mięso - 63110 przepisów (strona:2313/4208)

Barolo i przepis na bocconcini z winem 193

leśna, aromaty kawy, tytoniu i wanilii Usta: dobrze ułożone, eleganckie, pełne wino z odrobiną czerwonych owoców, dojrzałej wiśni i marmolady z nutami lukrecji i tytoniu. Food pairing: pasuje do mięsa, makaronów typu spaghetti bolonese i do sera dojrzawającego Adriana szczególnie poleca Barolo z następujących winnic: Ribote z okolic Monforte d’Alba, Silvano Bolmida (także Monforte d’Alba) oraz

Ugotowane pozamiatane
Zupa pak choi 138

wolnym ogniu przez 3 minuty.   Wyjąłem schab, przełożyłem go na rozgrzaną patelnię, dodałem do niego pozostały sos sojowy, miód i trochę bulionu. Smażyłem ok. 5 minut, aż mięso zbrązowiało, często je obracałem, dolewałem co jakiś czas bulion. Do garnka z wywarem włożyłem połówki główek kapusty, makaron oraz pokrojone w plastry pieczarki. Gotowałem 3 minuty na wolnym ogniu

R'n'G Kitchen
Sos paluszkowy 198

Wiecie, że lubimy zaskakiwać nowymi pomysłami. Tym razem postanowiliśmy wykorzystać paluszki. Bardzo prosty w przygotowaniu sos z paluszków, świetnie komponuje się z mięsem wieprzowym. Składniki 500 ml bulionu warzywnego 50 g solonych paluszków sól, pieprz Przygotowanie P Paluszki rozdrabniamy na mniejsze kawałki, zalewamy gorącym bulionem, czekamy aż napęcznieją. W razie potrzeby uzupełniamy bulion. Następnie blendujemy na gładką masę, podgrzewamy

R'n'G Kitchen
Pesto z liści rzodkiewki 160

którym gotuje się międzyczasie makaron i pięknie wymieszać na sos. To się zawsze sprawdza. Wloszki używają tego triku od zawsze. Każde gęste pesto ,czy nawet gęsty sos z mięsem rozrabiają wodą z gotującego się makaronu! Pesto gotowe. Teraz tylko ugotuj makaron i ...na zdrowie! Makaron posypany niewielką ilością czarnuszki...nabiera charakteru

Z Kuchni Do Kuchni
NAJLEPSZE PRZEPISY NA MAJÓWKĘ 264

STEKI Z CIELĘCINY Z PYSZNYM SOSEM! SZASZŁYKI Z KURCZAKA I ANANASA Z RYŻEM JAŚMINOWYM!- LINK DOMOWE BURGERY Z GRILLOWANYM MIĘSEM! PYSZNE!- LINK POMIDORY POD PIERZYNKĄ, PRZEKĄSKA NA IMPREZĘ! ŻEBERKA "LEPKIE PALCE" APETYCZNE KARTOFLISKO PROSTO Z PATELNI! SAŁATKA MAKARONOWA W STYLU WŁOSKIM SAŁATKA Z JAJKIEM W KOSZULCE I AWOKADO PYSZNE WRAPY/ BURITTO Z ŁOSOSIEM I MANGO! GRILLOWANA RYBA Z MŁODĄ MARCHEWKĄ

SMYKWKUCHNI
Domowy sos barbecue 285

Stanów Zjednoczonych. To kwintesencja kuchni amerykańskiej, a dokładnie dań z rożna. U nas w Polsce sos barbecue służy jako dodatek, ale w kuchni amerykańskiej nakazuje się także duszenie mięsa razem z sosem. Każdy region Stanów Zjednoczonych charakteryzuje się swoim własnym stylem, dlatego też skład sosu barbecue różni się w zależności od szerokości geograficznej, pod którą powstał. Jedne sosy powstają

Kuchennyviral.pl
Indyjskie danie 228

Wystarczy tylko włożyć do mikrofali i podgrzać. Bardzo mi to smakowało.   Imbir obrać i pokroić na bardzo drobną kosteczkę. Następnie posziekać jeszcze nożem. Czosnek obrać i posiekać drobno. Mięso z piersi kurzych umyć, wysuszyć i pokroić w paski o grubości 2 cm.Mięso doprawić solą i zalć jogurtem. Zostawić na kilka godzin lub na całą noc w lodówce

