mięso - 63110 przepisów (strona:2296/4208)

Pierogi z bobem – kuchnia podkarpacka 234

dzień wcześniej należy je namoczyć, by napęczniały. Bób gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości (około 15-20 minut) i odcedzamy. Po ostudzeniu mielimy go w maszynce do mielenia mięsa. Cebulę drobno siekamy, podsmażamy na maśle i dodajemy do bobu. Dodajemy również drobniutko posiekany boczek, zmiażdżony czosnek i wszystko doprawiamy solą i pieprzem. Wyrabiamy jednolity farsz. Do mąki dodajemy sól

Trzeci talerz
KONFITURA Z CZERWONEJ CEBULI 235

słodka, a tak naprawdę słodko-kwaśna, z nutką pikantności. Taka konfitura idealnie sprawdza się jako dodatek do burgerów. A wiadomo- domowe burgery najlepsze. Świetna również jako dodatek do innych mięs, sera, tarty, czy na pizzę. Za pierwszym razem przygotowałam z połowy porcji, nie do końca ufając czy smak będzie nam odpowiadał. Nasza poprzednia konfitura wylądowała w koszu, to był ulepek

Smaczne Zdrowe
Kurczak w kremowym sosie z cukinią 206

Kurczak w kremowym sosie z cukinią Kurczak w kremowym sosie , to jedno z bardziej lubianych dań ,mojego starszego syna . On kocha sosy , najlepiej śmietankowo- maślane , aromatyczne

Ogrodnik w podróży
Zapiekane jajka 750

obiad lub kolację to polecam Wam bardzo smaczną zapiekankę jajeczną. Pycha! Do zapiekanki podałam sałatkę z pomidorów. Na blogu znajdziecie mnóstwo przepisów na zapiekanki. Możecie tam znaleźć zapiekanki z mięsem, jajeczne, makaronowe,ziemniaczane,  z kaszą , z ryżem i inne. Jeżeli skorzystaliście z przepisu to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach za co bardzo dziękuję. Składniki: 7 jajek ugotowanych

O kuchni z uczuciem
Prosta zapiekanka z młodych ziemniaków 212

zwiększamy temperaturę do 190 C i pieczemy tak długo ,aż wierzch będzie złocisty i chrupiący . Gotowe Podajemy z dowolnymi dodatkami ,np koperkiem , czy sosem jogurtowo -ziołowym . Doskonałe do różnych mięs , a nawet z jajkiem sadzonym i maślanką …Smacznego ! Artykuł Prosta zapiekanka z młodych ziemniaków pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Pasta z tuńczykiem i jajkiem [wideo] 241

pojemnika z pokrywką i przechowuj ją w lodówce. Możesz także dodać cebulę , która doda odrobinę intensywności całej paście. Pasta tuńczykiem świetnie sprawdzi się dla osób, które chcą pominąć mięso przy przygotowywaniu posiłków!   Artykuł Pasta z tuńczykiem i jajkiem [wideo] pochodzi z serwisu Rozdomowiona

Rozdomowiona
Marokańskie burgery z jagnięciny i fasoli 212

białej fasoli, ale ja dodałam gotową mieszankę różnych fasoli. Ciekawe połączenie nie sądzicie? Dlatego spodobał mi się oryginalny przepis, bo nigdy jeszcze przedtem nie robiłam burgerów mieszanych, z mięsa i fasoli. Marokańskie burgery Składniki: na 9 burgerów 1 kg mielonej jagnięciny 400 g ugotowanej fasoli, u mnie mieszanka, białej fasoli, czerwonej i ciecierzycy 4 ząbki czosnku 2 łyżki drobno pokrojonej

codojedzenia
GUACAMOLE 154

Guacamole to meksykańska salsa przygotowana na bazie awokado z popularnymi dodatkami jak, pomidory, cebula, limonka, papryczki. Jest bardzo smaczna oraz jest świetnym dodatkiem do tortilli, ryb, mięs pieczywa i chipsów. SKŁADNIKI : 1 duże, dojrzałe ( miękkie ) awokado 1 czerwona cebula 1/2 cześć czerwonej papryki 1 pomidor 1 ząbek czosnku odrobina chilli ( dla tych co lubią ostrą pastę ) sok z limonki natka

