mięso - 63110 przepisów (strona:2301/4208)

Falafel z ciecierzycy i marzenie o byciu kimś innym 118

wieczorem, tak aby na drugi dzień robić falafel z ciecierzycy w porze obiadowej. Wodę odlewamy i blenderem / mój ma 600 W, słabszego nie polecam lub ewentualnie elektryczną maszynką do mięsa/ blendujemy ciecierzyce na dość gładką masę /nie musi być idealna/. Cebule kroimy w małe kawałki i przez praskę przepuszczamy ząbki czosnku i dodajemy do ciecierzycy wraz z solą, słodką papryką

W Kawiarence
Alergia pokarmowa co jeść – 100 przepisów – rodzinny survival 146

etykietach z żywnością typu: -zdrowe, -naturalne, -fit, poznałam słowo paleożywienie, które dotychczas kojarzyło mi się jedynie z erą paleozoiczną. alergia pokarmowa co jeść ?! Wszystko – odpowiednio skomponowane. Makarony, chleby, mięsa różnego typu, nawet w panierce (np z grochu), różnego typu placuszki, sałatki, pyszne surówki, a nawet smakołyki ! Ten ostatni dział szczególnie mnie zainspirował (uwielbiam to słowo). Dzięki książce Survival

W Kawiarence
Jak zaoszczędzić czas i pieniądze? Oraz co polecam na śniadanie. 294

ilości zakupów czy to artykułów spożywczych czy innych do domu. Zawsze jest coś potrzebnego, coś się skończyło. A to mąka i jajka do wypieków lub na śniadanie, a to mięso i warzywa do obiadu, a to jakieś przekąski, bo zbliża się mecz i przyjdą przyjaciele. Okazji na zakupy nigdy nie brakuje, prawda? Nie omijamy też sklepów dekaracyjno-budowlanych. Ostatnio

Słodkie okruszki
Kotlety z brokuła i kurczaka 181

Zamiast tradycyjnego mielonego u mnie dziś na obiad takie kotlety. Delikatne mięso z kurczaka połączone z brokułem i serem mozzarella. Do tego pieczone ziemniaczki z piekarnika i sałatka z pomidorów. Kto się dołącza?   porcja na 10 niedużych kotletów: 1 mały brokuł 1 połówka filetu z piersi kurczaka (ok. 250g) 50 g sera mozzarella wiórki 1 jajko 2 łyżki kaszy

Kolorowa kuchnia Elki
Mielone z dynią i ciecierzycą 133

soczyste i wiecznie pomarańczowe warzywo. Obiad podałam z ryżem, lecz możecie użyć ziemniaków lub też makaronu – proponuję tagliatelle. Składniki na: Mielone z dynią i ciecierzycą około 200g mięsa mielonego wołowego jedna cebula... Więcej The post Mielone z dynią i ciecierzycą appeared first on Magiczny Garnek

Magiczny Garnek
Zielone curry z kurczakiem i cukinią 152

łyżki zielonej pasty curry 1 łyżka cukru trzcinowego 300 ml mleka kokosowego sok z limonki świeże listki kolendry do podania ryż jaśminowy Przygotowanie: Zaczynamy od pokrojenia składników: mięso kroimy w kostkę, podobnie cukinię. Szalotkę, czosnek, imbir, papryczkę chili drobno siekamy. W woku lub głębokiej patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy kurczaka, pastę curry, szalotkę, imbir, chili i czosnek. Po chwili zalewamy

Smakowity Blog Kulinarny
Zielona sałatka makaronowa 134

twardo jaja 1/2 puszki zielonego groszku 6 łyżek majonezu 1/2 pęczka natki pietruszki sól, pieprz 2 łyżki oliwy Pierś z kurczaka smażymy z obydwu stron na oliwie lekko oprószając mięso solą i pieprzem. Po obróbce termicznej pierś odstawiamy do ostygnięcia. Następnie dzielimy ją na włókna, szarpiemy. Makaron gotujemy al dente i również studzimy. Puszki odsączamy z zalewy i dodajemy

MamaOskarka
Chrust z łososia. Nowy przepis na rybę 88

domowników i gości. Składniki: 250 gramów fileta z łososia, mąka pszenna, jajko, pieprz, sól, szczypta proszku curry, olej do smażenia. Zrób tak: z łososia zetnij skórę (jeśli jest). Następnie mięso pokrój wzdłuż na około 0,5 cm pasy. Dopraw solą i pieprzem. Jajko roztrzep ze szczyptą curry. Każdy kawałek ryby panieruj w mące, a następnie w jajku i smaż

Kulinarna Polska
Bakłażan a’la pizza 149

tego warzywa zawiera się jedynie nieco ponad 20 kcal, to źródło potasu, wapnia i magnezu, a także błonnika, jest dobrym źródłem błonnika i wspomaga trawienie tłustych mięs, ma właściwości detoksykacyjne i polecany jest przy kuracji antybiotykowej, zmniejsza ryzyko zachorowania na choroby nowotworowe, doprawia przemianę materii, zapobiega chorobom układu krążenia, obniża poziom cholesterolu. To co przekonałam Was :)? Kto się skusi :)? Bakłażan

365 dni dookoła kuchni
Surówka z cykorii 121

niedawno u Teściowej na obiedzie. Jakoś wcześniej na nią nie trafiłam, choć cykoria jest mi dobrze znana. Poczytałam, popytałam, szybko powstały u mnie trzy wersje, które serwuję do mięs: z posiekanym porem z tartą marchewką z majonezem i musztardą. Surówkę, podobnie jak surówka z pora czy surówka z marchewki podaję do pieczonego drobiu i ziemniaków. Tak smakuje najlepiej! POLECAM SKŁADNIKI

Zasmakuj Kuchni
Risotto ze szparagami i Prosecco/ polędwiczka wieprzowa w szynce parmeńskiej/ chips z szynki/ ogórek 114

szparagi solą i pieprzem. Ściągam je z ognia. Na tej samej patelni rozpuszczam jeszcze łyżkę masła. Polędwicę owijam szynką parmeńską i razem z rozmarynem i tymiankiem smażę na brązowo mięso a następnie umieszczam je w piekarniku nagrzanym do 170 stopni na 10 minut. Wyciągam z piekarnika, pozwalam się polędwiczce "zrelaksować" i kroję w plastry. Ogórka kroję w plastry za pomocą

Mango Papaja
Schab na plackach ziemniaczanych z sosem kurkowym 140

kostkę),śmietanę oraz ser, żeby się rozpuścił, Doprawiamy pieprzem ew, solą. Na patelnię wlewamy oliwę i smażymy placki ziemniaczane. Wykładamy na ręcznik papierowy i odsączany z nadmiaru tłuszczu. Gdy mięso jest już miękkie-wykładamy je na palcek i polewamy sosem, dekorujemy koperkiem

Kopystką po garach
Kwaśnica 145

wysokości żeberek w garnku.  Dodałam liść laurowy, ziele angielskie. W trakcie gotowania dosypałam odrobinę soli. W między czasie ugotowałam obrane ziemniaki i usmażyłam pokrojony w kostkę boczek. Kiedy mięso było już miękkie wyciągnęłam je z wywaru i w to miejsce włożyłam kapustę kiszoną. Gotowałam do miękkości.  Pod koniec gotowania przyprawiłam do smaku solą i kminkiem i dodałam przeciśnięty

Pieprzyć z Fantazją
Murzynek z serem 217

większości rozpuszczona dodajemy cukier i kakao. Mieszając co chwilę zagotowujemy po czym zdejmujemy z pieca i studzimy. W tym czasie przygotowujemy część serową: Twaróg przepuszczamy dwukrotnie przez maszynkę do mięsa (lub przez praskę do ziemniaków). Dodajemy do niego łyżkę budyniu, łyżeczkę proszku do pieczenia, masło, cukier oraz żółtka z jajek. Całość mieszamy na jednolitą masę. Z białek ubijamy sztywną pianę

Mechanik w kuchni
Menu na tydzień: Coś gorącego na chłodną jesień 365

pyszny krem. Środa: Kurczak pod parmezanem Klasyk włosko-amerykańskiej kuchni. Wspaniałe dania główne z dodatkiem ryżu, makaronu lub kaszy. Łatwe do zrobienia i wychodzi zawsze! Możecie użyć dowolnego rodzaju mięsa: schabowego, albo cielęciny. W przypadku kurczaka też panuje dowolność i możecie sięgnąć po filety z piersi albo udek. Udka są najlepsze! Czwartek: Chowder z pieczonych batatów Chowder co do zasady

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania