mięso - 63110 przepisów (strona:2305/4208)

Gotujemy wywar rybny w szybkowarze 212

wyklarowaniu można go użyć do przygotowania fantastycznej galarety rybnej. Inne wywary mięsne, drobiowe i warzywne znajdziesz w dziale Wywary . Wywar rybny. Składniki 800 g ryby - kręgosłupy z kawałkami mięsa, z płetwami, ja użyłam 3 z sandacza i 1 z łososia 1 cebula, obierz i pokrój w małą kostkę 1 marchew, obierz i pokrój w małą kostkę 1 pietruszka

Szybko Szybkowar
Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką i ogórkiem kiszonym do grilla + film 264

Pyszna, szybka i smaczna sałatka z ziemniakami, rzodkiewką i ogórkiem kiszonym to proste a zarazem sycące danie idealne do potraw z grilla. I dealnie komponuje się z mięsem, kiełbasą lub kaszanką z rusztu, świetnie smakuje również w wersji solo. Dodatek szczypiorku nadaje sałatce bardziej wyrazistego smaku.   składniki na 6 porcji 6 średnich ugotowanych ziemniaków duży pęczek rzodkiewek 2 ogórki

Smakowite Dania
Trójkolorowy pełnoziarnisty makaron z cukinią-pora na lunch 167

smacznego dania czy sosu. W zabawny sposób opisują także pomysły na proste i łatwo dostępne opakowania lunchowe. Wyjątkowe przepisy na szybkie dania lunchowe dla każdego: wegańskie, wegetariańskie, z dodatkiem mięsa lub ryb, na ciepło i na zimno. Każdy przepis pomysłowo podzielony jest na dwie części: to, co możesz przygotować w domu i to, jak powinieneś dokończyć danie tuż przed jedzeniem

Z Kuchni Do Kuchni
Kremowe risotto z grzybami i warzywami 179

Risotto w trochę innym wydaniu niż gotowałam do tej pory. Przede wszystkim bez dodatku mięsa. Może danie na zdjęciu nie wygląda apetycznie, ale jest bardzo atrakcyjne smakowo. Składniki na kremowe risotto z grzybami i warzywami (3 - 4 porcje): ryż arborio cebula ząbek czosnku 100 - 200 g podgrzybków cukinia około 300 g czerwona papryka duży pomidor malinowy 50 g sera gorgonzola

Karola gotuje
bigos z kiełbasą 205

może...;) Zdarza mi się robić czasami bigos na bogato. Gotuje wtedy kawałek łopatki i dalej postępuję jak w tym przypadku, wrzucam kapuchę...itd. Dodatkowo tylko do kapusty wrzucam rozdrobnione mięso z gotowania. No to wtedy już jest bajka w smaku

Pieprzyć z Fantazją
rosół z lanymi kluseczkami 266

poniedziałku. Wrzuciłam pokrojone do rosołku i poczekałam aż jeszcze raz zagotują się w potrawie. Reakcja mojej córki była fajna: "mamo, ale to dobre!" Cóż mi więcej było potrzeba? Kawałek mięsa z ćwiartki kurczaka z rosołu  ląduje jutro w kanapkach z majonezem. A my mieliśmy troszkę inny rosołek, ale za to jaki! Polecam każdemu spróbować takiej odmiany. Smacznego Lidka

Pieprzyć z Fantazją
Efekt uboczny obiadu na jutro :D zupa z włoskiej kapusty :D 178

odrobinę ziarenek smaku, kminek mielony i majeranek, koperek. Przyprawiam zawsze na końcu. Po dodaniu zasmażki czy chociażby zagęszczeniu mąka rozmieszaną z wodą potrawa zawsze zmienia smak. Na maśle, bez mięsa, bez kiełbaski....a dobre :D W smaku mocno przypomina młodą kapustę. Także na chwilkę w lutym można wrócić do lata :D Na dziś obiad wyszedł jakoś tak przypadkiem. Myślałam

