ciastem, którego podstawą są cienkie płaty ciasta filo (turecka yufka) przekładane różnymi farszami. Mi w pewnym momencie ślinka pociekła, gdy Leila jadła börek z fetą i szpinakiem, więc postanowiłam przyrządzić to danie u siebie(...)arkusza filo. Posmarować masą jogurtową. Ułożyć czwarty arkusz filo na dnie blachy. Dokładnie posmarować masą jogurtową. Przykryć drugą częścią arkusza. Posmarować masą. Położyć piąty arkusz filo. Ułożyć na nim pozostałą połowę farszu szpinakowego. Przykryć drugą połówką arkusza filo. Posmarować masą jogurtową. Położyć szósty i siódmy arkusz filo, za każdym razem smarując kolejne warstwy masą jogurtową. Warto na samą górę zostawić
Weekendy w domu i ogrodziemasłem orzechowym i dżemem Czarna wisienka Bananowa babeczka z mikrofali Owsiana babeczka z kokosem Waniliowa babka jogurtowa Babeczki nadziane chałwą Babeczki waniliowe Czerwień i błękit Babka drożdżowa z dżemem borowkowym Babka mleczna z kolorową posypką Muffiny z gruszkami iczekoladą Domowe ciasta i obiady Babka z krówkami Drożdżówka w wielkim mieście Wilgotna babka czekoladowa bez jajek Babka piaskowa z polewą Dziewczyna(...)wielkanocnego koszyczka Gotuj się do gotowania ! Śmietankowa babka-puszek Niezawodna prosta babka-cytrynowa Gotuj Się Kto Może Babka cytrynowa Healthy Craving Trójkolorowa babka jogurtowa z polewą Jaskinia Smaku Bolozaura Wielkanocne babeczki drożdżowe Miętowe ciasto-yerba mate Karkrówka Babka z łatką Kasiekw gotuje Babka limonkowa Kawa z pianką Babka orzechowo-czekoladowa z pomarańczowym pazurem Babka bananowa Kociołek pyszności Wielkanocna babka biszkoptowa
Moje domowe kucharzenieobie mąki i proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać łyżką. Foremkę 28x19 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać biszkopt. Ciasto piec ok 20 minut w 180st, do tzw. suchego patyczka. Ostudzić. Tę samą blaszkę wyłożyć folią aluminiową i włożyć do niej biszkopt. Ciasto skropić sokiem z mandarynek. 2 galaretki przygotować w 3 szkl gorącej wody, jedną w 3/4 szkl gorącej wody(...)budyń, gorący wylać na biszkopt. Odstawić do wystudzenia. Na wystudzonej masie budyniowej ułożyć delicje. Masa jogurtowa: tężejącą galaretkę wymieszać z jogurtem, zalać delicje, odstawić do lodówki do stężenia. Na masie jogurtowej ułożyć odsączone mandarynki, zalać dwoma tężejącymi galaretkami, ciasto odstawić na kilka godzin do lodówki
Smakołyki Asipiec przede wszystkim sezonowe ciasta :) Dzisiejsza propozycja to proste ciasto ucierane z dodatkiem jogurtu, bardzo puszyste i lekkie mimo wykorzystania mąki pełnoziarnistej z orkiszu. Często jogurtowe wypieki bywają problematyczne i zamiast idealnego, wyrośniętego ciasta wychodzi zakalec, ale tutaj tego problemu nie zauważyłam (dlatego, że jogurt nie stanowi głównego składnika). Przed pieczeniem podzieliłam ciasto na dwie części i do jednej dodałam
FitKottemp. 180stC. Jogurt wymieszać z cukrem, jajkiem i budyniem, wylać na podpieczony spód tarty, wyłożyć jagody. Tartę piec ok. 25 minut w temp. 170stC, (aż masa jogurtowa się zetnie). Smacznego! *z pozostałego ciasta wykroiłam kwiatki, upiekłam je i udekorowałam tartę po wyjęciu z piekarnika
Obiad gotowydobrze widzicie… chlebek bananowy ma poważną konkurencję – jogurtowy chlebek z mango FIT. Mięciutkie, pełne smaku, kuszące zapachem i kolorem ciasto, któremu nie można się oprzeć. Doskonałe do filiżanki kawy lub herbaty, na … The post Jogurtowy chlebek z mango FIT appeared first on FitSweet
Fitsweet.medobrze widzicie… chlebek bananowy ma poważną konkurencję – jogurtowy chlebek z mango FIT. Mięciutkie, pełne smaku, kuszące zapachem i kolorem ciasto, któremu nie można się oprzeć. Doskonałe do filiżanki kawy lub herbaty, na … The post Jogurtowy chlebek z mango FIT appeared first on FitSweet
Fitsweet.mejogurtową. Dół drugiego biszkopta posmarować kremem z porzeczki i położyć go na masie jogurtowej. Drugi biszkopt nasączyć ponczem a następnie nałożyć masę jogurtową. Na wierzch ułożyć ostatni biszkopt. Kilka łyżek masy maślanej wymieszać z zielonym barwnikiem do ciasta. Posmarować podstawę ciasta zielonym kremem maślanym. Auto: Większy biszkopt przekroić na pół wzdłuż dłuższego boku a następnie oba kawałki ciasta przeciąć(...)poprzedniego. Z ciasta, które zostało wyciąć dwa małe prostokąty, które będą nadkolami. Ułożyć wszystkie kawałki ciasta i przyciąć w kształt auta. Ja za bardzo przycięłam dach więc zrobiłam go jeszcze raz z dodatkowego awaryjnego biszkoptu. Pierwszy blat samochodu nasączyć ponczem, następnie posmarować masą jogurtową. Spód drugiego blatu posmarować kremem z porzeczek i położyć go na masie jogurtowej. Drugi blat nasączyć
Mama GotujeWiem, że bardzo lubicie ciasta ucierane ! Ja też! Czy to takie zwykłe jogurtowe , czy też jakieś z owocami – wszystkie smakują genialnie! Zwłaszcza takie prosto z piekarnika! Dziś mam dla Was ciasto ucierane z serem ( twarogiem ). Delikatne, lekkie, nie przesadnie słodkie i idealnie wilgotne. Takie, które świetnie pasuje do kubka ulubionej kawy! Koniecznie spróbujcie i zakochajcie się w tym smaku
Ostra na Słodko