mięso - 63110 przepisów (strona:2310/4208)

Krem z pieczonej dyni z curry 85

oknem trochę szaro-buro (cudownie), to wylądowała w zupie. Jedliśmy ją w czwórkę, z czego jegomość D oczywiście marudził, bo nie dość, że zupa była bez mięsa, to na dodatek była z curry. No co kto lubi. Dla reszty była w dechę.  Składniki: 750 ml bulionu warzywnego 500 g dyni hokkaido (waga bez pestek) 1 cebula 1 mała główka

Kardamonovy
Cukinia z mascarpone i szynką parmeńską 130

ketchup z cukinii zrobiony i co dalej? Dalej kremowa cukinia z mascarpone, zawinięta w szynkę parmeńską lub boczek. BARDZO sycące danie mimo, że nie ma w nim za wiele mięsa czy węglowodanów w postaci kaszy lub ryżu. Składniki na 2 porcje: 2 średnie cukinie 6 plastrów szynki parmeńskiej (lub boczku) ok. 100 g mascarpone (1/2 opakowania) Sól  Pieprz czarny

Czarnawisienka
Bamberska kasza 120

miękka i na patelni nie ma płynu , dodajemy warzywa , czosnek , doprawiamy solą , mieszamy . Smażymy jeszcze około 2 minut ,żeby całość się połączyła . Gotowe . Podajemy na gorąco jako dodatek do mięs lub ryb . Solo także jest pyszna Smacznego ! Artykuł Bamberska kasza pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Menu na tydzień: 5 prostych przepisów hollywoodzkich celebrytów 117

ravioli wymagała 10 minut gotowania razem z kuleczkami wołowymi. W ten sposób w 50 minut mieliśmy już gotowe dwa dania. Przyrządzenie kurczaka wg Elizabeth Taylor to kwestia dosłownie obsmażenia mięsa, zalania winem, przykrycia i zostawienia swojemu losowi na godzinę. Pulpety wymagają około 20 minut na przygotowanie masy masy mięsno-warzywnej i uduszenie. Sałatkę z krewetek można zrobić dosłownie

Niedzielny kucharz
Sos grzybowy. Przepis krok po kroku. 123

małym ogniu do pożądanej gęstości.   Dopraw solą i pieprzem, na sam koniec wsyp koperek. Sos nadaje się do kopytek, placków czy mięsa. Równie dobrze smakuje z pieczywem jako samodzielne danie.   Sos grzybowy to obowiązkowa pozycja w moimi menu, zwłaszcza późnym latem i wczesną jesienią. Jest super uniwersalny

kuron.com.pl
Gołąbki z kaszą kuskus pełnoziarnistą i brokułem na ostro 116

przygotowałam. Kuskus pełnoziarnisty sparzyłam i z podsmażonym brokułem, z cebulką połączyłam. Całość na ostro doprawiłam, a gotowe gołąbki na patelni „udusiłam” :)  Moje gołąbki szczególnie się polecają, tym co mięsa nie zjadają. Są nie tylko nietypowe, ale i zdrowe.   Składniki: mała kapusta włoska, 1 mały brokuł, 1 duża biała cebula, 300 g kaszy kuskus pełnoziarnistej Cenos (2x125

Moniki Smakołyki
Restauracja Bulaj | Sopot – Miejsca ze Smakiem 157

karty czyli Halibuta z warzywami sezonowymi (bo jak to być nad morzem i nie zjeść ryby ), a drugie z menu na dany dzień, były to pierogi z kaczym mięsem oraz kurkami. Halibut był mięsisty – o ile można tak powiedzieć o rybie – i delikatny. Doprawiony bardzo delikatnie, aby nie stracił swojego wyjątkowego smaku. W połączeniu z fasolką szparagową, pomidorami

Kuchnia Bazylii
Szybki kurczak z boczniakami z Woka 140

momentu aż lekko się przysmażą .Po chwili dorzucamy pozostałe warzywa i kurczaka. Podsmażamy cały czas mieszając około 5 minut . Dolewamy , resztę sosu sojowego i wina mirin , smażymy aż mięso się zetnie.. Czyli kurczak nie będzie wykazywał śladów surowizny Ewentualnie doprawiamy solą do smaku , jeśli sos sojowy nie był mocno słony .Na koniec wrzucamy odcedzony z wody makaron i smażymy

