mięso - 63110 przepisów (strona:2289/4208)

Wiejski bigos z młodej kapusty z łopatką 232

cebulę, razem z łopatką . W momencie , kiedy łopatka będzie rumiana , solimy , dodajemy kapustę , marchew , pomidory , i zalewamy wszystko ,szklanką bulionu . Dusimy pod przykryciem , na małym ogniu do momentu , aż mięso zmięknie. Co jakiś czas warto delikatnie zamieszać . Pod koniec duszenia , doprawiamy wędzoną papryką i pieprzem . Dusimy jeszcze około minuty – dwóch . Serwujemy jako samodzielne danie lub przystawkę . Smacznego !   Artykuł

Ogrodnik w podróży
Kotlet schabowy po wiedeńsku z ajvarem 212

koniec w bułce tartej. Smażymy na patelni z mocno rozgrzanym olejem z każdej strony. Następnie zmniejszamy ogień i smażymy przez 2 minuty z obydwu stron tak aby mięso było wysmażone w środku. Pod koniec smażenia na drugiej patelni rozgrzewamy masło i smażymy na nim jajka sadzone. (delikatnie wbijamy jajka aby żółtka były w całości, obsypujemy solą ziołową i przykrywamy przykrywką

Qchnia po prostu
Pieczarki z grilla 172

Wspólne grillowanie to wielka przyjemność.. Aby było naprawdę super, polecam przygotować pieczarki faszerowane z grilla . To bardzo proste do zrobienia danie bez mięsa. A jak pachną.. gorąco polecam ten przepis! Bardzo dobra jest również cukinia z grilla z serem halloumi oraz uniwersalna sałatka na grilla

AniaGotuje.pl
Obiad na niedzielę: Soczysty kurczak marynowany w maślance 305

życie. Wystarczy zalać kurę posoloną maślanką i odstawić na noc lub na 24 godziny. Nie jest to zwykła marynata: maślanka spełnia tu podwójną rolę. Zawarty w niej kwas zmiękcza mięso, które szybciej dzięki temu się piecze. Po drugie, maślanka, która przenika w głąb kurczaka dodatkowo przyspiesza proces pieczenia, gdyż podgrzewa pieczeń od środka. Daje to ten efekt, że pieczyste jest

Niedzielny kucharz
Leczo z kiełbasą i warzywami 162

warzywami to fenomenalna potrawa! Możemy do niej wrzucić co tylko chcemy lub co tylko znajdziemy w lodówce Ważne, żeby znalazły się w nim warzywa, pomidory lub passata i jakieś mięso. Dodatkowo, podobnie jak w przypadku fasolki po bretońsku śmiało możemy go zapasteryzować i zostawić na czarną godzinę, kiedy potrzeby nam będzie szybki obiad. Do lecza pasuje praktycznie wszytko! Możemy

PatiGotuje
Argentyński sos chimichurri 179

zrobisz go zupełnie w kilka minut! Zdecydowanie dłużej zeszło mi ze zdjęciami... Chimichurri, to sos na bazie pietruszki i kolendry, z nutą oregano i czosnku. Lekko ostrawy, ale do mięs czy ryb jak najbardziej pasuje. Zwłaszcza, że świetnie spisuje się także w roli marynaty, co sprawdziłam osobiście gdy mi trochę zostało... ;) Normal 0 21 false false false PL X-NONE

Kuchnia w czekoladzie
Kotlety z pieczarek 166

Idealne rozwiązanie dla tych, którzy nie jedzą mięsa. Składniki 300 g pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku garść lubczyku 1 jajko 1 łyżka śmietany 18% bułka tarta sól, pieprz masło do smażenia Przygotowanie Pieczarki oczyszczamy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę. Lubczyk siekamy. Do pieczarek dodajemy cebulę, lubczyk, jajko, śmietanę, przeciśnięty przez praskę czosnek

R'n'G Kitchen
Łosoś w sosie śmietanowym z makaronem 190

Jako testerka, śmiało stwierdzam, że jest to produkt, w który każdy powinien się wyposażyć.  Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia extra vergine w sprayu. Nadaje się do smażenia mięsa, ryb, jajek, pieczenia, grillowania i sałatek. Zapobiega przywieraniu potraw.  Skład też ma czysty, tylko oliwa z oliwek  i gaz pędny. Cena jest adekwatna do jakości produktu

Zdrowie i pysznie na talerzu
Polenta na słodko z mascarpone i owocami 169

Polenta to włoski specjał ,który niejednokrotnie zastępuje pieczywo, ziemniaki,stanowi przekąskę, dodatek do mięs. Serwowany również solo. Powstaje z kaszki kukurydzianej.  Kaszka kukurydziana natomiast powstaje z obłuszczonego, połamanego i posegregowanego ziarna kukurydzy. Sama w sobie jest bogatym źródłem składników odżywczych i witamin: E, A oraz tych z grupy B. Stanowi także źródło cennych składników mineralnych, takich jak potas, fosfor

Z Kuchni Do Kuchni
Ogórki w curry 163

Niezwykle aromatyczne, chrupiące ogórki o smaku mieszanki przypraw z całego świata są świetnym dodatkiem do każdego rodzaju mięsa, rewelacyjnie sprawdzą się do dań grillowych oraz jako przekąska stołu imprezowego. Składniki: 1,5 kg ogórków   2 cebule   Zalewa:   1 litr wody   1,5 szklanki cukru   1,5 szklanki octu 10%   1,5 łyżki soli

Szalona Kuchnia Eweliny
Makaron smażony z kurczakiem i warzywami 223

pierś kurczaka i smażyć przez ok. 5 minut. W tym czasie zetrzeć obraną marchewkę na dużych oczkach, paprykę pokroić w słupki, pieczarki w plasterki. Kapustę posiekać. Warzywa dodać do mięsa razem z odcedzona kukurydzą. Doprawić pieprzem oraz sosem sojowym, octem ryżowym i cukrem. Smażyć wszystko przez ok. 5-6 minut do miękkości warzyw. Dodać makaron i kontynuować smażenie przez

Pyry na Gaz
Przyjęcie w stylu włoskim – proste przekąski i przystawki 397

twardo (warto włożyć je po ugotowaniu do zimnej wody, aż ostygną). W dużym garnku rozgrzewamy na dnie oliwę i podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę z wyciśniętym czosnkiem. Następnie dodajemy mięso mielone i przesmażamy, aż będzie brązowe. Dolewamy wino, a następnie passatę. Butelkę po passacie płuczemy niecałym litrem wody i dolewamy. Doprowadzamy do wrzenia pod przykryciem. Solimy do smaku – możemy

Poezja smaku
Polędwiczki z kurczaka z frytkownicy Freat Overmax Home + konkurs 232

Są takie urządzenia, które od dawna chciałam mieć. Jednym z takich urządzeń była frytkownica beztłuszczowa. Ale nie dlatego, że modna, że

Kolorowy Przepisownik
Maślankowe pierogi z bobem i salami 193

miękkości, odcedzić na sicie przelać zimną wodą, gdy wystygnie, można obrać z łupinek (ja miałam młodziutki bób więc nie obierałam) jeśli jest starszy warto obrać. Zmielić w maszynce do mięsa lub malakserze. Cebulkę i czosnek obrać posiekać, zeszklić na oliwie, dodać pokrojone salami i całość chwilę przesmażyć, dodać do bobu, doprawić do smaku solą oraz pieprzem, wymieszać. Ciasto: Na stolnicę

Wanilia i Kardamon
Środa: Steki z kalafiora 194

minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 Tradycjonalista pewnie w najlepszym razie wywróci oczami na hasło „stek z kalafiora”. Dla stekożerowców słowo „stek” zarezerowane jest tylko dla solidnego kawałka mięsa (co najmniej ćwiećfunciaka;) i koniec. My, choć stek jest bardzo bliski naszemu podniebieniu, wszelkie wegetariańskie wynalazki szanujemy i doceniamy inwencję twórczą w kreowaniu nowych dań z warzyw. Stek z kalafiora

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania