mięso - 63110 przepisów (strona:2300/4208)

Panierowana kalarepka 194

Panierowana kalarepka to prosty, smaczny dodatek do obiadu. Ugotowaną kalarepkę, pokrojoną w plastry panierujemy i smażymy w głębokim tłuszczu. Podajemy z młodymi ziemniaczkami, z masłem i

Moja Delicja
Wegańskie lody o smaku masła orzechowego 182

przez chwilę blendujemy. Polewa czekoladowa: czekoladę siekamy na drobne kawałki i roztapiamy w kąpieli wodnej razem z olejem kokosowym. Orzeszki: orzeszki wkładamy do torebeczki foliowej i kruszymy tłuczkiem do miesa na drobno. Całość: Lody nakładamy do pucharków, polewamy karmelem i czekoladą, posypujemy kruszonymi orzeszkami. Możemy udekorować listkiem mięty lub melisy

Zawsze głodna!
Schab po węgiersku 212

sojowy. Dopraw słodką i ostrą papryką, czosnkiem niedźwiedzim oraz listkiem laurowym i zielem angielskim. Przykryj i duś na małym ogniu ok. 1 godz. i 20 minut, do miękkości mięsa. Na koniec dodaj koncentrat pomidorowy. Na patelni dobrze rozgrzej masło, dodaj mąkę i chwilę podsmaż mieszając. Przełożyć do garnka, dokładnie wymieszać i zagotować. Smacznego

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Ajvar 192

Pyszny sos z papryki i bakłażana. Idealny dodatek do wszystkiego, do mięs, warzyw, jajek ;)  a nawet makaronu. Składniki: 2 czerwone papryki 1 bakłażan 1/2 łyżeczki chili mielonego 2 łyżki octu z czerwonego wina 1 łyżeczka miodu 1 ząbek czosnku sól i pieprz Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Papryki i bakłażana układamy skórką do góry na blaszce wyłożonej papierem

Życie zaczyna się w kuchni
Wokół stołu – jak to ugryźć – cz. 3. Grill 159

oburącz jest już bardzo nieeleganckie nawet na mniej oficjalnych przyjęciach. Dobrzy gospodarze wyjdą gościom naprzeciw i końcówkę takiej nóżki, czy skrzydełka zawiną w ładną serwetkę, aby łatwiej było trzymać. Mięsa Na grillach lądują nie tylko kiełbaski, które jemy za pomocą noża i widelca. Na ruszt trafiają też karkówki, steki i szaszłyki. Je również spożywamy nożem i widelcem krojąc na mniejsze

Kate's Kitchen
Przepis na krem szparagowy z kwiatami jaśminu 234

porze roku jaśminem w każdym parku w Polsce W kwiatach obecny jest olejek jaśminowy (to on trafia do perfum), który w kuchni jest egzotyczną przyprawą do potraw z mięsa i drobiu. Można go też wykorzystywać do różnych wypieków. W moim przepisie jaśmin jest delikatnie obecny, nadaje kremowi ze szparagów zaskakującego i nieoczywistego aromatu. Oczywiście, jeśli spękacie i nie dodacie jaśminu

Eat me! Fit me!
Wiosenna zielona pizza z pesto i szparagami 219

Pizza już dawno przestała być tylko zwykłym plackiem z sosem pomidorowym, obłożonym mięsem i serem – w zależności od grubości i charakteru ciasta pizza pozwala dobrać inne niż pomidorowy sosy i całe bogactwo dodatków. To świetny sposób na podkreślenie charakteru sezonowych składników i wydobycie z nich tego, co najlepsze. Chrupkie zielone szparagi, słodki zielony groszek, surowa suszona szynka i rozkosznie ciągnący

Karo in the Kitchen
Bigos z młodej kapusty ;) 164

mielonej * 1/2 łyżeczka majranku * 1/2 łyżeczka tymianku * pieprz ziołowy * sól * olej do smażenia * pęczek koperku Przygotowanie: Kiełbasę pokroić na dowolną wielkość i podsmażyć w dużej patelni przez chwilę a mięso zacznie się rumienić. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i smażyć razem z kiełbasą, aż cebula zmięknie. Kapustę wypłukać i poszatkować grubiej. Do kapusty zetrzeć na tarce jarzmowej marchewkę. Warzywa wrzucamy

Kulinarne przygody
Szybka i zdrowa sałatka z kurczakiem 175

wykonania. Rano nie zawsze mamy czas żeby zjeść śniadanie, już nie wspominając o przygotowaniu zdrowego i lekkiego lunchu. Jest na to sposób, wszystko oczywiście zależy od chęci :). Wieczorem usmaż mięso i ugotuj brokuł, rano złożenie sałatki zajmie ci 2 minuty. To bardzo niewiele czasu, prawda? Zabierasz ze sobą pyszny i pełny witamin posiłek, po którym będziesz czuć się dobrze

Słodkie Gotowanie
Makaron tagliatelle z gorgonzolą i szpinakiem 280

Prosty sos, włoskie sery, włoski makaron – cała kwintesencja kuchni włoskiej na jednym talerzu. Dzisiaj ugotujemy makaron tagliatelle z gorgonzolą i szpinakiem. Wielbiciele mięsa nie będą wybrzydzać . To danie nie wymaga zbyt wielu umiejętności kulinarnych . Jest przeznaczone dla każdego, kto ma choć odrobinę chęci, ale nie tylko. Jest również dla mających pojęcie o gotowaniu, ponieważ będzie dobrą bazą do eksperymentowania

Słodkie Gotowanie
Sałatka z naleśnikami 614

cebula majonez Jajka roztrzepać, dodać sól, pieprz i koperek.Dodać mąki i wymieszać.Usmażyć cienkie naleśniki, a następnie pokroić w cienkie paseczki.Ogórka pokroić też w cienkie paseczki, mięso z kurczaka tak samo, cebulę pokroić w kostkę.Wszystko razem wymieszać, dodać majonez , doprawić

Moje domowe kucharzenie
Błyskawiczny makaron z kurczakiem i cukinią 195

czosnek obrać posiekać, umytą cukinię ze skórką   pokroić na pół plasterki . Na głębokiej patelni   rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę i czosnek, zeszklić 2 minuty, dodać pokrojone   mięso, oprószyć solą i podsmażyć   kilka minut, dodać por oraz cukinię , całość smażyć pod przykryciem aż warzywa zmiękną, wlać śmietankę , dodać pokruszony ser pleśniowy , mieszać aż ser się rozpuści

Wanilia i Kardamon
Surówka z jeżynami w dressingu musztardowym 152

Połączenie warzyw z jeżynami i dressingiem ziołowo musztardowym pozytywnie nas zaskoczyło. Delikatność składników i ostry smak od Folwark , niesamowicie uzupełnia się. Surówkę polecamy do grillowanych mięs lub pieczonych. Składniki 1/2 główki sałaty lodowej 5 rzodkiewek 5 pomidorków koktajlowych 1/2 ogórka wężowego 1 mała czerwona cebula 125 g jeżyn 2 saszetki dressingu ziołowo musztardowego od Folwark Przygotowanie B Sałatę szatkujemy. Pomidorki

R'n'G Kitchen
Kurczak w zielonym curry 156

kurczaka 50 g zielonej pasty curry 50 ml oleju rzepakowego dymka ze szczypiorem Przygotowanie K Udkaznikiem. Udka myjemy, oczyszczamy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Pastę rozrabiamy w oleju, mieszamy z mięsem, które przekładamy do naczynia żaroodpornego. Zapiekamy 40 min w temperaturze 175°C . Podajemy z dymką

R'n'G Kitchen
Smażone szparagi z sezamem 182

masło. Smażymy przez kolejne 10 minut od czasu do czasu mieszając, tak aby szparagi były równomiernie podsmażone i obtoczone w sezamie i czosnku. Podajemy jako przekąskę lub dodatek do mięsa

Qchnia po prostu

Proponowane wyszukiwania