Carpaccio z polędwicy wołowej

Carpaccio z polędwicy wołowej

Carpaccio z polędwicy wołowej

Carpaccio z polędwicy wołowej Carpaccio z polędwicy wołowej Składniki na carpaccio z polędwicy wołowej dla 4 osób: 40 dkg polędwicy wołowej 2 duże cebule 10 dkg parmezanu tartego sok z 1 i 1/2 cytryny ok. 80 ml przyprawy w płynie oliwa z oliwek pieprz sałata rukola (1 opakowanie) Wykonanie: Polędwicę wołową zamrozić. Wyjąć 10 min przed robieniem carpaccio. Lekko rozmrożoną polędwicę kroimy na krajalnicy do chleba na grubość ok. 2 mm (bardzo cienkie plastry). Rozkładamy plastry na dużym, płytkim talerzu tak... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Anielskie Smaki

Autor

anielskiesmaki

Witam. Nazywam się Małgosia i mam 40 lat. Przez ostatnie 18 lat byłam szefem kuchni w renomowanej restauracji, podczas których przeżyłam wiele ciekawych, zabawnych i zaskakujących sytuacji. Miałam przyjemność szkolić się u Kurta Schellera i gotować z Magdą Gessler. Ostatnio postanowiłam podzielić się swoimi doświadczeniami i przepisami na blogu, na który serdecznie zapraszam.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

carpaccio, cytryna, tarta, sałata, rukola, chleb, sałatka, sałatki, przystawki, sałatka z rukolą, lekkie sałatki, smaczna sałatka

Inne przepisy z Anielskie Smaki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.