sałatka - 51333 przepisów (strona:2312/3423)

Prosty i szybki warzywny pasztet 182

masłem lub wyłożyć papierem do pieczenia; - piec ok. 30-40 minut aż się zarumieni w temperaturze 160 stopni. Pasztet doskonale smakuje do świeżego chlebka na śniadanie lub do warzywnej sałatki tak jak poniżej na zdjęciu. SMACZNEGO

MintTaste
Szybka sałatka z burakiem 145

Sałatka z grillowanym burakiem - przepis Składniki: (porcja dla 2 osób) - gotowy mix sałat z rukolą; - czerwona cebula; - 1 mały burak; - 100g sera feta; - 1 kiwi; - szczypta oregano. Składniki na sos: - 1 łyżka wody; - 2 łyżki oliwy; - 1 łyżeczka musztardy; - 1 łyżeczka octu winnego; - szczypta soli i pieprzu cytrynowego. Sposób przygotowania: - buraka obrać, pokroić w cieniutkie plasterki i podsmażyć na patelni

MintTaste
Czarny czosnek pasta do kanapek i jego właściwości 191

słony smak. Mnie przypomina pastę z trufli.  Jest cennym źródłem minerałów głównie potasu, magnezu, wapnia, żelaza, fosforu, selenu, siarki, cynku. Pastą można smarować kanapki, przyprawiać sosy, dipy i sałatki.  Dokonały do mięs i dań wegetariańskich. Sprawdza się także w deserach i w czekoladzie. Jadłam czekoladę z czosnkiem. Podchodziłam bardzo ostrożnie i nieco obawiałam się smaku. Byłam jednak oczarowana

AZgotuj!
Faszerowane pieczarki mięsem mielonym 143

pieczarki .. i już wiedziałam pieczarki faszerowane chce :) Faszerowane pieczarki mięsem mielonym, fetą, cebulą .. czekają już na jutrzejszy obiad.     Jutrzejszy obiad w pracy będzie pyszny, te pieczarki i sałatka z octem balsamicznym. Duet mam nadzieję, że doskonały. To co lecimy do przepisu.   Faszerowane pieczarki mięsem mielonym 6 pieczarek 1 nieduża cebula 1 ząbek czosnku 10 dkg mięsa mielonego

Kuchnia na wzgórzu
Kiszone buraki 178

się go osobom z anemią, odmładza, a do tego ma właściwości antynowotworowe. Co można przygotować z takich buraków? Przede wszystkim pyszny i zdrowy barszcz czerwony. Do tego wszelkiego rodzaju sałatki i surówki, a sok powstały przy kiszeniu po prostu można wypić. Składniki: 1 kg czerwonych buraczków bez liści, umytych, obranych i pokrojonych w mniejsze cząstki 4 ząbki czosnku 2 liście

Życie ze smakiem
Sałatka makaranowa z kurczakiem i papryką 277

przed ugotowaniem), 1/2 słoika papryki konserwowej, 3/4 puszki kukurydzy , 1 puszka groszku konserwowego, 2 łyżki majonezu, 1 łyżka płynnego miodu, sól, biały pieprz. Zdaje sobie sprawę, że przepisów na sałatki z makaronem i kurczakiem są dziesiątki. Jednak ta wyróżnia się dobrze skomponowanym, delikatnym smakiem - a to dzięki zastosowaniu miodu i białego pieprzu. Spróbujcie - warto :) Kurczaka pokroić w dość drobną kosteczkę

Świat Domowej Kuchni
Chia pudding 238

Chia są coraz bardziej popularne i można je kupić w każdym markecie za przyzwoite pieniądze. Można je dosypywać do porannych latków, albo na mąk i kasz. Można nimi posypać sałatki. Ja zrobiłam dziś pudding. Składniki: 1/2 puszki mleka kokosowego; 4 łyżki nasion chia (około); 1 figa, Sok z malin, jako barwnik jednej warstwy; Kilka winogron; Mięta do dekoracji  Wykonianie

Smaki Przyprawy i Kolory
Zielony koktajl z awokado i roszponki 294

idzie jest pysznie, szybko i zdrowo! Roszponka – mała roślina o wielkiej wartości Roszponka to roślinka, której warto poświęcić trochę uwagi. Nie tylko nadaje się jako podstawa do sałatki ale także jako główny składnik zielonych koktajli. Roszponka wyróżnia się bogactwem wartości odżywczych spośród innych podobnych jej zielonych roślin jadalnych i warto na stałe wprowadzić ją do codziennej diety. Zielone źródło

Book of spells
Pieczone buraki z cebulą 663

Pieczemy godzinę. Po tym czasie zdejmujemy folię i pieczemy jeszcze około 15 minut aby warzywa lekko się zarumieniły. Buraki podajemy jako jarzynkę do mięs lub wykorzystujemy jako dodatek do sałatek

Qchnia po prostu
Papryka faszerowana mięsem 163

Fitosterole         ~ Papryka w kuchni Papryka w kuchni ma bardzo szerokie zastosowanie. Najzdrowsza jest oczywiście na surowo, w postaci różnych sałatek. Możemy przyrządzić z niej również zupy, podawać w postaci duszonych potrawek (znakomite leczo i peperonata), dusić razem z mięsem, faszerować czy też wykorzystywać do przygotowania różnego rodzaju past. krem z papryki

Kulinarne przygody Gatity
7 odsłon mazowieckiego ziemniaka w Młynie Gąsiorowo 154

solą, a potem było już tylko lepiej. Gospodarz i szef kuchni zabrał nas w podróż po mazowieckich smakach. Wiodącym produktem był bardzo popularny na tych terenach ziemniak.  Rozpoczęliśmy sałatką ziemniaczaną z ogórkiem kiszonym. Następnie otrzymaliśmy ziemniaka w aromatycznym rosole z plastrem gęsi i szczypiorkiem Placki ziemniaczane z sosem kurkowym. Cepeliny z kapustą i grzybami polane cebulką na maśle. Babka

królestwo garów
SAŁATKA Z DYNIĄ 206

Jeśli zostaną Wam resztki po zapiekance z dyni , możecie przygotować ,świetną ,lekką dietetyczną sałatkę na kolację. 1 sałatą rzymska 1 cebula półplastry zapiekana dynia w przyprawach 1 ogórek zielony kilka pomidorków Cherry olej lniany ********************************** Sałatę opłukać ,osuszyć i porwać na kawałki, ułożyć na talerzu lub w misce.Posypac cebulą , obranym zielonym ogórkiem pokrojonym w półtalarki i posypać pomidorami Cherry.Na samym wierzchu

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Sałatka ze śledziem 208

wielbicieli śledzia mam dziś taką sałatkę :) Składniki: 2 płaty śledziowe 4 marchewki 3 duże ziemniaki 2 cebule 4 ogórki konserwowe Przygotowanie : Płaty śledziowe wymoczyć by nie były słone ( w misce z wodą moczymy płaty zmieniając te wodę przynajmniej 3 razy) Marchew i ziemniaki gotujemy, kroimy w kostkę Cebulę i ogórki również kroimy w kostkę Składniki mieszamy ( ogórka po pokrojeniu możemy

Proste Potrawy
Kotlety rybne 225

pozostałymi składnikami. Z masy rybnej formujemy owalne kotlety, każdy obtaczamy w bułce tartej. Smażymy rybne kotlety na rozgrzanym oleju z każdej strony aż będą rumiane. Do kotletów Piotrek podał sałatkę z pomidorów, ogórków i sałaty lodowej. Ale Wy możecie do kotletów podać swoje ulubione dodatki. Smacznego! The post Kotlety rybne appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Racuchy drożdżowe z morelami 286

beta karoten (źródło witaminy A). Są bogactwem fosforu i skarbnicą potasu. Sprawdzą się w wersji i na słodko, i na wytrawnie. Nadają się do ciast, knedli, pierogów, deserów, sosów, sałatek, nalewek, wspaniale komponują się z mięsem, idealne na dżemy, czy konfitury… i nie tylko. Suszone morele to wspaniała przegryzka. Racuchy drożdżowe z morelami. Składniki: - 410 g mąki luksusowej

mojewypiekiinietylko