Ogrodnik w podróży
Niedzielny obiad: Skrzydełka „buffalo” z domowym sosem BBQ 122

zdrowszy. Do minimum ograniczyliśmy ilość cukru – 2 łyżki zamiast pół szklanki jak chcą niektórzy. Sos wychodzi delikatnie słodki, zawiesisty, ale lekki. Świetnie nadaje się do smarowania pieczonego łososia lub mięsa. Możecie stopniować ostrość sosu dodając mniej lub więcej pieprzu kajenskiego. Do skrzydełek pasuje nieco bardziej podkręcony sos BBQ. Przyjemność jedzenia pysznych skrzydełek „buffalo” zawdzięczamy Markowi Bitmanowi , od którego zapożyczyliśmy przepis

Niedzielny kucharz
Fasola z grzybami – przepis na sycącą obiado – kolację. 117

czasami się zastanawiam: czy wypada na blogu o zdrowym stylu życia pokazywać mięso.. Niemniej staram się by było ono dobrej jakości, przede wszystkim z hodowli ekologicznej, najwyżej 5 % tłuszczu… Artykuł Fasola z grzybami – przepis na sycącą obiado – kolację. pochodzi z serwisu MODA

MODA NA BIO
Kmin rzymski – właściwości zdrowotne 173

jako przyprawa w kuchni Jest stosowany w kuchni jako przyprawa do dań. Występuję w ziarenkach lub zmielonej formie. Jest aromatyczny i pikantny, posiada nieco gorzki smak. Używany najczęściej do mięs, zup, ryb i gulaszów. Sprawdza się w połączeniu z warzywami strączkowymi, kapustą kiszona oraz jako dodatek do ryżu i kasz. Niekiedy bywa tak, że jesteśmy nieświadomi tego, ile dobra może

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kalafiorowe curry z kurczakiem 123

patelni lub w woku rozgrzewamy mleko kokosowe. Kurczaka kroimy w kostkę, przekładamy na patelnię, doprawiamy curry. Cukinię kroimy w kostkę. Jeśli ma duże pestki – wykrawamy je. Dodajemy do mięsa. Dodajemy rzodkiewki pokrojone w ćwiartki. Pomidora parzymy, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę, dodajemy do pozostałych składników. Połowę kalafiora miksujemy na puree, przekładamy na patelnię i mieszamy. Dodajemy rukolę

Kucharzyca
KUCHENNA APTEKA #16 - JABŁKA 124

pasują zarówno do deserów, jak i dań wytrawnych. Można z nich przyrządzić m.in.: soki, dżemy, musy, cydr, surówki do obiadów, ciasta, różnorakie desery, a także dobrze komponują się z mięsami, takimi jak kaczka, gęsina czy wieprzowina. Najlepiej jednak jeść je na surowo razem ze skórką. Powinno się jeść przynajmniej jedno jabłko dziennie, bo ... JEDNO JABŁKO DZIENNIE MOŻE URATOWAĆ ŻYCIE! Według

Kuchnia MagdaLeny
Pieczone kotlety rybne z warzywami 163

obieramy i kroimy w sporą kostkę. Z papryki wyjmujemy pestki i kroimy ją w dużą kostkę. Ryby myjemy pod wodą i osuszamy na durszlaku. Przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa filety rybne z cebulą, papryką i marchewką (dwa razy). Do masy dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy . Formujemy kotleciki i układamy je na blaszce. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Kapuśniak z coolwarp i kurczaka wędzonego 103

Kapustę szatkujemy. Wszystkie składniki dodajemy do zupy, liście laurowe i ziele angielskie. Wsypujemy szczyptę kminku, dodajemy sól i pieprz. Po kwadransie, udka wyjmujemy, studzimy, zupę gotujemy na wolnym ogniu. Mięso z kurczaka oddzielamy od kości, rozdrabniamy na kawałki, razem z kośćmi wrzucamy ponownie do zupy. Po kolejnym kwadransie dodajemy koncentrat pomidorowy, dokładnie rozprowadzamy, zupę do smaku doprawiamy solą i pieprzem

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania