sól,pieprz do smaku 1 łyżka oleju Udziec indyka zmielić. Szpinak drobno posiekać i podsmażyć na oleju aby zmniejszył swoją objętość. Ser żółty pokroić w drobną kostkę. Do zmielonego mięsa dodać podsmażony szpinak oraz pokrojony ser. Do smaku doprawić solą i pieprzem, ja dałam płaską łyżeczkę soli oraz 1/3 łyżeczki pieprzu. Masę dokładnie wyrobić. Keksówkę 30x10 natłuścić masłem i przełożyć
Monia miesza i gotujesałatkę na półmisek, posypujemy pozostałą natką, kaparami i jajkami. Sałatkę mimoza podaje się najczęściej jako przystawkę, przed głównym daniem, ale tak naszykowane szparagi sprawdzą się też jako dodatek do mięs i ryb – my zjedliśmy je z grubym na trzy palce burgerem z polędwicy wołowej i sosem z zielonego pieprzu. SKŁADNIKI składniki na 2 porcje 500-550g szparagów zielonych
Karo in the KitchenPoliczki wołowe są przepyszne. Długo duszone mięso jest kleiste i tak mięciutkie że potrawę z przyjemnością jemy. Dziś zrobiłam policzki w sosie koperkowym. Delicje! Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pyszniedużej ilości tłuszczu. Z racji tego, że młode cukinie i marchewki powoli pojawiają się w sprzedaży nie czekajcie i wypróbujcie ten przepis! Składniki: 500 g drobiowego mięsa mielonego 1/2 cukinii 1 marchewka 1 cebula 1 jajko Czytaj dalej... Artykuł Pieczone kotleciki drobiowe z cukinią i marchewką pochodzi z serwisu Pasja Smaku
Pasja Smakuprzemieszać wszystko razem. dodać 200ml wody i dusić pod przykryciem około 10 minut od momentu zagotowania się dodanej wody. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Podawać jako samodzielne danie lub z dodatkiem mięsa, kiełbasy, ziemniaków, makaronu. SMACZNEGO
zielonacukinkapolać sosem. Podawać od razu po przygotowaniu. Sos ziołowo musztardowy – dla wielbicieli ostrzejszych smaków. Doprawiony odrobiną gorczycy i kopru. Stanowi doskonały dodatek do delikatnych ryb, wędlin oraz pieczonych mięs
Magiczne Życie Martyzłego cholesterolu czy wspomóc osoby chorujące na cukrzycę, ponieważ posiada niski indeks glikemiczny. Warto wspomnieć, że to w głównej mierze właśnie dzięki niej, zupa ta, mimo że bez dodatku mięsa, jest naprawdę bardzo syta. Zdecydowanie warta spróbowania :) [foodiepress] [hide] Zupa z ciecierzycą, papryką i groszkiem cukrowym - przepis Zupa z ciecierzycą, papryką i groszkiem cukrowym to pyszna i bardzo pożywna zupa
Pogotujmy.plJak nietrudno się domyślić po zawartości mojego bloga, jestem niepoprawną pasjonatką kuchni indyjskiej. Ostatnio znowu miałam ochotę te smaki, więc przekopałam moją kolekcję książek kucharskich i
karmelowyUwielbiamy makarony w każdej postaci, jednak w ostatnim czasie już kilkukrotnie robiliśmy prostą ale jakże smaczną carbonarę :) Carbonara to makaron z boczkiem i sosem jajeczno –
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Danie jest proste i szybkie w przygotowaniu. Wiem, że czasami nie tak łatwo kupić świeżą rybę w całości, ale uważam, że taka jest najpyszniejsza. To coś jak twierdzenie, że mięso przygotowywane z kością jest smaczniejsze. Tak moim zdaniem jest też i z rybami, w całości mają o niebo lepszy smak. Dzisiaj proponuję Wam soczystego pstrąga z ziołową nutą. Poznaj recepturę
PichceniomaniaPilaw to danie kuchni Bliskiego Wschodu z ryżu z dodatkiem mięsa i warzyw. Popularne jest także na Bałkanach i Azji Środkowej. Ja dziś proponuję pilaw z czarną fasolką i kukurydzą, pyszne i sycące. Idealne na obiadowe danie. Pilaw z czarną fasolką i kukurydzą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieGołąbki zna każdy z nas, ale nie każdy wie, że można zrobić je w innej formie niż z ryżem i mięsem mielonym. Zapraszam na gołąbki z "ruskim" farszem, czyli ziemniakami, twarogiem i boczkiem. Można polać je dowolnym sosem . 1 główka młodej kapusty 1 kg ziemniaków 1/2 kg twarogu 150g boczku 2 cebule 3 ząbki czosnku
Szefowa kuchnijakiś czas obracając do momentu aż się zrumieni. Paprykę umyć i pokroić w małe kawałki a następnie dodać do sałaty i jarmużu. Szparagi ugotować według przepisu. Do zieleniny dodać mięso i polać olejem MCT lub innym tłuszczem a następnie przyprawić według gustu. Smacznego! — BTW w 1 porcji z powyższych składników z olejem MCT: 465 g, 468 kcal
Ola la LCHFmniej. Do czego możemy dodać sosu sojowego? To doskonała gotowa przyprawa lub składnik sosu do sałatek, dań z warzyw, ryb (i nie mam na myśli tylko sushi) czy grillowanego mięsa. I nie tylko w daniach kuchni azjatyckiej. Pysznie podkreśla też desery z czekoladą, sosy i makarony. Ciekawa była też historia sosu sojowego, który powstał jako pyszny sposób konserwowania żywności
Ugotowane pozamiataneodrobiną gałki muszkatołowej. Na sam koniec dodać podduszone kawałki jabłka. Dokładnie wymieszać. Przygotowaną masę przełożyć do dwóch miseczek/kokilek i schłodzić w lodówce (najlepiej na całą noc). Smażenie cebuli, mięsa i duszenie składników w warzywnym wywarze Wygląd pasztetu przed wymieszaniem z duszonym jabłkiem Pomysł na przepis z książki Pauliny i Michała Stępień "Mała wielka uczta
Ugotować