mięso - 63110 przepisów (strona:2312/4208)

Schab duszony 249

Schab duszony z warzywami  to niesamowicie pyszna odmiana od dobrze wszystkim znanych kotletów schabowych. Przepis jest super prosty. Nie potrzebujesz nawet gotowego bulionu. Idealne połączenie warzyw i mięsa. Te pyszne kawałki kruchego schabu z cebulą, pieczarkami i wspaniałym sosem zaprawionym śmietanką możesz podać z ziemniakami gotowanymi. Cudownie smakują też kluski śląskie lub pyzy ziemniaczane . A do tego surówka

AniaGotuje.pl
Burgery ziemniaczano – marchewkowe 197

unikać jak ognia. Teraz już nie wszyscy tak uważają. Coraz częściej podkreśla się, że ziemniaki tak naprawdę same w sobie nie tuczą. Fakt, jeśli dołożymy do nich tłuste mięso, sosy i inne kaloryczne dodatki, to całkiem prawdopodobne, iż możemy po jakimś czasie zauważyć wzrost wskazówki na wadze. Ziemniaki to jednak nie tylko zupa i drugie danie. To też nie tylko

365 dni dookoła kuchni
Ogórki meksykańskie, krokodylki 410

Pyszne lekko słodko-pikantne ogórki po meksykańsku, znane również jako krokodylki. Idealne do kanapek, mięsa czy grilla. Jeśli lubicie ostrzejsze smaki polecam dodać trochę papryczek piri piri. Ogórki są takie pyszne, że w każdy weekend przerabiam po kilka kilogramów ogórków - używam ogórków kaliskich - są dla mnie najlepsze. Przygotowanie tych ogórków najlepiej rozłożyć na dwa dni, bo niestety swoje muszą odstać

CookYourself
Tarta z kurczakiem, pieczarkami w sosie śmietanowo – ziołowym 239

kawałki. Na patelni roztapiamy masło, podsmażamy na nim cebulkę z dodatkiem cukru, dodajemy pieczarki, chwilę podsmażamy, delikatnie doprawiamy solą i przekładamy do przestygnięcia. Na tej samej patelni podsmażamy kawałki mięsa, doprawiamy go pieprzem, chili i szczyptą soli ( nie używamy dużo soli ponieważ sos Winiary już wystarczająco jest doprawiony). Kurczaka mieszamy z pieczarkami i cebulą, całość doprawiamy przyprawą garam masala

Moniki Smakołyki
przetwory na zimę - dżem rabarbarowy z imbirem 155

przez pół XX wieku. Tak czy siak, serdecznie polecam Wam ten przepis. Dżem jest wspaniały, a dodatek imbiru sprawia, że doskonale nadaje się zarówno na kanapki, jak i do mięs czy serów. składniki: 1 kg rabarbaru 1/2 kg cukru 2 łyżki świeżego imbiru startego na tarce o drobnych oczkach wykonanie: Rabarbar oczyściłam, umyłam i, nie obierając ze skórki, pokroiłam

babka w formie
Kotlety mielone z kalafiora 238

egański mielony? Ależ to żaden problem, by odtworzyć jednego z popularniejszych kotletów w formie roślinnej, który posmakuje nawet mięsożercom. Naprawdę! Poczciwy mielony nie tylko musi być przygotowany z mięsa, bo przy użyciu odpowiednich przypraw z kalafiora i kaszy jaglanej możemy wyczarować wspaniałe kotlety z chrupiącą panierką i to nawet w beztłuszczowej wersji, bo pieczone w piekarniku! Gorąco polecam do niedzielnego

Food Square
Menu na tydzień: Elegancja Francja, czyli wykwintne i proste francuskie przepisy 140

Najprościej jest oczywiście mrozić zupy, albo ratotouille, jak w tym tygodniu, sprawa wymaga więcej zachodu, gdy mrozimy dania z sosami. Co do zasady jeśli danie składa się np. z mięsa i kaszy/ryżu/ziemniaków, mrozimy je razem. Osobno zamrażamy natomiast sosy. Nie mrozimy jedzenia na poniedziałek i wtorek. Bardzo mocno schładzamy natomiast lancz na środę. Francja matką wszystkich kuchni

Niedzielny kucharz
Poniedziałek: Kaczka l’Orange, czyli filety w sosie pomarańczowym 124

czym przewróć na drugą stronę i smaż kolejne 2 minuty. Zmiejsz ogień na średni, ponownie przewróć filety skórą do dołu i smaż 9-10 minut. Po tym czasie odwróć mięso skórą ku górze i smaż kolejne 9 minut. Przełóż filety na talerz, przykyj folią aluminiową i dam im odpocząć z 5-10 minut. Następnie pokrój na plastry i podawaj

Niedzielny kucharz
Bezglutenowe naleśniki z różanym wypełnieniem 121

lubi naleśników? Jestem pewna, że tylko pojedyncze wyjątki. Ja jestem ich wielką wielbicielką! Naleśniki na słodko, z mięsem, z warzywami, w formie tortu, zawinięte w rulony, czy złożone w trójkąty – wszystkie je uwielbiam. Jednakże od dłuższego czasu nie przystaję na jednym przepisie, a kombinuję i robię naleśniki z różnych mąk. Dzięki użyciu różnych jej rodzajów, naleśniki mogą nabierać innych

Be Fit Be Strong
Kaczka pieczona z figami i ziemniakami 130

Kaczka pieczona z figami i ziemniakami - przepis może troszkę skomplikowany, ale warto pobawić się piekranikiem, aby uzyskać soczyste, delikatne mięso. A do kaczki pieczone ziemniaki i figi, zanurzone w pysznym sosie i tłuszczu z kaczki. Kaczka, 1 kg ziemniaków do pieczenia, kilka gałązek rozmarynu, sól, świeżo zmielony czarny pieprz, świeże figi (2 plus 1,5 - 2 na osobę) Odciąć kaczce

królestwo garów
Gołąbki z przepysznym farszem 121

pozostałych przepisów ;) Oddzielone liście sparzamy we wrzątku, studzimy. Przy pomocy ostrego nożyka, usuwamy zgrubiałą część liścia. Ryż gotujemy kilka minut krócej niż podane jest to na opakowaniu. Odcedzamy. Mięsa, poszatkowaną kapustę kiszoną, ryż, koncentrat pomidorowy, koperek, wyrabiamy, doprawiamy solą i pieprzem. Na każdy liść układamy farsz i zawijamy w tzw. roladkę. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy bulionem i pieczemy

R'n'G Kitchen
callos con garbanzos (flaki z cieciorką) 235

godzinie gotowania, do flaków dodać sos, cieciorkę, kaszankę i chorizo. Dusić na małym ogniu kolejną godzinę. Po tym czasie wyjąć nogę, chorizo i kaszankę z garnka. Obrać mięso z nogi – powinno samo odchodzić od kości – kiełbasy pokroić w grube plasterki (jeśli kaszanka się nie rozpadła…) i włozyć wszystko na powrót do garnka. Wymieszać. Podawać

stajnia gołębie od kuchni
Fasolka szparagowa w pomidorach 151

Prosto, smacznie i zdrowo. Taką fasolkę można potraktować jako samodzielne danie obiadowe lub kolacyjne albo jako dodatek do mięs. 1/2 kg fasolki szparagowej 300 ml passaty pomidorowej cebulka ząbek czosnku oregano sól, pieprz, cukier do smaku starty parmezan i koperek do posypania Fasolkę umyć, oczyścić i ugotować w lekko osolonej wodzie. W międzyczasie na łyżce oleju zeszklić posiekan ą cebulkę

Smakołyki Asi
Kanapka ze stekiem, balsamicznymi grzybami i serem żółtym / Cheesy steak sandwich with mushrooms 164

bardzo łatwa w przygotowaniu i wbrew pozorom też szybka. Polecam gorąco! W tym przepisie użyłam sera żółtego Hochland Maasdamer, który umiejscowiony na gorącym steku delikatnie zmięknie i otuli mięso. Ser ten nie zawiera konserwantów i powstaje wyłącznie z polskiego mleka, ponadto jest bogaty w wapń. Samo zdrowie! Scroll down for recipe in English Kanapka ze stekiem, balsamicznymi grzybami i serem

karmelowy
PEŁNOZIARNISTE PENNE Z KURCZAKIEM, PAPRYKĄ I OLIWKAMI W SOSIE SEROWYM 82

serek wiejski (150 g) Wykonanie: Makaron ugotować al dente. Kurczaka pokroić w kosteczkę, przyprawić wedle uznania i poddusić na patelni pod przykryciem podlewając wodą. Do podduszonego mięsa dodać pokrojoną paprykę. Poddusić jeszcze chwilę. Z serka wiejskiego odlać śmietankę. Następnie do kurczaka dodać ugotowany makaron. Podlać odrobiną wody (makaron nie może pływać). Poczekać aż nadmiar wody wyparuje lub odlać jeśli jest

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas

Proponowane wyszukiwania