Są takie dania, które kojarzą nam się niezmiennie z dzieciństwem. Taki właśnie chleb z dziurką ma dla mnie znaczenie sentymentalne. Często proszę, mężu! Zrób mi chleb z dziurką! I za 10 minut na talerzu ląduje taki smakołyk!!! Co nam trzeba? Zależy ile chcecie zjeść Na każdą porcję: kromka chleba jajko sól pieprz dodatkowo u mnie pomidorek kieliszek do zrobienia dziurki olej do obsmażenia Jak zrobić? Bierzemy kromkę chleba, kieliszkiem wycinamy dziurkę. Chleb wrzucamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju. ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat