mięso - 63110 przepisów (strona:2314/4208)

Kuskus z pieczoną dynią... 147

przepis. Podaję zmodyfikowany o składniki, których nie miałam i nie chciałam specjalnie kupować. Sałatka jest znakomita, jako samodzielny posiłek (ja uwielbiam z kleksem dobrego jogurtu naturalnego), albo jako towarzyszka mięsa z grilla lub patelni, czy piekarnika.     Generalna inspiracja z bloga Dinners with friends . Składniki: (na okolice 4 porcji) 1 niewielka dynia piżmowa 1 cebula, pokrojona na cienkie półplasterki

Lejdi of the house
Sałatka z makaronem i smażonym tofu :) 160

tofu nie należy do moich ulubionych produktów, ze względu na jego specyficzny smak. Jednak przygotowując dania wegańskie lubię dodać sobie coś, co byłoby źródłem białka i mogło imitować mięso. Tofu w tym przypadku pasuje zatem idealnie i zdarzają się momenty, takie jak ten, że przygotowane tofu smakuje wyjątkowo dobrze, a nawet bardzo dobrze. Tofu lubię też w postaci tofucznicy

Zdrowie na języku :P
Lutenica 197

proporcje wystarczają na jakieś 2 litry, ale możecie zwiększyć lub zmniejszyć ilość. Lutenica jest idealna z białym serem (jej słodko ostry smak idealnie pasuje), do wszelkich zapiekanek, makaronów, pieczonych mięs czy ryb. Pojawią się przepisy obiadowe, gdzie lutenica będzie grała pierwsze skrzypce. Zobaczycie jak taka niepozorna pasta może podkręcić nudnego kurczaka czy mało atrakcyjne, pieczone warzywa. Lojalnie uprzedzam, że podczas

ladykitchen
Zupa z mango kukurydzą i chipsem z makaronu 145

obieram , kroję na kawałki, kawałek zostawiam do dekoracji a resztę dodaję do kukurydzy i gotuję razem około 30 minut aż kukurydza będzie miękka. 10 minut przed końcem gotowania dodaję mięso i dalej gotuję. Kurczaka wyjmuję z zupy. Kolby kukurydzy wyrzucam, nie będą już potrzebne. Resztę miksuję blenderem. Zupę przecieram przez sito. Pozbędziemy się w ten sposób łusek kukurydzy. Zupę doprawiam

wesoła kuchnia
Knedle ze śliwkami 161

To chyba najlepsze knedle jakie jadłam! Przepis wypatrzyłam na Kwestii Smaku i poza tym, że przygotowałam z podwójnej porcji, nie zmieniłam absolutnie nic. Początkowo błędnie założyłam

Smaki Na Talerzu
Po prostu pyszne, pieczone skrzydełka 153

Po prostu pyszne, pieczone skrzydełka Pieczone skrzydełka są po żeberkach chyba jedną z większych słabości mojej rodzinki . Gorące z piekarnika , intensywnie doprawione , sprawiają ,że domownicy dostają

Ogrodnik w podróży
ŻEBERKA W JARZYNACH Z PIEKARNIKA 134

jakiegoś czasu miałam ochotę na żeberka. Postanowiłam wykorzystać już ostatnie zapasy mięsa,ugotowałam niepaloną kaszę gryczaną i powstał pyszny obiad. Zapraszam do spróbowania,z pewnością nie pożałujecie. Składniki: 1 kg żeberek czosnek sól,pieprz  ostra papryka ( u mnie wędzona) 2 cebule 2 marchewki  1 pietruszka  kawałek selera  ziele angielskie,liść laurowy  2 szklanki rosołu Żeberka

Niespełnione zdolności kulinarne
Rolada z trzech rodzajów mięsa : indyka, kurczaka i wieprzowiny w pieczarkach 135