Kuchnia Pokoleń
Szybki kurczak z suszonymi pomidorami i mozzarellą / Easy chicken with sun dried tomatoes and mozzarella 228

Dziś przedstawiam pomysł na szybkiego kurczaka w kremowym sosie z suszonymi pomidorami i mozzarellą. Dodatek świeżych ziół i chilli tylko podkręcają smak tego prostego dania. Jest

karmelowy
Chutney z rabarbaru i cebuli 191

pikantności. Podaje się je do innych potraw jako dodatek. Bazując na tradycyjnej podstawie chutney'u cebulowego podaję przepis na wersję sezonową polską - z rabarbarem. Doskonale pasuje do różnych mięs ale też np. do serów (pieczonego camemberta, czy żółtego na kanapce). Smacznego

Milion Smaków
Piątek: Sałatka fattoush z krewetkami 181

Fattoush – nie koniecznie wegetariańska Sałatka fattoush co do zasady jest daniem wegetariańskim, co nie wynika z jakiegoś specjalnego umiłowania wiejskiej ludności do zieleniny, ale po prostu z braku mięsa. Jeśli macie ochotę możecie dodać do sałatki grillowanego albo pieczonego kurczaka. My zaszaleliśmy i dorzuciliśmy do warzyw krewetki. To połączenie wyszło super. Przepisów na Fattoush jest mnóstwo, my bazowaliśmy

Niedzielny kucharz
Kolorowa sałatka z kaparami, oliwkami, fetą z sosem vinaigrette 290

owoce) kapara ciernistego, rośliny występującej między innymi w klimacie śródziemnomorskim. Mają zdecydowany, lekko pikantny, porównywany do musztardowego, smak. Zastosowanie znajdują do sosów na zimno, sałatek, jako dodatek do mięs, wędlin, jajek. Zawierają antyoksydanty (antyutleniacze), które zapobiegają się starzeniu organizmu i działają antynowotworowo. Wspierają właściwe funkcjonowanie układu krążenia i układu pokarmowego. Ja kaparów używam do przygotowywania sosów do makaronu, do sałatek

Codzienna kuchnia niecodzienna
Viet Street Food - prawdziwy Wietnam w Warszawie 259

krótka, no i bardzo fajnie! Dzięki kelnerowi panu Maćkowi, który służył nam radą odnośnie wyboru dań, na nasz stół trafiają po kolei: Vằn thắn (18zł)  - pierożki wonton, delikatne mięso wieprzowe zawinięte w miękkie ciasto, podane w bardzo esencjonalnym ciemnym wywarze. Pierożki rozpływają się w ustach, a ciemny rosół jest obłędnie smaczny Bún bò Nam Bộ (30zł) -  cienki makaron

Kulinarne przygody Gatity
Naleśniki z cynamonem, pomarańczą i twarożkiem 258

Naleśniki z cynamonem, pomarańczą i twarożkiem to klasyczne połączenie naleśników na słodko. Taka wersja naleśniki to idealna alternatywa dla naszych pociech, które kochają słodkości a jednocześnie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
PAŁKI KURCZAKA ZAPIEKANE ZE SZPARAGAMI I BOBEM 197

wraz z nią chęć na zielone. Wiosna to również sezon szparagowy. Sezon zielony. Chętnie sięgam więc po te warzywa i dodaję je do omletów, jajecznic, jako dodatek do mięs a także marynuję, by poza sezonem cieszyć się ich smakiem. Dziś proponuję Wam pałki drobiowe z dodatkiem szparagów, bobu i zielonego groszku. Mówię Wam palce lizać! Składniki: 1 kg pałek

Z Majeczką w kuchni
Pieczony kalafior z garam masala 227

paprykę, co dodatkowo wzmacnia jej rozgrzewające właściwości.  Możecie sami poeksperymentować i stworzyć własną mieszankę przypraw, bazując na swoich ulubionych przyprawach. Garam masali bardzo często  używam do marynowania mięs, ale tym razem przyprawiłam nią kalafior, który następnie upiekłam w piekarniku i muszę przyznać, że kalafior w tej wersji będzie od teraz moim ulubionym. Miękki, a jednocześnie al dente

Smakowity Blog Kulinarny

Proponowane wyszukiwania