mięso - 63110 przepisów (strona:2297/4208)

COLONIALES HUERTA 134

mozaiki. Tutaj z każdego kąta wyziera historia, jak choćby w przypadku oryginalnych stołów pochodzących z początku lat dwudziestych dwudziestego wieku stanowiących obecnie wystrój lokalu, a pierwotnie służących do oprawiania mięsa. Ogromną rolę w tym miejscu odgrywa atmosfera pomiędzy pracownikami. Wspólne posiłki, przyjacielskie rozmowy podczas pracy, wyjazdy integracyjne – to czyni z Coloniales miejsce wyjątkowe. Praktyka w takim właśnie miejscu

Gotuj po hiszpańsku
Bruschetta z pieczarkami i serem ricotta 212

bazylią. Jest jednak cała masa innych nadzień, które fajnie komponują się z zapiekanym chlebem. Nadzieniem na bruschettę mogą być grillowane warzywa (krem z takich warzyw bądź całe), sery, mięsa (szynka parmeńska, szynka prosciutto). Opcji jest kilka. Ja postanowiłam pozostać w klimacie Italii i przygotowałam bruschetty z włoskim serem ricotta, czosnkiem i pieczarkami. Okazały się totalnym strzałem w dziesiątkę i zniknęły

mecooks
Dietetyczne klopsiki z indyka 253

łyżka mąki koperek Wykonanie: bułkę namoczyć w mleku wymieszanym z gorącą wodą. Po 5-10 minutach odcisnąć obrać cebulę i marchewkę. Marchew zetrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej zmielić mięso razem z bułką i cebulką. Doprawić solą, pieprzem, dodać jajko i wyrobić ręką. Formować wilgotną dłonią niewielkie kulki w rondlu zagotować rosół, dodać startą marchewkę i umieścić przygotowane klopsiki. Rosołu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tofu naturalne z szparagami i kaszą orkiszową 178

Ograniczyłam mięso, więc od czasu do czasu zastępują go produktami z soi. Prosta i smaczna propozycja dla każdego! Tofu naturalne z szparagami i kaszą orkiszową. Składniki: 180g (1 kostka) tofu naturalnego 1/2 pęczka szparagów 25g kaszy orkiszowej suchej + 100ml wody 1 łyżka oleju lnianego przyprawy: czosnek granulowany, pieprz czarny, curry, kebab-gyros, papryka słodka, zioła prowansalskie  Sposób przygotowania: Tofu

Truskawkowa Fiesta
Sałatka z rzodkiewką i bazylią – idealna na grilla 255

Sałatka z rzodkiewką i bazylią to lekka i bardzo orzeźwiająca propozycja dodatku do potraw z grilla. Zarówno rzodkiewka jak i świeża bazylia sprawiają, że ma wyśmienity

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Danie jednogarnkowe: Chilli con Carne 205

przygotować w jednym garnku. Więc do dzieła i robimy Chilli con Carne – smaczne danie jednogarnkowe dla całej rodziny czteroosobowej. Składniki na: Danie jednogarnkowe: Chilli con carne 500g mięsa mielonego 400g pieczarek 3 średnie cebule jedna puszka białej fasolki w... Więcej The post Danie jednogarnkowe: Chilli con Carne appeared first on Magiczny Garnek

Magiczny Garnek
Szaszłyki z kiełbasą i warzywami w marynacie balsamicznej 186

Grill na powietrzu jest doskonałą okazją do spotkań towarzyskich, aby nie zawsze na ruszcie było to samo czyli kawałek mięsa lub kiełbasa solo, proponuję szaszłyki z kiełbasy z marynowanymi warzywami. Ta marynata sprawia, że warzywa mają niepowtarzalny smak.  Połączenie jest fantastyczne - chrupiąca kiełbaska i miękkie warzywa trzeba tylko pilnować żeby nie spalić bo pieką się bardzo szybko. Doskonały

Wanilia i Kardamon
Surówka z młodej kapusty i papryki - do obiadu lub na grilla 198

Witam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na pyszną surówkę z młodej kapusty i papryki. Surówka jest bardzo prosta w przygotowaniu, idealnie nadaje się do podania do obiadu lub do mięsa z grilla. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania surówki będziemy potrzebowali: główka młodej kapusty – około 1kg 2 papryki około 4 łyżek oliwy lub oleju 2 łyżki octu balsamicznego mały pęczek natki pietruszki