Pieprzyć z Fantazją
MAGIczne skrzydełka - skrzydełka maggi smażone 349

uzyskania złoto brązowego koloru. Smażenie trwało ok 10-15 minut. Trzeba zwyczajnie ich pilnować, by nie wysuszyć na wiór. Z moich spostrzeżeń....Radziłabym unikać mocno przekrwionych skrzydełek. Może mięso z nich nadaje się do pasztetu, ale do tego rodzaju dania nie. Świetnie do skrzydełek w tym wykonaniu pasuje sos czosnkowy. Bajka! W ogóle, taka przekąska to bajka :D Polecam każdemu

Pieprzyć z Fantazją
boczek duszony w piwie 164

kolega pochwalił się swoim boczkiem....znaczy się daniem z boczku :D Moja reakcja była dość spontaniczna i cytować nie będę :P Cóż można powiedzieć czy napisać o tym kawałku mięsa? Ano to, że odpowiednio przygotowany jest o niebo lepszy niż szynki i balerony :D Dziś napiszę tylko, że udało mi się wybłagać przepis na to królewskie jedzenie :D Okazało się

Pieprzyć z Fantazją
kasza bulgur z warzywami 155

jedną tylko wadę. Cena. Droższa od kaszy jęczmiennej i gryczanej. Jednak wolę dołożyć troszkę grosza i zajadać się ze smakiem podczas obiadu. Można ją podawać jako dodatek do mięs, ale też jako samodzielne danie. Tym razem zrobiłam ją w prawdziwej wersji fit - modne w ostatnim czasie słowo :D Muszę od razu przyznać się do jednej rzeczy. Nie gotowałam kaszy luzem

Pieprzyć z Fantazją
sos tzatziki domowej roboty 168

puści sok odcisnąć i połączyć z jogurtem i czosnkiem. Dodać posiekany koper i odrobinę posolić. Najlepiej jak przed podaniem przegryzie się w lodówce kilka godzin. Świetny dodatek do mięs a do dań z grilla wręcz wymarzony :D Smacznego

Pieprzyć z Fantazją
kotlety devolay 257

masła * bułka tarta * mąka * jajko * sól, pieprz * olej do smażenia Piersi z kurczaka rozbiłam najcieniej i najdelikatniej jak mogłam. Pomocna mi bardzo była folia spożywcza, dzięki niej nie miałam mięsa na ścianach a i nie szarpało się tak bardzo przy tłuczeniu. Masło roztarłam z posiekaną natką i przepuszczonym przez praskę czosnkiem. Na każdy kotlet nakładałam po łyżce farszu i oprószyłam

Pieprzyć z Fantazją
jajka faszerowane tuńczykiem 201

dodałam jaja, przez co był mocno luźny w konsystencji, jakoś coś z przyprawami byłam na bakier....fakt byłam tak roztargniona. Myśli moje nie były w ogóle przy mięsie mielonym, raczej miałam je zmielone :P Porażka... Dla mnie nieudany obiad to właśnie porażka. Chociaż później mam się z czego śmiać :P Ale to później jak rany wyliżę :D Może sprostuję

Pieprzyć z Fantazją
gulasz z żołądków drobiowych i pieczarek 234

małym ogniu. Dodałam 5 ziarenek ziela i 3 liście laurowe. Pieczarki pokroiłam drobno, cebulę również, ale w pół talarki. Dodałam pod koniec gotowania żołądków. Odrobinę posoliłam. Kiedy mięso i warzywa były miękkie zagęściłam gulasz łyżką mąki rozrobionej w odrobinie zimnej wody. Na koniec zahartowałam płynem z gulaszu śmietanę i wlałam do gotującej się jeszcze potrawy. Przyprawiłam roztartym w dłoniach

Pieprzyć z Fantazją
skrzydełka magi - smażone 157

uzyskania złoto brązowego koloru. Smażenie trwało ok 10-15 minut. Trzeba zwyczajnie ich pilnować, by nie wysuszyć na wiór. Z moich spostrzeżeń....Radziłabym unikać mocno przekrwionych skrzydełek. Może mięso z nich nadaje się do pasztetu, ale do tego rodzaju dania nie. Świetnie do skrzydełek w tym wykonaniu pasuje sos czosnkowy. Bajka! W ogóle, taka przekąska to bajka :D Polecam każdemu

Pieprzyć z Fantazją