Kulinarne Fantazje Marioli
Gołąbki z młodej kapusty z kaszą jaglaną i boczkiem 145

Gołąbki to jedno z tych dań, które często gościły w moim rodzinnym domu. Zawsze przygotowywała je moja babcia. Klasyczne, faszerowane mięsem i ryżem, a całość w pomidorowo-śmietanowy sosie. Palce lizać. Do dziś ich smak się nie zmienia, ona robi to po mistrzowsku.  Rok temu publikowałem Wam mój przepis na gołąbki w wersji wegetariańskie, faszerowane kaszą jaglaną i pieczarkami

kulinarnyJa
Warzywa korzeniowe pieczone w kuminie oraz warzywa kiszone - przepis na post Dr. Dąbrowskiej 156

powodu durnej mody, która na to panuje. Nie żeby schudnąć, chociaż może powinnam. Nie ze względów zdrowotnych. Nie wymyśliłam go sobie też dlatego, że wolę warzywa niż dobry kawał mięsa i inne fajne produkty. Istnieją dwa powody dla których wykonałam post (dietę) Dr. Dąbrowskiej. Dla moich pacjentów, rodziny, znajomych i każdej osoby, która pytała mnie o sens przejścia przez

Mango Papaja
Orzechowe klopsiki z kaszy quinoa i ciecierzycy 184

tajskie dania zwykle należą do ostrych i odważnych smaków. Często jednak w domu robie tak zwanego tajszczaka czyli danie z tym co akurat mam w lodówce ( różne warzywa, mięso, tofu albo krewetki) z pastą chilli, mlekiem kokosowym, trawą cytrynową, liśćmi limonki, na końcu doprawione sosami sojowy i rybny, brązowym cukrem i sokiem z limonki. To mój sposób na dyżurną potrawkę

Cooking for Emily
Zupa z żółtej fasoli i kalafiora 143

swojej wyobraźni 🙂 Składniki 500 g żółtej fasoli 1 mały kalafior 1 marchew 1 pietruszka 1 seler 3-4 ziemniaki 1 szyjka z indyka 1 skrzydło z indyka sól, pieprz Mięso … Czytaj dalej Zupa z żółtej fasoli i kalafiora

gotuj ze mną
Pyszna tarta z kolorowymi warzywami 188

Tarta warzywna to świetny pomysł na pyszny obiad albo kolację. Żeby było smacznie wcale nie potrzeba do niej mięsa. Różnorodna mieszanka kolorowych warzyw ucieszy nie tylko oczy, ale też podniebienie. Dziś przedstawiam Wam przepis na kolorową tartę , do zrobienia której wykorzystałam właśnie mrożone warzywa. Przepis jest jak zwykle dokładnie spisany i dodatkowo w postaci filmu przedstawiającego proces przygotowania tego pysznego

Smaczna Pyza
Grillowane ziemniaki z koperkiem i oliwą 174

Sezon grillowy w pełni, stąd moje dzisiejsze danie. Grillowane ziemniaki są idealnym dodatkiem do mięs ale znakomicie smakują same, tak jak zostały upieczone. Bardzo pyszne jedzenie, które polecam gorąco. Ziemniaki z grilla z dodatkiem koperku i oliwy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Dorsz zapiekany z boczkiem i musem jabłkowym 181

można też zapomnieć o tym, jak mnóstwo możliwości, jeśli chodzi o wykorzystanie ich w kuchni, dają nam te smaczne owoce. Właściwie pasują do każdego dania – na słodko i wytrawnie. Mięso - czy to drób, dziczyzna, czy wieprzowina - w połączeniu z jabłkami tworzą idealny duet, ale jak to będzie z rybą? Dlatego dziś zapraszam Was po nieco odmienny od tych tradycyjnych połączeń

Kulinarne przygody Gatity