Uwaga Babcia Gotuje
Kotlety jaglane z bobem 226

Pozostajemy w temacie bobu – dziś przed Państwem kotlety jaglane z bobem – pomysł na pożywny obiad lub kolację. Kotleciki polecają się głównie osobom, które na co dzień unikają mięsa, a także osobom, które szukają pomysłów na lekkie i zdrowe dania. Kotleciki jaglane z bobem to także danie dla tych osób, które na co dzień nie mają zbyt dużo czasu

365 dni dookoła kuchni
Kurczak z groszkiem 151

Kuchnia wietnamska. Mięso kurczaka zostało zamarynowane w sosie rybnym, dzięki czemu ma inny smak. Sos ten, zwany nuoc mam, jest popularną przyprawą w całym Wietnamie, Laosie i Kambodży. Składniki Marynata : pół łyżeczki otartej skórki z cytryny 3 ząbki czosnku 2 łyżki sosu rybnego 1 łyzka sosu sojowego 1 łyżeczka drobno zmielonego pieprzu szczypta pieprzu kajeńskiego 4 filety z piersi kurczaka

R'n'G Kitchen
domowe nuggetsy – łatwa przekąska 163

piersi kurczaka 80 ml mleka 1 jajko 40 g mąki sól, pieprz, tymianek tłuszcz do głębokiego smażenia opcjonalnie: bułka tarta dodatkowo: ulubiony sos, ketchup… wykonanie: Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Tniemy na mniejsze kawałki (ok.3 cm lub wg uznania). Mieszamy z solą, pieprze oraz tymiankiem i wkładamy na ok. 1 godz. do lodówki. Mąkę dokładni mieszamy z mlekiem oraz

Domowy Smak Jedzenia
Podudzia kurczaka z bulgurem zapiekane w aromatycznej glazurze i "Jezioro szczęścia" 202

Kaszę przełożyć do formy do zapiekania. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Rozłożyć na kaszy. Na cebuli ułożyć podudzia. Keczup wymieszać z miodem i piwem. Gęsty płyn wylać na mięso. Całość włożyć do rękawa do pieczenia lub przykryć folią aluminiową. Piec w temperaturze 220 stopni C. przez 35 minut w rękawie, a potem jeszcze 10 minut po zdjęciu rękawa

Weekendy w domu i ogrodzie
Pulpety w sosie pomidorowym, z mozzarellą 1073

średnia cebula 1 ząbek czosnku puszka pomidorów pół łyżeczki cukru sól pieprz duża garść siekanej bazylii 1 kulka mozzarelli Wykonanie: Wszystkie składniki pulpetów łączymy i dokładnie wyrabiamy. Z mięsa formujemy niewielkie pulpety. Pulpety podsmażamy na oleju. Dążymy do uzyskania ładnego, złoto - brązowego koloru. W środku mogą być jeszcze surowe. Podsmażone pulpety odkładamy na talerz. Na tłuszcz po pulpetach wrzucamy cebulę

Smak mojego domu
Pałki z kurczaka pieczone z warzywami 209

jutrzejszy obiad proponuję pyszne podudzia z kurczaka pieczone z warzywami. Potrawa nie wymaga dużego nakładu pracy. Mięso i warzywa po zamarynowaniu wystarczy włożyć do piekarnika i upiec. SKŁADNIKI: 8 podudzi z kurczaka, 500g ziemniaków, 2 marchewki, 1 cebula, 200g pieczarek, 2 łyżeczki wędzonej papryki mielonej, 1 łyżeczka tymianku, 1,5 łyżeczki pieprzu, ½ łyżeczki soli, 5 łyżek oleju, PRZYGOTOWANIE: 1. Ziemniaki

Tradycyjna kuchnia Kasi
MAKARON Z SUSZONYMI POMIDORAMI I SŁONECZNIKIEM 163

się stać w kuchni i robić obiad 3-daniowy. Właśnie wczoraj był taki dzień, że chciałam zrobić go tak aby mieć go z głowy. Na zupę nie mieliśmy ochoty, mięso nam się przejadło, a carbonara wydawała się zbyt... banalna. Otworzyłam więc lodówkę, wyjęłam suszone pomidory, oliwki, mleczko kokosowe i przygotowałam syty ale pyszny makaron. Dzisiaj na tapecie był makaron pełnoziarnisty

Kuchnia w oparach