Chciałam zrobić kiełbasę w szynkowarze. Coś mnie podkusiło i przygotowałam zupełnie inne danie. I to był strzał w dziesiątkę. Indyka nafaszerowałam kurczakiem a całość owinęłam szynką szwarcwaldzką. Dzięki temu mięso pozostało soczyste. Polecam. Składniki: Filet z indyka 700 g 4 udka z kurczaka 1 op. szynki szwarcwaldzkiej 500 g pieczarek 1 cebula Olej do podsmażenia pieczarek Czubryca zielona Czubryca czerwona

Smaki Ewy
SMAŻONE FIGI Z SOSEM MUSCAT 107

wapnia. Są bardzo popularne w krajach śródziemnomorskich, między innymi we Francji, gdzie stanowią często składnik sałatek i przekąsek, deserów i ciast, mogą być również podawane jako dodatek dodatek do mięsa. Korzystajcie zatem z sezonu na figi i przyrządzajcie je na różne sposoby. Ja proponuję Wam tym razem deser z udziałem fig, który miałam okazję skosztować na południu Francji, w uroczym

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Pierogi z kurkami, serem mascarpone i chipsami z szałwii 125

sklepach pojawiają się kurki, wprost nie mogę się powstrzymać, by przemycić je w każdym możliwym daniu. Sos kurkowy do mięs, risotto z kurkami, grzanki oraz warzywa z podsmażonymi na maśle grzybami, czy makarony i zapiekanki. W każdym daniu muszą pojawić się kurki! Im więcej, tym lepiej! Dlatego postanowiłem wykorzystać je również do farszu na pierogi. Kurki połączyłem z kremowym serem

Food Square
Przepisy na placuszki z warzyw 360

Placuszki z warzyw są doskonałe, jako samodzielne danie, a także jako dodatek do mięs, szczególnie tych z sosami. Bardzo lubię je przygotowywać, szczególnie późnym latem czy wczesną jesienią, kiedy trwa sezon na warzywa nadające się na placki. Najczęściej placuszki warzywne podaje z kwaśną śmietaną lub jogurtem naturalnym, jednak wspaniale także smakują z sosami mięsnymi, jak chociażby w przepisie Polędwiczki

Kuchnia Bazylii
Wegańskie chilli z batata i fasoli 172

Przepis na wegańskie chilli z batata i fasoli. Pomidorowa potrawka bez mięsa i nabiału, co prawda z odrobiną miodu (ale można go zastąpić syropem klonowym). Pyszna alternatywa dla chilli con carne, nie tylko dla wegan. Wegańskie chilli? Pomyślicie, że oszalałam. A ja zwyczajnie zostałam uwięziona w domu z ograniczoną ilością składników. Tak, nie przejęzyczyłam się. Uwięziona. Odprowadzając do szkoły Milenę

Dietolog
Klopsiki z kiełbasy w sosie pomidorowym 237

sosu z pomidorów lub 1 puszka pomidorów z puszki 200 ml wody sól, pieprz do smku świeża natka pietruszki do posypania Przepis na Klopsiki z kiełbasy w sosie pomidorowym. Mięso wyciskamy z kiełbasek, formujemy niewielkie, okrągłe klopsiki. Z 1 kiełbasy wychodzi średnio 5-6 klopików. W rondlu rozgrzewamy oliwę, obsmażamy klopsiki ze wszystkich stron. Następnie dodajemy dymkę i oregano. Mieszamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Burgery z wędzoną rybą i soczewicą 112

Przygotowane przeze mnie ostatnio “ Kotlety z wędzoną rybą i soczewicą ” zainspirowały mnie do stworzenia burgerów, w których zamiast typowej mięsnej wkładki jest właśnie wcześniejszy

Moja Delicja
Pierś z indyka z brzoskwiniami 128

Pierś z indyka z brzoskwiniami pieczona w piekarniku. Przesmażone na patelni mięso z indyka przekładamy do naczynia żaroodpornego, mieszamy z dojrzałymi i soczystymi brzoskwiniami, pokrojonymi w kawałki. Dusimy razem ze świeżym majerankiem. Podajemy np. z młodymi ziemniaczkami i mizerią . Pysznie, zdrowo i dietetycznie. The post Pierś z indyka z brzoskwiniami appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja

Proponowane wyszukiwania