mięso - 63110 przepisów (strona:2311/4208)

WOLNO PIECZONY UDZIEC Z INDYKA W SOSIE BARBECUE 231

barbecue: 5 łyżek przecieru pomidorowego 3 łyżki soku z cytryny  2 łyżki wędzonej papryki ostrej ( ewentualnie słodkiej) 2 łyżki miodu  1 łyżeczka soli  Składniki sosu wymieszać. Mięso umyć,osuszyć i natrzeć solą oraz pieprzem. Włożyć do lodówki na ok 30 min. Rozgrzać olej na głębokiej patelni i obsmażyć mięsko ze wszystkich stron. Mocno zrumienione przełożyć do naczynia

Niespełnione zdolności kulinarne
Risotto z kurczakiem i szparagami 243

Risotto z kurczakiem i szparagami to moja autorska wersja tego włoskiego dania. Połączymy tutaj zarówno ostrość pasty curry z delikatnym smakiem zielonych szparagów. Risotto przygotowuje się

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kurczak z patelni z ciecierzycą. Zdrowe strączki. 210

Odcedzamy, zalewamy świeżą wodą, a następnie gotujemy, aż lekko zmięknie, przez ok. 40 minut. Ugotowaną ciecierzycę odcedzamy. Suszone grzyby shitake zalewamy wodą i moczymy przez kilka godzin.  Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, oprószamy solą i pieprzem z dwóch stron. Cebulę kroimy w piórka, czosnek siekamy. Na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę i czosnek - całość podsmażamy aż warzywa się

Apetyczna babeczka
Roladki schabowe z mozzarellą i pieczarkami 228

kilka łyżek mąki z zielonego grochu starta wędzona mozzarella kilka pieczarek 1 jajko kilka łyżek mleka bułka tarta smalec wieprzowy do smażenia sól, pieprz Przygotowanie S Mięso cienko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące. Na każdym kotlecie umieszczamy mozzarellę i plasterki pieczarek. Zawijamy. Najpierw obtaczamy w rozkłóconym z mlekiem, solą i pieprzem, jajku, następnie w bułce tartej. Smażymy

R'n'G Kitchen
Pierogi z farszem z dorsza i łososia 179

minut jogurt wymieszaj z resztą składników podanych w przepisie i wstaw do lodówki z ostudzonej ryby ściągnij skórę i posiekaj drobno lub przepuść przez maszynkę do mielenia mięsa. Wymieszaj z jajkiem, bułką tartą i posiekaną, przysmażoną cebulką. Dopraw solą i pieprzem cienko rozwałkuj ciasto, wykrawaj pierścieniem metalowym lub szklanką krążki i napełniaj przygotowanym farszem. Dokładnie zlepiaj brzegi i odkładaj pierogi

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pieczone kotleciki z sumakiem 221

kolor mielonej kawy, pachnie lekko octem. Świetnie zastępuje cytrynę, czy rzeczony ocet w daniach, zatem będzie idealną przyprawą do ryb, drobiu, do sałatek, jako przyprawa do wszelkiego rodzaju mięs. Dzisiaj wykorzystałam go do pysznych pieczonych kotletów. Poznaj recepturę

Pichceniomania
Cukinia faszerowana (grillowana) 159

najbliższy miesiąc lub dwa będziemy mieć tutaj dla Was przepisy na grillowe smakołyki. Zaczynamy od czegoś nieco mniej typowego, bo bezmięsnego. A wiadomo, że grill to raczej bardziej z mięsem się kojarzy. Ale faszerowana grillowana cukinia jest tak dobra, że jednak warto o niej wspomnieć i zrobić jej trochę miejsca na grillu obok kiełbasy i karkówki. Ot, taka mała odmiana

