mięso - 63110 przepisów (strona:2296/4208)

kurczak yakitori 238

Skórę też odłożyć osobno. Równie dobrze można użyć samych udek, albo samych piersi. Jak kto woli. Składniki: mięso z kurczaka sos teriyaki sos sojowy dymka świeży imbir czarny sezam Mieso i skórę – nie mieszając rodzajów – zamarynować w sosie teriyaki wymieszanym z sosem sojowym w proporcji 3:1, z dodatkiem drobno posiekanego, świeżego imbiru. Dymke pokroić w trzycentymetrowe kawałki

stajnia gołębie od kuchni
Fatteh ciecierzyca z jogurtem i chlebem pita 124

ugotowanej ciecierzycy, wpisując się tym samym w trend "gotuję, nie marnuję". Słowo fatteh (arabski: فتّة‎ ) oznacza po arabsku "zmiażdżony" lub "okruchy". Do fatteh często dodawane są także inne składniki - mięso drobiowe lub jagnięcina, owoce granatu, bakłażany, natka pietruszki lub kolendry, migdały lub orzeszki piniowe. Ze względu na warstwowe ułożenie składników i smaków fatteh można przyrównać do francuskiego verrine. Autorką poniższego

Cztery Fajery
Arepas - arepy kolumbijskie placki 142

niektórych regionach. Tak często są jedzone w Kolumbii, bo mają zastąpić chleb w niektórych posiłkach, tak jak u Meksykanów tortille. Są idealnym uzupełnieniem potraw z kiełbaskami grillowanym lub pieczonym mięsem, a same również smakują wybornie. Zachęcam do skosztowania tych pysznych placków. Kolumbijskie placki Arepas. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pulpety w sosie pomidorowym 154

domowy obiad. Doskonale pasują do gotowanych ziemniaków, kasz, ryżu. Można je również podać z ulubioną surówką. Smakują najmłodszym członkom rodziny. Są świetną alternatywą dla kotletów mielonych. Składniki: 500 g mięsa mielonego z łopatki 1 cebulka ze szczypiorkiem 1 jajko 2 łyżki bułki tartej sól

Krokusowy Dom
Pasztet z królika 167

selera kilka ząbków czosnku cebula listki laurowe, ziele angielskie, maggi sól, pieprz Przygotowanie Królika włożyć do dużego garnka, dodać włoszczyznę, przyprawy i gotować do miękkości. Na końcu dodać wątróbkę. Mięso wyluzować z kości. Podgardle pokroić i podsmażyć.  Zmielić wszystko razem (królika, podgardle, wątróbkę) trzy razy - podlewać bulionem żeby pasztet nie był za suchy.   Doprawić jeszcze solą, pieprzem

Gaździnka warzy
Tuszonka do słoików jak za dawnych lat 243

łopatki wieprzowej,  2 średnie cebule,  2 ząbki czosnku,  2 pełne łyżki majeranku,  2 łyżeczki soli,  łyżeczka pieprzu mielonego Przygotowanie: Do zmielonej słoniny i mięsa dodałam pokrojone w drobną kostkę cebule, przeciśnięty przez praskę czosnek, majeranek, sól i pieprz. Starannie wymieszałam składniki ręką. Następnie przy pomocy łyżki napełn iłam słoiki do 3/4 ich wysokości. Szczelnie zakręciłam

Swojskie jedzonko
Kasza jaglana z pietruszką, rodzynkami i kurczakiem 107

garnku. Nie przelewam jej wcześniej wodą, nie prażę na suchej patelni i nie wykonuję innych, dziwnych czynności, które mają za zadanie zaczarować moją kaszę by była smaczniejsza. Osobno podsmażam mięso i pozostałe dodatki. Na koniec wszystko mieszam, doprawiam i dodaję coś chrupkiego. Ot, cała filozofia.  Składniki (na 2 porcje): 50 gram kaszy jaglanej  masło do smażenia i oliwa

