Drobiowe roladki ze szparagami z mozzarellą 412mnie wyszło 6), a następnie rozbić delikatnie tłuczkiem. Z dwóch stron oprószyć przyprawą do kurczaka. 2. Szparagi umyć, odłamać twarde końce, przyciąć na długość odpowiadającą mniej więcej długości plastra mięsa. 3. Na każdy plaster fileta ułożyć plaster sera, po 3 docięte szparagi i zwinąć w roladkę. 4. Następnie obtoczyć w rozkłóconym jajku i bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju
Szalona Kuchnia Eweliny
Tortilla serowa z kurczakiem 975żółtego sera 3 łyżki natki pietruszki (świeżej) 3 łyżki sosu czosnkowego (domowego) 4 placki tortilli Filet z piersi kurczaka kroimy w małe kawałki, przyprawiamy przyprawą do grosa. Mięso smażymy do miękkości na rozgrzanej patelni. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Paprykę kroimy w bardzo małą kosteczkę. Ser ścieramy na tarce o małych oczkach. Świeżą pietruszkę siekamy. Wszystkie składniki mieszamy w misce, wlewamy
VioletoweKucharzenie
Udka kurczaka z grilla 188pomarańczy, skórka otarta z pomarańczy, łyżka posiekanego świeżgo tymianku i rozmarynu, sól, pieprz, łyżka miodu, 2 łyżki oleju Wyjąć kości z podudzi, skórę zostawić. Do miski (która zmieści mięso) wlać sok, dodać skórkę otartą z pomarańczy, zioła, sól (ja dałam łyżeczkę), pieprz i miód, wymieszać. Dodać olej, wymieszać. Włożyć kurczaka i dokładnie natrzeć go marynatą. Przykryć i odstawić w chłodne
królestwo garów
Szaszłyki wegetariańskie 265Szaszłyki wegetariańskie to fajna alternatywa do mięsnych dań bo przecież grill nie musi się kojarzyć tylko z grillowanym mięsem. Składniki na 8szt: 250 gr niedużych pieczarek 1 średnia cukinia pomidorki koktajowe 2 średnie cebule 1 papryka zioła prowansalskie olej rzepakowy sól oraz pieprz Przygotowanie: Patyczki do szaszłyków wkładamy do pojemnika z wodą i w tym czasie przygotowujemy warzywa. Pieczarki płuczemy
Mechanik w kuchni
TRUSKAWKA 206odmiana amerykańska. Owoce bardzo duże. owoce średnio jędrne, miąższ soczysty winno - słodki i aromatyczny. Typowa odmiana deserowa o wczesnej porze dojrzewania owoców. Doskonałe na desery i kompoty, świetne do mięs i na sosy owocowo - warzywne chutney. CAMAROSA - to odmiana amerykańska. Polecana jako odmiana deserowa nr 1 na południu Europy. Posiada owoce duże, stożkowate, intensywnie czerwone, z silnym połyskiem, bardzo jędrne
Ciastka - domowe słodkości
Sałatka z soczystą polędwicą i konfiturą malinową 216Polędwicę, pokrojoną w cienkie plastry, zamarynowaną w oleju z solą, pieprzem, tymiankiem i czosnkiem, podsmażamy na średnim ogniu, przez ok. 3-5 min., z obu stron. Przekładamy mięso na wierzch sałatki. Dodajemy konfiturę i posypujemy kiełkami. Całość można doprawić jeszcze solą i pieprzem. Trzymamy kciuki
Pyszny Duet
Ziemniaki i karczochy z pieca 216dostaniecie w każdym markecie. Do tego parmezan i śmietana. I to już wszystko. Pięć składników, jak obiecuje autor, wystarcza do zrobienia smacznego dania. Można je potraktować jako dodatek do mięsa lub jajka smażonego, albo podać jako samodzielne danie. Bardzo polecam! Przepis na podstawie książki J Olivera "5 składników" składniki 300 g młodych ziemniaków 1 bulwa kopru włoskiego 1 słoik
Stare Gary
Grillowana cukinia z fetą 140pokruszoną fetą. Do smaku możemy dodać soli, ale feta jest już wystarczająco słona. Całość skrapiamy 1 łyżką oliwy z oliwek. Podajemy solo lub z pieczywem. Idealny dodatek do grillowanego mięsa lub składnik kanapek czy burgerów! Doskonale smakuje na ciepło i na zimno
Moja smaczna kuchnia
Dieta dr Dąbrowskiej - podstawowe zasady 243się także parametry naszego organizmu, takie jak ciśnienie czy akcja serca. Podczas postu możemy jeść tylko dozwolone przez dr Dąbrowską warzywa i niektóre owoce. Zakazane są wszelakie tłuszcze, nabiał, mięso, słodycze, pieczywo. W kolejnym wpisie podam wszystkie szczegóły odnośnie tego jak się prawidłowo odżywiać, czyli zgodnie z zaleceniami doktor. Po zakończeniu postu przychodzi czas na wychodzenie z diety (tutaj
Kulinarne przygody Gatity
Ziemniaki z młodą kapustą i brokułem 159Pyszny dodatek do mięsa, idealnie sprawdzi się też w roli samodzielnego dania. Składniki 7 młodych ziemniaków 2 młode marchewki 1/2 główki kapusty młodej 1/4 brokułu 1 por 1/2 pęczka natki pietruszki 2 liście laurowe 2 ziarna ziela angielskiego 1/4 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki kminku 1/4 łyżeczki kurkumy koperek sól, pieprz Przygotowanie M W garnku gotujemy
R'n'G Kitchen
Pasta z pieczonego dorsza 669Rybę zawinąć w folię aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 st. C na 20-25 min. 3. Upieczoną rybę pozostawić do całkowitego wystygnięcia, a następnie oddzielić mięso od skóry i widelcem podzielić na małe kawałeczki. 4. Cebulę drobno pokroić w kostkę. Dodać do ryby razem z koperkiem. 5. Dodać majonez oraz jogurt. Doprawić solą, pieprzem oraz sokiem
A Ty Smakuj Mnie
Zupa z kalarepą 166zalać wodą.i zagotować. Marchewkę, pietruszkę, seler, ziemniaki, kalarepę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło i lekko zeszklić na nim pokrojone w kostkę warzywa. Dodać do garnka z mięsem. Doprawić solą, pieprzem i cząbrem. Gotować aż warzywa będą miękkie. Na koniec wlać śmietanę i dodać posiekany koperek. Nie gotować już. zupa z kalarepą
O kuchni z uczuciem
Chlebki flatbread na jogurcie 229strony. Po każdym chlebku przecieramy patelnię sucho ściereczką żeby pozbyć się przypalonej mąki. Chlebki flatbread podajemy wraz z dipami np. tzatziki czy czosnkowym . Świetnie pasują do grillowanych i smażonych mięs. Smacznego Artykuł Chlebki flatbread na jogurcie pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Tofu z cukinią i makaronem 193Ograniczyłam mięso, ale oczywiście o nim nie zapominam! Na zmianę jem produkty z roślin strączkowym. W tym wydaniu tofu z cukinią i makaronem! Składniki: 1/2 kostki tofu naturalnego 1 cukinia 25g suchego makaronu 1 łyżka oleju lnianego przyprawy: czosnek granulowany, pieprz czarny, zioła prowansalskie, curry, kebab-gyros, papryka słodka Sposób przygotowania: Tofu kilka godzin wcześniej kroimy w kostkę oraz
Truskawkowa Fiesta
Kurczak w aromacie trawy cytrynowej z mlekiem kokosowym 157Następnie miażdżymy i wkładamy do gotującego się bulionu ( po ugotowaniu dania trawę wyrzucamy ). Dodajemy również warzywa i mleczko kokosowe. Doprawiamy solą i białym pieprzem do smaku. Gotujemy do miękkości mięsa. Makaron ryżowy lekko solimy. Zalewamy wrzątkiem i pozostawiamy aż zrobi się miękki ( zgodnie z przepisem na opakowaniu ).Odcedzamy. Na makaron wykładamy kawałki kurczaka, dodajemy warzywa i wlewamy bulion z mlekiem
Smaki Ewy