mięso - 63110 przepisów (strona:2314/4208)

Sałatka z selerem naciowym,ananasem i kurczakiem 224

piersi kurczaka (ok. 400 g) 1 puszka ananasa 1 mała puszka kukurydzy 5 łodyg selera naciowego kawałek pora (10 cm) 4 łyżki majonezu sól  świeżo mielony pieprz Ugotowane mięso z kurczaka pokroić w kostkę.  Ananasy i kukurydzę odsączyć z zalewy.  Seler naciowy i ananasy pokroić na kawałki,pora drobno posiekać.  Składniki wymieszać z majonezem i doprawić

Kolorowa kuchnia Elki
Grecki sos tzatziki 192

majówkowe menu? No to mam dla Was przepis na wyśmienity sos tzatziki, który świetnie pasuje zarówno do potraw z grilla, jak również innych dań, np. pieczonych w piekarniku mięs czy warzyw, a nawet po prostu do podpieczonej kromki dobrego chleba. Tzatziki to obok choriatiki czy souvlakia klasyka kuchni greckiej. Przygotowując tzatziki bazuję na przepisie Jamie'go Olivera, doprawiając

Obiad gotowy
Brykiet czy węgiel drzewny co wybrać na grilla 240

Decydując się na grillowanie powinniśmy wiedzieć jaki materiał opałowy wybrać do paleniska, aby nasze potrawy były zdrowe, aromatyczne i smaczne. Powinnismy zatem zadać sobie pytanie brykiet

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Grillowany łosoś – szybko i smacznie 253

Wiele osób zastanawia się co można grillować? Odpowiadam – wszystko, to na co macie w danym momencie ochotę. Możemy grillować mięso, warzywa, ryby, a nawet owoce na przykład truskawki. Jednak w tym wpisie pokażę Wam jak przygotować marynatę i jak upiec łososia na grillu. Grillowany łosoś to danie niezwykle aromatyczne, a sami również wiecie, że zawiera on w sobie bardzo

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pyszna sałatka do grilla! 1827

dań z rusztu (pierwsza to sałatka ziemniaczana na którą przepis znajdziecie TUTAJ ). Fajne połączenie smakowe jajek z ogórkiem, rzodkiewkami i szczypiorkiem sprawia, że sałatka świetnie komponuje się z grillowanym mięsem, rybami oraz warzywami. Polecam!     Składniki: 3-4 jajka 1 długi ogórek pęczek rzodkiewek pęczek szczypiorku 2 łyżki majonezu sól i pieprz do smaku   *** Jajka gotujemy na twardo

Blog z Apetytem
Sałatka grzybowa polana 334

Koperek i szczypiorek drobno siekamy i wsypujemy pomiędzy pieczarki. Na pieczarki wykładamy marchewkę. Staramy się dobrze docisnąć lekko upychając. Smarujemy cienką warstwą majonezu. Następnie wykładamy groszek i usmażone mięso. Ponownie smarujemy cienką warstwą majonezu. Kolejno układamy pokrojone w kostkę ogórki, warstwa majonezu, ewentualne ziemniaki, warstwa majonezu, ścieramy jajko, warstwa majonezu oraz na koniec ścieramy żółty

Mam apetyt na ...
Sałatka z chipsami 284

niż szklanka sosu, ale to zależne jest od ilości składników. W misce układamy warstwami ogórek konserwowy pokrojony w kostkę, cebulę pokrojoną w kostkę i warstwę sosu. Następnie kładziemy obsmażone mięso, odciśniętą fasolę i znowu warstwa sosu, na wierzch ścieramy jajko i żółty ser i znowu warstwa sosu. Przed samym podaniem posypujemy chipsami. Do sałatki można dodać więcej pięterek np. kapustę

Mam apetyt na ...
Gulasz z czerwonej soczewicy z cukinią i pieczarkami 174

wykorzystaniem czerwonej soczewicy. Do tej pory używałam jedynie tej z puszki-brązowej i to zazwyczaj do szybkich dań, zwłaszcza sałatek. Dzisiejszy przepis to danie wegetariańskie, a zamiennikiem mięsa jest właśnie czerwona soczewica. Szybka w przygotowaniu. Całe danie bardzo  smaczne, z dodatkiem cukinii i malutkich pieczarek. Na soczyste i piękne pomidory musimy jeszcze poczekać, dlatego używam tych

