sałatka, której nie może zabraknąć w mojej zimowej spiżarni.Jest przepyszna, bardzo prosta w przygotowaniu i niezwykle uniwersalna. Świetnie smakuje na kanapkach, czy jako dodatek do obiadu. Ja ją wręcz uwielbiam jeść z domowym pasztetem . Gorąco polecam jej zrobienie. Składniki : 1 kg papryki czerwonej 0,5 kg papryki zielonej 0,5 kg papryki pomarańczowej 0,5 kg papryki
Gosia gotujezielona z pomidorami i ogórkami podana z ugotowanym ryżem. Mniam, mniam Polecam też to danie w wersji na lunch do pracy lub szkoły! Składniki: tofu smażone cukinia po koreańsku sałatka zielona z pomidorami i ogórkiem z sosem pomarańczowym szpinak po koreańsku ugotowany ryż Wykonanie: Nałożyć do miseczek , ułożyć na stole, zaprosić najbliższych i ucztować Równie dobrze można miseczki zapakować
Lamarida.plpojemników lub do woreczków. Tak przygotowaną mrozimy w -18 st.C Jest to bardzo fajny sposób na przechowanie warzyw, które w dowolnej chwili możemy wykorzystać do gulaszu, sałatki, zupy, leczo czy innych dań. Smacznego
chleba naszegopuszka tuńczyka 1 puszka groszku 4 pomidory 1/2 pora 3-4 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Makaron ugotować, przepłukać zimną wodą i odcedzić. Tuńczyka odsączyć z … Czytaj dalej Sałatka makaronowa z tuńczykiem
czarrna od kuchniszeroko rozpowszechnionym, ma grube, rzadkie, często pofalowane blaszki. Młode owocniki są fioletowe i te nazbierałam. Grzyb jadalny ale mało wyrazisty w smaku, natomiast w marynacie, potem jako dodatek do sałatek czy mięs są smaczne. Po ugotowaniu tracą kolor. Zachęcam do marynowania ale tylko wtedy jeśli jesteście pewni grzyba. Marynowana lakówka ametystowa. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepełni i mamy wystarczającą ilość zasuszonych i zamrożonych leśnych grzybów, warto przygotować również na zimę kilka słoiczków grzybów marynowanych w occie, które doskonale pasują jako przekąska czy dodatek do sałatek. Do marynowania wyśmienite będą podgrzybki, prawdziwki, rydze i maślaki Poniżej sprawdzony przepis na grzyby marynowane w occie: Grzyby marynowane w occie Składniki na 3 – 4 słoiki
Księga-Smakukawałek wędzonego sera 4 jajka 100 g pieczarek 1 szalotka sos: 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich szczypta soli i pieprzu 4 łyżki oliwy 1 … Czytaj dalej Sałatka z wędzonym serem
czarrna od kuchniWitajcie :) Ostatnio robiłam buraczki do słoików, były sałatki i buraczki w zalewie. Zastanawiałam się czy dodawać ten przepis ale kiedy otworzyłam gotowy słoik i buraczki wyszły dobre postanowiłam jednak je dodać a nuż komuś przypadną do gustu :) Zapraszam do wypróbowania bo są proste w wykonaniu :) Składniki : 1 kg buraków kawałek chrzanu 4 szklanki wody 1 szklanka
Sama słodycz i szczypta chiliprzygotujemy szybko, co możemy zjeść od razu lub zabrać w pojemnikach na przykład do pracy i odgrzać sobie choćby w mikrofali. Pierś z kurczaka w pesto można podawać do sałatek, na rukoli i etc. Przepis jest propozycją dla osób uwielbiających zielone pesto, czyli sos pochodzący z Genui (Liguria) we Włoszech, którego głównym składnikiem jest bazylia. Film Jeśli potrzebujecie ostrych noży
Kuchennyviral.plekspresowy, błyskawiczny. Na pewno wam przypadnie do gustu zwłaszcza jeśli zostaje w waszych kuchniach bulion z dnia poprzedniego. Do dzieła! Polecam wam także inny mój przepis z kalafiora – sałatkę kalafiorową do grilla . Film Szukasz odpowiedniej patelni lub garnka? Musisz sprawdzić je w tym sklepie. Składniki – błyskawiczna zupa kalafiorowa średni kalafior jedna duża marchew jedna cebula
Kuchennyviral.plmaksymalnie 2-3 minuty. Nie odchodzimy nawet na chwilę od patelni. W końcowej fazie smażenia dodajemy masło i ewentualnie rozgnieciony czosnek dla poprawy aromatu. Koniec. Nasz stek podaliśmy z sałatką ziemniaczaną. Przepis na nią znajdziecie tutaj. Koszt: 16 zł Przygotowanie: 15 minut Rostbef wołowy Rostbef wołowy Artykuł Soczysty rostbef wołowy pochodzi z serwisu KuchennyViral.pl
Kuchennyviral.plnaciowym, czy też marchewką. Sos worchestershire i musztarda dijon w nim zawarte, a także tabasco nadają bardzo ciekawych doznań kulinarnych. Jak zrobić? Zacznijcie od obejrzenia filmu. Polecamy też naszą sałatkę meksykańską . Film Składniki – dip serowo-piwny 300 g sera mimolette – poczytaj więcej o tym serze tutaj. szklanka piwa typu lager (np. Namysłów, Perła) pieprz cayenne łyżka musztardy
Kuchennyviral.plCałość przyprawiamy i dodajemy majonez 1 lub 2 łyżki. Pamiętajcie by tuńczyka dobrze odsączy z oliwy czy też wody. To wszystko. Potrawę możecie podawać na śniadanie i także jako sałatkę. Koszt: 6 zł za jedną kanapkę (wychodzą cztery) Przygotowanie: 20 minut Tuńczyk z jabłkiem w kanapce Tuńczyk z jabłkiem w kanapce Tuńczyk z jabłkiem w kanapce Artykuł Tuńczyk z jabłkiem
Kuchennyviral.plPrzecedzić przez gazę. Ja jednak nie robiłam tego kroku, rosół wspaniały. Warzywa i mięso użyć do farszów lub zjeść z sosem musztardowym lub chrzanowym. Warzywa świetnie nadają się do sałatki jarzynowej. Smacznego
Zasmakuj Kuchnipodgrzybki, opieńki, muchomorki rdzawobrązowe a o prawdziwkach zapomniałam? chyba wyleciały mi z pamięci. Nadrabiam szybciutko i napisze jak ja marynuję borowika szlachetnego vel prawdziwka. Takie borowiki smakują wyśmienicie do sałatek czy mięs, do kanapek też sprawują się idealnie. Marynowane borowiki szlachetne vel prawdziwki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie