serwujemy na gorąco... z surówką Po przepis na surówkę kliknij tutaj surowka-błyskawiczna Można też przygotować pieczywo ... bułki-z-oregano-i-papryk ą Jak również dodać jakąś sałatkę salatki-surowki Polecam wszystkim ! Smacznego
chleba naszegokolacje, kolorowe jak tęcza, lekkie jak piórko i szybkie w przygotowaniu. Czy może być coś lepszego? Nic nie trwa wiecznie, dlatego przypominam Wam, korzystajmy z darów lata na 100%. Sałatka z zieloną fasolką szparagową, pomidorem i ogórkiem małosolnym / 1 porcja Składniki: 1 duży pomidor 1 garść zielonej fasolki szparagowej 4 łyżki posiekanej grubo natki z pietruszki 1/2 ogórka małosolnego, przepis
Moja smaczna kuchniakawałki czosnku oraz kilka gałązek koperku. Układamy kolejne warstwy. Całość zalewamy wodą z solą i czarnuszką. Zakręcamy. Na następny dzień ogórki są już gotowe. Można wykorzystać je do sałatek, kanapek, hamburgerów, są przepyszne
Moja smaczna kuchnialetnim i wtedy jest on najlepszy. Dlatego warto korzystać póki jest świeży. Ugotowany bób można jeść sam np. z masłem i solą jako przekąskę lub wykorzystać jako dodatek do sałatek, makaronu, past czy zup. Mój mąż bardzo lubi gotowany bób smażony z boczkiem, dla mnie natomiast to bardzo ciężkie danie i postanowiłam wykonać jego zdrowszą wersję...zamiast boczku dałam kiełbasę
Kuchnia MagdaLenychłonie tak dużo tłuszczu, a po drugie jest bardziej chrupiąca, właśnie poprzez użycie płatków kukurydzianych. Ostatnio pierś w płatkach serwowałam z domowymi frytkami z piekarnika , sosem czosnkowym oraz sałatką z pomidorami i cebulką. Uważam, że takie zestawienie komponuje się doskonale. Pamiętajcie, że do piersi z kurczaka w płatkach kukurydzianych możecie dobrać sobie ulubione dodatki, jak na przykład ryż, ziemniaki
Kuchnia Bazyliijest rozgotowany. Warzywa w ryżotto powinny pozostać jędrne, chrupiące. To bardzo dobry obiad na lato, pełen kolorów i smaku. Lubię kiedy warzywa, nawet po obróbce cieplnej, pozostają jędrne. Sałatka z młodych warzyw składa się właśnie z takich chrupiących składników. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaLubię ogórki i każdego roku robię ich bardzo dużo. Tak więc dziś kolejny przepis by zamknąć ogórki na zimę w słoiczkach. Tym razem sałatka szwedzka która idealnie sprawdzi się jako dodatek do zimowego obiadu albo na kanapki :) Składniki : 5 kg ogórków zalewa 3 L wody 2,5 szklanki cukru 2 szklanki
magiczna kuchnia KasiŚwietna przekąska/sałatka lub dodatek do mięs - np. z grilla :) Polecam letnią porą! SKŁADNIKI (na 2 porcje - 1 porcja - 215 kcal) 1 cukinia - około 300
Moje Kuchenne Rewelacjenaprawdę wciąga i uzależnia. To co widzicie na zdjęciu, zaraz po sfotografowaniu zostało pożarte przeze mnie w kilka chwil. Nie miało okazji prężyć się na kanapce lub w sałatce, dlatego na następny raz będę miał nauczkę, że pieczone tofu w tak pysznej marynacie musi być przygotowywane w hurtowych ilościach. Muszę wrócić do kuchni i zrobić kolejną partię, bo chleb
BlendmanCzęsto zdarza mi się, że po ugotowaniu bobu i nasyceniu nim żołądków, zostaje jakaś porcja z którą nie wiadomo co zrobić. Idealnym pomysłem okazała się sałatka z kurczakiem, która doskonale sprawdziła się jako lunch do pracy. W wykonaniu prosta i łatwa a składniki można lekko zmodyfikować, rezygnując z mięsa lub zastępując go szynką konserwową lub indykiem. Składniki
Ze smakiem bez glutenupomysłów mam wiele co z niego zrobić. Tym razem zapraszam Was na kotlety, które są pyszne i bardzo sycące. A na blogu również znajdziecie kilka przepisów na sałatki czy pastę do chleba z bobem. Składniki: 1 kg bobu 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 jajka 1 łyżka mąki ziemniaczanej bułka tarta olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie
magiczna kuchnia Kasiprawdziwą atmosferę brytyjskiej stolicy. Mam nadzieję że będę miała jeszcze niejedną okazję, aby poznać Londyn dokładnie. Po intensywnym zwiedzaniu potrzebowałyśmy kilku chwil odpoczynku. Wieczory spędzałyśmy w ogrodzie, delektując się sałatką i pysznym, letnim drinkiem z owocami. Siedząc przy stoliku w ogrodzie, żartowałyśmy, że w Anglii jest pim’s o clock – czas na drinka. Smakował znakomicie w letnie, upalne popołudnie. Polecam
W mojej kuchnidzisiaj bowiem pyszna polędwica z dorsza w skórce cytrynowej. Do marynaty możemy dodać również koperek lub inne ulubione zioła, będzie jeszcze bardziej aromatycznie. U mnie rybka podana wyłącznie z sałatką z fetą i gruszką , możemy pokusić się o dodatki np. ziemniaczki z wody lub ryż. Polecam! Dorsz cytrynowy Składniki na 2 porcje: 2 kawałki polędwicy z dorsza skórka otarta
Smak mojej kuchnidużo mówić, ale że ja żyję ostatnio w kompletnym niedoczasie powiem krótko: botwina jest super! :) Jestem jej wielką fanką, zarówno w wersji wyciskanej jak i w chłodniku czy sałatce. Zawiera dużo witaminy A , która wpływa na wygląd włosów, skóry i paznokci. Jest źródłem witaminy C , która chroni organizm przed infekcjami oraz B2 , która wspomaga układ nerwowy w prawidłowym funkcjonowaniu
Book of spellsDzisiaj mam dla Was sałatkę, która idealnie sprawdzi się jako dodatek do potraw grillowych lub jako przekąska drugie śniadanie. Składniki: - 1 pęczek selera naciowego - 1 papryka czerwona - 3 pomidory - 3 jajka - 1 opakowanie mini mozzarelli - 1 mały słoiczek oliwek zielonych sos - 3 łyżki octu winnego - 9 łyżek oliwy - 1 łyżka miodu - 1 łyżeczka soli - 2 łyżeczki pieprzu - 2 łyżeczki ziół
Zainspirowana w kuchni