mięso - 63110 przepisów (strona:2297/4208)

Konfitura z czerwonej cebuli 91

Wspaniały dodatek do mięs, może zastąpić z powodzeniem buraczki lub inne znane nam surówki z kategorii czerwonych:) Bardzo aromatyczna,smaczna . Gorącą możemy nałożyć do słoików i przechowywać dłużej. Składniki 400 g czerwonej cebuli 40 g cukru brązowego 80 ml octu balsamicznego 80 ml wytrawnego czerwonego wina( intensywnie czewrwone najlepiej dodać) 3 łyżki miodu 2-3 … Czytaj dalej Konfitura

gotuj ze mną
Ogórki meksykańskie, krokodylki 191

Pyszne lekko słodko-pikantne ogórki po meksykańsku, znane również jako krokodylki. Idealne do kanapek, mięsa czy grilla. Jeśli lubicie ostrzejsze smaki polecam dodać trochę papryczek piri piri. Ogórki są takie pyszne, że w każdy weekend przerabiam po kilka kilogramów ogórków - używam ogórków kaliskich - są dla mnie najlepsze. Przygotowanie tych ogórków najlepiej rozłożyć na dwa dni, bo niestety swoje muszą odstać

CookYourself
Jak przygotować idealne zielone pesto? Pesto z rukoli z makaronem. 136

możemy sięgać po niego wedle potrzeb i używać do różnych potraw. Jak? Mieszając z makaronem, smarując ciabattę, dodając do sałatki caprese lub do zupy, faszerując bądź marynując chude mięso lub ryby… Moim zdaniem rewelacyjnie wzbogaca smak dań i może być niepowtarzalnym balsamicznym wykończeniem. Dodaje również mnóstwo wartości odżywczych, witamin, minerałów i błonnika. Poniżej moja propozycja pesto z rukoli

Fitsweet.me
Orkiszowy chlebek odrywany z pastą z suszonych pomidorów. O co chodzi z tym orkiszem? 121

naszym domu. Puszysty, mięciutki, bardzo aromatyczny. Świetnie sprawdza się na imprezach, piknikach, grillach i na co dzień w domu. Idealny, zdrowy dodatek do lekkich sałatek, świeżych warzyw, zup, mięs jak i solo. Wygodny, nie wymaga krojenia, znika jeszcze ciepły, kromka po kromce, odrywany palcami. Dodatkowo chlebek jest z mąki orkiszowej, która co raz częściej ląduje w moich wypiekach zamiast zwykłej

Fitsweet.me
Jak zdrowo smażyć? Testuję patelnię WOLL. 161

osób rezygnuje z tego rodzaju obróbki termicznej, traktując go jako ten najgorszy z najgorszych. Czy warto, biorąc pod uwagę że smażenie jest jednym z ciekawszych i smaczniejszych sposobów przyrządzania mięs, ryb, warzyw, a nawet deserów? A co najważniejsze… czy ma to sens w dobie nowoczesnych technologii zapewniających efektywniejsze i zdrowsze przygotowywanie nawet tych smażonych dań? Aby to sprawdzić, od dłuższego

Fitsweet.me
Sos pieczarkowy 113

Bardzo uniwersalny sos o aksamitnej konsystencji. Jego zastosowanie może być wszechstronne. Pasuje zarówno do kasz, ziemniaków, makaronów czy duszonych i pieczonych mięs. W smaku bardzo delikatny, a jego przyrządzenie jest proste i szybkie.  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments

Kulinarne przemyslenia
Kurczak w sosie śmietanowo-ziołowym 176

cebulę i pora, smażyć do czasu aż się zeszklą. Następnie dodać czosnek i smażyć jeszcze przez ok. 30 sekund. Kolejno na patelnię wrzucić kurczaka i smażyć do czasu aż mięso nie będzie surowe. Następnie na patelnię wlać śmietanę z ziołami oraz 100ml gorącej wody, wymieszać. Przykryć patelnię i dusić całość przez ok. 20 minut na małym ogniu. Kolejno

Kulinarne Przeboje
Zdrowe dania dla bobasów i brzdaców - recenzja 152

papryki i sera. Są także  propozycje zdrowych przekąsek dla najmłodszych. Wszystkie potrawy są bajecznie kolorowe, bogate w składniki odżywcze, a przy każdym przepisie znajdziemy informacje czy danie zawiera mięsa, jaja, gluten, mleko lub orzechy.  Dodatkowo autorki zamieszczają podpowiedzi w jaki sposób można danie urozmaicić, by dziecko zjadło je jeszcze chętniej. Do tego wszystkiego bajecznie kolorowe, szalenie apetyczne zdjęcia

Cynamonowe szczęście
Tagliatelle z kurczakiem w sosie pieczarkowym 138

Czekam aż puszczą wodę i gotuję ok. 10 min. Następnie dorzucam szpinak. Doprawiam czosnkiem.  W osobnym naczyniu łączę se sobą jogurt z bulionem. Dokładnie mieszam. Dodaję powoli do mięsa.  Makaron gotuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wykładam na talerz. Następnie wykładam naszego kurczaka w sosie pieczarkowym. Na wierzch ścieram trochę sera by zaostrzyć odrobinę smak potrawy. Gotowe

Przepis na Dzień Dobry
Surówka z cykorii i marchewki 129

Surówka z cykorii i marchwi – wspaniałe połączenie do obiadu z ziemniaków oraz mięs, najczęściej pieczonego drobiu lub gulaszy. Pyszna, prosta, domowa, smaczna! SKŁADNIKI: 2 cykorie 2 mniejsze marchwie 1 duże jabłko 3 łyżeczki majonezu sól, pieprz do smaku szczypta cukru pudru PRZYGOTOWANIE: Cykorie myję, wycinam gorzki głąb i kroję na nieduże kawałki, układam w misce. Jabłko dobrze myję, marchew

Zasmakuj Kuchni
Kulki jaglane z mozarellą 115

Jeśli Wasze Dzieciaczki nie chcą jeść kaszy jaglanej, spróbujcie zrobić takie kulki z kaszy z mozarellą. Chrupiące z zewnątrz i delikatne, kremowe w środku. Idealne jako dodatek do mięs albo podane na przystawkę z ulubionymi sosami. Składniki: – 1 szklanka kaszy jaglanej – 100g twardej mozarelli – 2 łyżki mąki kukurydzianej – sól i pieprz wg smaku Kaszę wypłukać bardzo

Smaki Armine
Złoty kurczak z rożna 250

Pyszne, soczyste mięso w złocistej skórce. Kurczak z rożna to idealny pomysł na niedzielny lub świąteczny obiad.   Składniki 1 kurczak 3 łyżki oleju 1 łyżka płynnego miodu 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka curry sól pieprz gałązka rozmarynu 1. Kurczaka dobrze myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Nacieramy sola oraz pieprzem. 2. Olej łączymy z miodem, sokiem z cytryny

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Mielonka z weka ,,jak dawniej" 198

oryginalnie była kl.mięsa 3 ja dałem podgardle i zamiast mąki pszennej lub żytniej dałem skrobię ziemniaczaną, no i od siebie bo bardzo lubię dodałem świeży czosnek. WYKONANIE Kupione mięso kroimy w większe kawałki i peklujemy 24 godz. w temp.4-6 st. Po tym czasie mięsko rozdrabniamy, dodajemy wszystkie przyprawy i składniki dokładnie mieszamy (skrobię ziemniaczaną dodajemy na sam koniec

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Proponowane wyszukiwania