Marder&Marder Manufacture
Risotto Ze Szpinakiem I Kurczakiem 212

pieprzę oraz wkrawam ząbek czosnku. 3. Przesuwam smażące się pieczarki na bok i w wolne miejsce wrzucam pokrojona na małą kostkę pierś z kurczaka. Przewracam dotąd aż się mięso zetnie. Kiedy to się stanie wsypuje ryż na patelnie i mieszam całość. Następnie podlewam 3 chochelkami bulionu i przykrywam.  Od tej pory co jakiś czas mieszam i sprawdzam czy ryż

Gotowanie...to proste !
Podstawowa, meksykańska salsa 212

błon i nasion, które nadają jej ostrości. Salsa jest idealna do nachos, grubo krojonych chipsów czy krakersów. Pasuje także do tortilli, tacos, quesadillas, enchiladas, czy jako dodatek  do mięs. Kumin to nie to samo, co stosowany w polskiej kuchni kminek. Salsę należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu max. 24 godzin od przygotowania. Źródło przepisu:   The Pioneer

Gospodyni Miejska
Sałatka na wypasie – z kurczakiem i boczkiem 262

winnego, łyżeczka musztardy, szczypta soli, dwie szczypty pieprzu Przepis 1 Pierś kurczaka kroimy w kostkę, polewamy odrobiną oleju i posypujemy ziołami prowansalskimi. Smażymy na rozgrzanej patelni (najlepiej grillowej, aby mięso było soczyste). 2 Boczek podsmażamy na suchej, rozgrzanej patelni do momentu, aż się dobrze zrumieni. Kroimy w plasterki. 3 Pomidorki kroimy na pół, kukurydzę odsączamy z puszki, ser pleśniowy kroimy

Kuchnia Bazylii
Pieczona pierś z kurczaka w sosie kokosowym z pieczarkami i szpinakiem 507

piekarnika gotowego kurczaka, którego można zjeść z kaszą jaglaną, brązowym albo czerwonym ryżem, sałatką lub bez żadnych dodatków. Piersi z kurczaka można podawać w całości lub też poszarpać mięso widelcem i wymieszać z sosem wedle uznania :) Koniecznie daj mi znać, jeśli wypróbujesz ten przepis! Wrzuć zdjęcie Twojej potrawy na Instagrama lub Facebooka i oznacz mnie tagiem @bookofspellspl Chcesz być zawsze

Book of spells
Wyniki konkursu. Sprawdź kto wygrał BOX czekolad – Jakub Piątkowski Czekolada 216

ratunkiem na słotę, chandrę, niepogodę Kompanem kawy, energią, z którą wszystko mogę. Nigdy nie zawiedzie, zawsze trzyma kroku, Partner w torebce u mojego boku. Pasuje do ciast i do mięs wytrawnych Sięga po nią niejeden z mistrzów sławnych. Dla mnie delicją jest sama ona w prostocie Bez dodatków, od święta i na co dzień” Gratuluję   Zwycięzca proszony jest

Słodkie okruszki
Zielone Smoothie 129

pokroić na mniejsze kawałki. Imbir pociąć na małe kawałki. Do blendera włożyć wszystkie składniki i zblendować   na gładko.:))  ps.jeśli nie masz blendera, można w maszynce do mięsa wszystko przepuści.foto

w mojej kuchni
Maślana młoda kapustka 146

miałam ochotę na prostotę. Prostota tej potrawy ma jeszcze inną ogromną zaletę – można ją sobie przygotować np. w czasie biwaku. Wystarczy tylko kociołek lub kucheneczka turystyczna. Jako dodatek do mięs, dań z grilla, czy pieczonych ziemniaczków jest wprost idealna. A z jajkiem sadzonym… mmm to już niebo w gębie. Bierzcie przepis i gotujcie Składniki: Główka młodej 50 g masła

Kate's Kitchen
Golonka z kurką 177

skórą . Peklujemy zalecaną dawką  peklosoli. Dodajemy resztę przypraw, i odstawiamy na 24-48 godz do lodówki w temperaturze 4-6 stopni. Po tym czasie napełniamy słoiki i puszki mięsem na przemian z marynowaną kurką . Zamykamy wkładamy do szybkowara i sterylizujemy 80 min . SMACZNEGO

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.