mięso - 63110 przepisów (strona:2294/4208)

Udka kurczaka pieczone w musztardzie i sosie sojowym 280

sojowego 4 łyżeczki miodu 4 ząbki czosnku 2 łyżki oleju roślinnego sól Sposób wykonania: Musztardę mieszamy z miodem, sosem sojowym, zmiażdżonym czosnkiem, olejem i szczyptą soli. Umyte i osuszone mięso wkładamy do miski zalewamy marynatą. Mieszamy aby równomiernie pokryła każdy kawałek. Przykrywamy i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Udka układamy na dużej blasze skórką do góry i polewamy marynatą

Qchnia po prostu
Sernik na zimno z czerwonej porzeczki z nutką bazylii 174

kisiel. Pyszne będą ciasta drożdżowe czy też ucierane, przepyszny też jest porzeczkowy sernik na zimno. Porzeczki możemy również zamknąć w słoikach, przygotujemy z nich galaretkę dżem,  sosy do mięs czy też nalewkę. Możliwości jest bez liku ! dżem z czerwonej porzeczki biszkoptowe ciasto z porzeczkami ucierane ciasto z czerwoną porzeczką porzeczkowa tarta z białą czekoladą drożdżowe zawijańce z dżemem rabarbarowym

Kulinarne przygody Gatity
Galaretka z czarnej porzeczki 168

roku u mnie na pierwszy ogień poszła czarna porzeczka. Zrobiłam z niej klasyczną galaretkę. W zimę będzie idealna jako dodatek do naleśników, koktajli czy też do pieczonych mięs.  A ponieważ bardzo lubię czarną porzeczkę, to na pewno przygotuję z niej jeszcze coś pysznego - oprócz przetworów -  na przykład boskie  semifreddo z czarną porzeczką ,  dietetyczny jogurtowiec - sernik

Kulinarne przygody Gatity
Najlepszy pasztet jaglany z pieczarkami (wegański) 223

Pasztet jaglany z pieczarkami to wyjątkowo delikatne, aromatyczne i pyszne danie wegańskie, które zasmakuje nawet wielbicielom mięsa, gdyż jest ba rdzo smaczne, zdrowe i wolne od konserwantów . Najlepiej smakuje mi pokrojony w plastry na kanapkach z dodatkiem pomidorów lub kiszonych ogórków. Można go również odgrzać w plastrach na drugi dzień na patelni i podać z ulubioną surówką lub sosem. Bardzo

e-PrzepisyKulinarne
Sałatka z krewetkami, mango i awokado 324

kilka idealne dobranych warzyw.  Jeśli zaś wolisz kurczaka, to mam dla Ciebie alternatywny przepis - sałatka z kurczaka i mango w podobnych klimatach, gdzie łączymy owoce z mięsem i warzywami

AniaGotuje.pl
Pizza z rukolą, pomidorkami, mozzarellą i mascarpone 307

minut. Na upieczonej pizzy rozłożyć rukolę. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Pizza Margherita → Pizza ze szpinakiem, ziemniakami, anchois i czarnymi oliwkami → Cukinia faszerowana mięsem mielonym i papryką

Oryginalny smak
Rastauracja Ricard Camareno 128

które zostały oznaczone gwiazdką Michelin są najwyższej klasy i górują w menu restauracji „Ricard Camarena”. Są odzwierciedleniem najlepszej i nowoczesnej kuchni basenu Morza Śródziemnego, oto one: kwiaty cukinii nadziewane mięsem z norweskiego homara, policzki dorsza z białych szparagów w sosie holenderskim i innych potraw dla najbardziej wyrafinowanych odbiorców. Mogę powiedzieć, że byłem bardzo optymistycznie nastawiony gdy dowiedziałem się, że będę

Gotuj po hiszpańsku
Orientalna soczewica z warzywami i pulpeciki z indyka 140

smażenia  kurkuma, wędzona papryka, kumin, sól, chili, imbir  cukinia młoda czerwona cebula  pomidorki truskawkowe, daktylowe (te słodsze) w kolorach dowolnych  natka pietruszki 300 gram mielonego mięsa indyka i kilka łyżek wody  Soczewicę ugotuj. Mielonego indyka wymieszaj z wodą, solą, pieprzem i natką pietruszki. Formuj niewielkie pulpeciki i smaż na rozgrzanym tłuszczu po 2-3 minuty

Mango Papaja
Curry z indykiem i świeżym ananasem, jak zrobić samemu w domu przyprawę curry? 192

wykonanie curry Na oleju smażymy cebulkę i czosnek - nie mogą być brązowe, mają się zeszklić, dodajemy pokrojonego w kostkę indyka i przyprawy, bardzo ważne aby przyprawy smażyły się z mięsem. Wtedy uwolnią cały aromat do tłuszczu, który jest nośnikiem smaku, dzięki temu potrawa będzie aromatyczna. Nigdy nie dodawaj przypraw gdy już dodasz mleczko kokosowe, bo wtedy po prostu ich smak

SMYKWKUCHNI
Soczyste udka w chrupiącej panierce (podane z aromatycznym ryżem) 193

chrupiącej panierce (podane z aromatycznym ryżem). Moja rodzina uwielbia dania z kurczaka. Przeważnie na udkach czy nóżkach z kurczaka przygotowuję jednego dnia jakąś szybką zupę, a następnego podaję mięso podaję w chrupiącej panierce. Dziś jednej z takich pomysłów. Do tak przygotowanego kurczaka wspaniale pasował aromatyczny ryż z suszonymi grzybami. Pamiętajcie, że choć jest to danie praktycznie gotowe, to produkt zawiera

Słodkie okruszki
Pieczone polędwiczki z indyka 269

bułki tartej, płatków kukurydzianych i sera Cheddar. Moczone w kwaśnym mleku przed panierowaniem. Zamiast kwaśnego mleka można użyć maślanki, mleka z octem z białego wina lub jogurtu. Dzięki moczeniu mięso staje się kruche i delikatne. Polędwiczki pieczone w piekarniku można podać np. z młodymi ziemniaczkami i mizerią . The post Pieczone polędwiczki z indyka appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Ciastka maślane z lawendą 155

gór, łąk i lasów prowadzi niezwykły dom gościnny: U Lokusza. Tu celebruje się prostotę, czas płynie wolniej, a satysfakcję z życia czerpie się niemal garściami. Nie je się tu mięsa, a wszystkie zwierzęta – konie, kozy, koty i psy – są kochane i szanowane. Bliski kontakt z przyrodą, przepiękna okolica oraz możliwość jazdy konnej (w stylu western) działają kojąco i oczyszczającą

Z Kuchni Do Kuchni
Kurczak zagrodowy na luzie 195

pokrojonego tymianku, 8-10 oliwek, sól, pieprz, ½ szklanki białego wina, wykałaczki, bawełniany sznurek. Z kurczaka wycinamy wszystkie kości. Staramy się, aby nie przeciąć skóry. Płaszcz z kurczaka uzupełniamy ścinkami mięsa, które ewentualnie zostały na korpusie lub oddzieliły się w trakcie luzowania. Wyluzowany płaszcz kurczaka rozkładamy na desce, doprawiamy solą i pieprzem. Na skórze układamy liście pokrzywy albo szpinaku. Zmielone piersi

Leśny Zakątek
Pierś z indyka z cukinią, marchewką i porem, czyli lekki obiad nie tylko dla dzieci 218

bulionu/wody 1 listek laurowy ulubione przyprawy Ponadto: 2 łyżeczki masła Pierś z indyka pokroić w kostkę, a następnie obtoczyć w mące i delikatnie zarumienić na łyżeczce masła. Mięso przełożyć do garnuszka. Cukinię z marchewką zetrzeć na grubych oczkach tarki, a pora drobno pokroić. Na patelni po indyku roztopić pozostałe masło i podsmażyć na nim warzywa (*), które jak będą prawie miękkie

Di gotuje
Botwinka z czosnkiem, jako dodatek do mięs. 210

Botwinka-czyli młode liście i korzeń buraka. Kto nie kocha botwinki. Zazwyczaj ograniczamy się do zupy. Dziś przygotowałam botwinkę jako dodatek do mięsa. PRODUKTY: Pęczek botwinki z małymi buraczkami Duzy ząbek czosnku Łyczka masła Sok z cytryny Koperek Sól Pieprz Łyżka śmietanki ( u mnie 18% ale można dać 30%) Kilka płatków parmezanu (opcjonalnie) PRZYGOTOWANIE: Liście i łodyżki myjemy, buraczki szorujemy

Kopystką po garach