mozaiki. Tutaj z każdego kąta wyziera historia, jak choćby w przypadku oryginalnych stołów pochodzących z początku lat dwudziestych dwudziestego wieku stanowiących obecnie wystrój lokalu, a pierwotnie służących do oprawiania mięsa. Ogromną rolę w tym miejscu odgrywa atmosfera pomiędzy pracownikami. Wspólne posiłki, przyjacielskie rozmowy podczas pracy, wyjazdy integracyjne – to czyni z Coloniales miejsce wyjątkowe. Praktyka w takim właśnie miejscu
Gotuj po hiszpańskubazylią. Jest jednak cała masa innych nadzień, które fajnie komponują się z zapiekanym chlebem. Nadzieniem na bruschettę mogą być grillowane warzywa (krem z takich warzyw bądź całe), sery, mięsa (szynka parmeńska, szynka prosciutto). Opcji jest kilka. Ja postanowiłam pozostać w klimacie Italii i przygotowałam bruschetty z włoskim serem ricotta, czosnkiem i pieczarkami. Okazały się totalnym strzałem w dziesiątkę i zniknęły
mecooksłyżka mąki koperek Wykonanie: bułkę namoczyć w mleku wymieszanym z gorącą wodą. Po 5-10 minutach odcisnąć obrać cebulę i marchewkę. Marchew zetrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej zmielić mięso razem z bułką i cebulką. Doprawić solą, pieprzem, dodać jajko i wyrobić ręką. Formować wilgotną dłonią niewielkie kulki w rondlu zagotować rosół, dodać startą marchewkę i umieścić przygotowane klopsiki. Rosołu
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Ograniczyłam mięso, więc od czasu do czasu zastępują go produktami z soi. Prosta i smaczna propozycja dla każdego! Tofu naturalne z szparagami i kaszą orkiszową. Składniki: 180g (1 kostka) tofu naturalnego 1/2 pęczka szparagów 25g kaszy orkiszowej suchej + 100ml wody 1 łyżka oleju lnianego przyprawy: czosnek granulowany, pieprz czarny, curry, kebab-gyros, papryka słodka, zioła prowansalskie Sposób przygotowania: Tofu
Truskawkowa FiestaSałatka z rzodkiewką i bazylią to lekka i bardzo orzeźwiająca propozycja dodatku do potraw z grilla. Zarówno rzodkiewka jak i świeża bazylia sprawiają, że ma wyśmienity
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!przygotować w jednym garnku. Więc do dzieła i robimy Chilli con Carne – smaczne danie jednogarnkowe dla całej rodziny czteroosobowej. Składniki na: Danie jednogarnkowe: Chilli con carne 500g mięsa mielonego 400g pieczarek 3 średnie cebule jedna puszka białej fasolki w... Więcej The post Danie jednogarnkowe: Chilli con Carne appeared first on Magiczny Garnek
Magiczny GarnekGrill na powietrzu jest doskonałą okazją do spotkań towarzyskich, aby nie zawsze na ruszcie było to samo czyli kawałek mięsa lub kiełbasa solo, proponuję szaszłyki z kiełbasy z marynowanymi warzywami. Ta marynata sprawia, że warzywa mają niepowtarzalny smak. Połączenie jest fantastyczne - chrupiąca kiełbaska i miękkie warzywa trzeba tylko pilnować żeby nie spalić bo pieką się bardzo szybko. Doskonały
Wanilia i KardamonWitam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na pyszną surówkę z młodej kapusty i papryki. Surówka jest bardzo prosta w przygotowaniu, idealnie nadaje się do podania do obiadu lub do mięsa z grilla. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania surówki będziemy potrzebowali: główka młodej kapusty – około 1kg 2 papryki około 4 łyżek oliwy lub oleju 2 łyżki octu balsamicznego mały pęczek natki pietruszki
Uwaga Babcia GotujePozostajemy w temacie bobu – dziś przed Państwem kotlety jaglane z bobem – pomysł na pożywny obiad lub kolację. Kotleciki polecają się głównie osobom, które na co dzień unikają mięsa, a także osobom, które szukają pomysłów na lekkie i zdrowe dania. Kotleciki jaglane z bobem to także danie dla tych osób, które na co dzień nie mają zbyt dużo czasu
365 dni dookoła kuchniKuchnia wietnamska. Mięso kurczaka zostało zamarynowane w sosie rybnym, dzięki czemu ma inny smak. Sos ten, zwany nuoc mam, jest popularną przyprawą w całym Wietnamie, Laosie i Kambodży. Składniki Marynata : pół łyżeczki otartej skórki z cytryny 3 ząbki czosnku 2 łyżki sosu rybnego 1 łyzka sosu sojowego 1 łyżeczka drobno zmielonego pieprzu szczypta pieprzu kajeńskiego 4 filety z piersi kurczaka
R'n'G Kitchenpiersi kurczaka 80 ml mleka 1 jajko 40 g mąki sól, pieprz, tymianek tłuszcz do głębokiego smażenia opcjonalnie: bułka tarta dodatkowo: ulubiony sos, ketchup… wykonanie: Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Tniemy na mniejsze kawałki (ok.3 cm lub wg uznania). Mieszamy z solą, pieprze oraz tymiankiem i wkładamy na ok. 1 godz. do lodówki. Mąkę dokładni mieszamy z mlekiem oraz
Domowy Smak JedzeniaKaszę przełożyć do formy do zapiekania. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Rozłożyć na kaszy. Na cebuli ułożyć podudzia. Keczup wymieszać z miodem i piwem. Gęsty płyn wylać na mięso. Całość włożyć do rękawa do pieczenia lub przykryć folią aluminiową. Piec w temperaturze 220 stopni C. przez 35 minut w rękawie, a potem jeszcze 10 minut po zdjęciu rękawa
Weekendy w domu i ogrodzieśrednia cebula 1 ząbek czosnku puszka pomidorów pół łyżeczki cukru sól pieprz duża garść siekanej bazylii 1 kulka mozzarelli Wykonanie: Wszystkie składniki pulpetów łączymy i dokładnie wyrabiamy. Z mięsa formujemy niewielkie pulpety. Pulpety podsmażamy na oleju. Dążymy do uzyskania ładnego, złoto - brązowego koloru. W środku mogą być jeszcze surowe. Podsmażone pulpety odkładamy na talerz. Na tłuszcz po pulpetach wrzucamy cebulę
Smak mojego domujutrzejszy obiad proponuję pyszne podudzia z kurczaka pieczone z warzywami. Potrawa nie wymaga dużego nakładu pracy. Mięso i warzywa po zamarynowaniu wystarczy włożyć do piekarnika i upiec. SKŁADNIKI: 8 podudzi z kurczaka, 500g ziemniaków, 2 marchewki, 1 cebula, 200g pieczarek, 2 łyżeczki wędzonej papryki mielonej, 1 łyżeczka tymianku, 1,5 łyżeczki pieprzu, ½ łyżeczki soli, 5 łyżek oleju, PRZYGOTOWANIE: 1. Ziemniaki
Tradycyjna kuchnia Kasisię stać w kuchni i robić obiad 3-daniowy. Właśnie wczoraj był taki dzień, że chciałam zrobić go tak aby mieć go z głowy. Na zupę nie mieliśmy ochoty, mięso nam się przejadło, a carbonara wydawała się zbyt... banalna. Otworzyłam więc lodówkę, wyjęłam suszone pomidory, oliwki, mleczko kokosowe i przygotowałam syty ale pyszny makaron. Dzisiaj na tapecie był makaron pełnoziarnisty
Kuchnia w oparach