Mango Papaja
Panierowana pierś z kurczaka zapiekanka z serem i pieczarkami 140

pieczarek, 1 cebula, 100g sera żółtego, 1 jajko, 1 szklanka bułki tartej, sól, pieprz, oregano, oliwa. PRZYGOTOWANIE: 1. Piersi kurczaka rozbijam tłuczkiem. Oprószam z dwóch stron solą oraz pieprzem. Mięso maczam w rozkłóconym jajku i obtaczam w bułce tartej. Filety smażę na oliwie na rumiano z każdej strony. 2. Pieczarki oraz cebulę kroję w kostkę i smażę razem około

Tradycyjna kuchnia Kasi
Stek bavette 114

kuchni francuskiej gdzie te steki były popularne właśnie w bistrach oferujących wysokiej jakości jedzenie w niskiej cenie. Bo też taki stek powinien być zdecydowanie tańszy niż bardziej popularne mięsa na steki. Bardzo często bavette marynuje się przed przyrządzeniem, ale w tym przepisie zrobimy go najprościej jak się da ;) A dla tych którzy lubią swoje steki well done - NIE używajcie

Milion Smaków
Czy zdrowe odżywianie jest drogie? Podsumowanie trzeciego tygodnia. 206

orzechowe, kakao) – 13,77 zł NAPOJE  (soki, mleka roślinne) – 7,3 zł PIECZYWO  – 3,83 zł NABIAŁ  (u mnie głównie jajka i sery) – 7,13 zł MIĘSO  – 11,6 zł RYBY I OWOCE MORZA  2,14 zł POZOSTAŁE  (np. mleczko kokosowe w puszce, dżemy, sosy, pesto, czekolada gorzka, miód lub syropy

Powiedz dietom nie
Wegańskie mięso mielone 72

mógłbym być wege, bo uwielbiam mięso i nie wyobrażam sobie bez niego życia! Brzmi znajomo? Założę się, że zdarzyło Ci się usłyszeć to zdanie przynajmniej raz w życiu. Ja zawsze mam wtedy ochotę zaprosić taką osobę do swojej kuchni i ugotować coś specjalnie

Vegan Taste
Szybkie wegańskie klopsiki z tofu 93

Wiele osób obawia się przejścia na roślinną dietę – dla nich to ogromna przepaść, często mówią sobie: jak porzucić przepyszne mięso i jeść tylko kwiatki? Przecież te dania są całkowicie bez smaku… Moim zdaniem te osoby żyją stereotypami lub nigdy nie jadły dobrze przygotowanych roślinnych dań

Vegan Taste
MIX KASZ Z KURCZAKIEMI CIECIERZYCĄ 100

pieprz, sól himalajska, papryka słodka WYKONANIE: Kaszę ugotować, podzielić na 3 części.  pokroić w kosteczkę, przyprawić wedle uznania. Cebulę drobno pokroić, podsmażyć na odrobinie oleju kokosowego. Dodać przyprawione mięso, podsmażyć. Na sam koniec dodać ciecierzycę i mix kasz, wymieszać i podsmażać jeszcze chwilę.  331 kcal

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Surówka z kapustą pekińską, pomidorem, kukurydzą i natką pietruszki 174

najdłużej tak było :-) Mam dziś dla Was przepis na pyszną i bardzo prostą surówkę z kapusty pekińskiej, pomidorków koktajlowych, kukurydzy i natki pietruszki. Sprawdzi się idealnie do mięs i ryb. Smakowała też dzieciom. Polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Składniki: 1 mniejsza kapusta pekińska opakowanie pomidorków koktajlowych  1/2 puszki kukurydzy pęczek natki pietruszki (u mnie taki mniejszy) sól pieprz

kruche babeczki
Sałatka makaronowa z kurczakiem i granatem 170

konserwowej – ziarenka z jednego granatu – 5 łyżek jogurtu naturalnego typu greckiego – 1 łyżka musztardy miodowej – 1 łyżka musztardy rosyjskiej – sól i pieprz wg smaku Mięso pokroić w cienkie paski i usmażyć na suchej, mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni. Paprykę pokroić w paski, por pokroić w cienkie krążki. Makaron ugotować al dente i wystudzić. Wszystkie składniki połączyć

Smaki Armine

Proponowane wyszukiwania