Moja smaczna kuchnia
Buddha bowl: miska rozmaitości z quinoa i awokado 227

krótka ściągawka: Baza - makarony, kasze, sycące warzywa (bataty, buraki) Warzywa - powinny stanowić około 50% miski. Z reguły używa się 2-3 rodzajów warzyw, w większości na surowo. Białka - mięso, nabiał, jajka, awokado Toppingi - marynowane warzywa, orzechy, nasiona Świeże zioła - wybierzcie swoje ulubione Sos - może to być klasyczny dressing na bazie oleju czy jogurtu, a także gęsty dip lub hummus Dziś

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto gryczane 207

Kaszę gryczaną gotujemy pod przykryciem, na małym ogniu, mniej więcej przez 20-25 minut, do miękkości, odstawiamy do wystudzenia. Po ugotowaniu i wystudzeniu kaszę mielemy , używając maszynki do mielenia mięsa lub blendera z ostrymi nożami. W garnku rozpuszczamy masło. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Do rozpuszczonego masła dodajemy kawałki czekolady , całość podgrzewamy, cały czas mieszając, aż do momentu roztopienia czekolady

Z Kuchni Do Kuchni
Wokół stołu – jak to ugryźć, cz. 1 155

talerz, a następnie nakładamy na kęski pieczywa. Gruszki Obieramy, kroimy na ćwiartki i wyjmujemy gniazda nasienne. Cząstki jemy ręką lub nożem i widelcem. Fondue Na specjalny szpikulec nabijamy kawałki mięsa, warzyw lub pieczywa i podgrzewamy w specjalnie przygotowanej masie serowej, bulionie lub w gorącym oleju. Ha! Są można nawet przygotować fondue czekoladowe. Roztopiony ser zawijamy sprytnie zawijamy wokół kąska

Kate's Kitchen
Karkówka z grilla w pysznej marynacie 195

kroimy w około 1 cm plastry. W miseczce mieszamy ze sobą wszystkie składniki marynaty (czosnek przeciskamy) *** *** Każdy plaster karkówki smarujemy z dwóch stron marynatą i układamy w misce. Mięso wkładamy do lodówki na 12-24 godziny *** *** Karkówkę grilujemy po kilka minut z każdej strony. Podajemy z ulubioną sałatką *** *** Do mojej karkówki podałam sałatkę ziemniaczaną na którą przepis znajdziecie TUTAJ *** *** SMACZNEGO

Blog z Apetytem
Surówka z młodej kapusty. Przepis krok po kroku. 195

miałem może wtedy z 7 lat.   Gdy zaczyna robić się ciepło i słońce coraz mocniej dogrzewa, zaczyna za mną chodzić zapach grillowanego mięsa, aromat węgla drzewnego, smak kruchych grillowanych warzyw, kremowa konsystencja tzatzików mojej mamy. A idealnym dodatkiem do tych dań jest surówka z młodej kapusty. Wiem nie jest

kuron.com.pl
Szaszłyki caprese – idealne na grilla 352

Szaszłyki caprese to wspaniała i szybka przekąska na imprezy w plenerze. Jest to inna wersja słynnej sałatki caprese – niezwykle widowiskowa, prawda? Takie zdrowe szaszłyki będą doskonałym dodatkiem to mięs czy po prostu smaczną przekąską. Przed podaniem szaszłyki polejcie odrobiną oliwy z oliwek lub sosem balsamico. Smacznego! Zobacz też: Pomidory z mozzarellą i sosem koperkowym Pomidory z majonezem, serem

Kuchnia Bazylii
sos czosnkowy 211

czosnkowy idealny dodatek do mięs, frytek, pizzy czy grilla :) Duuuuużo lepszy niż ten sklepowy ;) Polecam Składniki: * jogurt naturalny 180 g * 2 łyżki majonezu * 2 ząbki czosnku * 1/3 łyżeczki soli * szczypta pieprzu * większa szczypta ziół prowansalskich Przygotowanie Jogurt naturalny wymieszać z majonezem. Czosnek obrać, posiekać lub przecisnąć przez praskę. Dodać sól, pieprz i zioła prowansalskie. Całość wymieszać, odstawić na 15 minut

Kulinarne przygody

Proponowane wyszukiwania