mięso - 63110 przepisów (strona:2316/4208)

Sałatka grzybowa polana 306

Koperek i szczypiorek drobno siekamy i wsypujemy pomiędzy pieczarki. Na pieczarki wykładamy marchewkę. Staramy się dobrze docisnąć lekko upychając. Smarujemy cienką warstwą majonezu. Następnie wykładamy groszek i usmażone mięso. Ponownie smarujemy cienką warstwą majonezu. Kolejno układamy pokrojone w kostkę ogórki, warstwa majonezu, ewentualne ziemniaki, warstwa majonezu, ścieramy jajko, warstwa majonezu oraz na koniec ścieramy żółty

Mam apetyt na ...
Sałatka z chipsami 260

niż szklanka sosu, ale to zależne jest od ilości składników. W misce układamy warstwami ogórek konserwowy pokrojony w kostkę, cebulę pokrojoną w kostkę i warstwę sosu. Następnie kładziemy obsmażone mięso, odciśniętą fasolę i znowu warstwa sosu, na wierzch ścieramy jajko i żółty ser i znowu warstwa sosu. Przed samym podaniem posypujemy chipsami. Do sałatki można dodać więcej pięterek np. kapustę

Mam apetyt na ...
Gulasz z czerwonej soczewicy z cukinią i pieczarkami 161

wykorzystaniem czerwonej soczewicy. Do tej pory używałam jedynie tej z puszki-brązowej i to zazwyczaj do szybkich dań, zwłaszcza sałatek. Dzisiejszy przepis to danie wegetariańskie, a zamiennikiem mięsa jest właśnie czerwona soczewica. Szybka w przygotowaniu. Całe danie bardzo  smaczne, z dodatkiem cukinii i malutkich pieczarek. Na soczyste i piękne pomidory musimy jeszcze poczekać, dlatego używam tych

Moja smaczna kuchnia
Buddha bowl: miska rozmaitości z quinoa i awokado 204

krótka ściągawka: Baza - makarony, kasze, sycące warzywa (bataty, buraki) Warzywa - powinny stanowić około 50% miski. Z reguły używa się 2-3 rodzajów warzyw, w większości na surowo. Białka - mięso, nabiał, jajka, awokado Toppingi - marynowane warzywa, orzechy, nasiona Świeże zioła - wybierzcie swoje ulubione Sos - może to być klasyczny dressing na bazie oleju czy jogurtu, a także gęsty dip lub hummus Dziś

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto gryczane 191

Kaszę gryczaną gotujemy pod przykryciem, na małym ogniu, mniej więcej przez 20-25 minut, do miękkości, odstawiamy do wystudzenia. Po ugotowaniu i wystudzeniu kaszę mielemy , używając maszynki do mielenia mięsa lub blendera z ostrymi nożami. W garnku rozpuszczamy masło. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Do rozpuszczonego masła dodajemy kawałki czekolady , całość podgrzewamy, cały czas mieszając, aż do momentu roztopienia czekolady

Z Kuchni Do Kuchni
Wokół stołu – jak to ugryźć, cz. 1 125

talerz, a następnie nakładamy na kęski pieczywa. Gruszki Obieramy, kroimy na ćwiartki i wyjmujemy gniazda nasienne. Cząstki jemy ręką lub nożem i widelcem. Fondue Na specjalny szpikulec nabijamy kawałki mięsa, warzyw lub pieczywa i podgrzewamy w specjalnie przygotowanej masie serowej, bulionie lub w gorącym oleju. Ha! Są można nawet przygotować fondue czekoladowe. Roztopiony ser zawijamy sprytnie zawijamy wokół kąska

Kate's Kitchen
Karkówka z grilla w pysznej marynacie 176

kroimy w około 1 cm plastry. W miseczce mieszamy ze sobą wszystkie składniki marynaty (czosnek przeciskamy) *** *** Każdy plaster karkówki smarujemy z dwóch stron marynatą i układamy w misce. Mięso wkładamy do lodówki na 12-24 godziny *** *** Karkówkę grilujemy po kilka minut z każdej strony. Podajemy z ulubioną sałatką *** *** Do mojej karkówki podałam sałatkę ziemniaczaną na którą przepis znajdziecie TUTAJ *** *** SMACZNEGO

Blog z Apetytem
Surówka z młodej kapusty. Przepis krok po kroku. 177

miałem może wtedy z 7 lat.   Gdy zaczyna robić się ciepło i słońce coraz mocniej dogrzewa, zaczyna za mną chodzić zapach grillowanego mięsa, aromat węgla drzewnego, smak kruchych grillowanych warzyw, kremowa konsystencja tzatzików mojej mamy. A idealnym dodatkiem do tych dań jest surówka z młodej kapusty. Wiem nie jest

kuron.com.pl
Szaszłyki caprese – idealne na grilla 319

Szaszłyki caprese to wspaniała i szybka przekąska na imprezy w plenerze. Jest to inna wersja słynnej sałatki caprese – niezwykle widowiskowa, prawda? Takie zdrowe szaszłyki będą doskonałym dodatkiem to mięs czy po prostu smaczną przekąską. Przed podaniem szaszłyki polejcie odrobiną oliwy z oliwek lub sosem balsamico. Smacznego! Zobacz też: Pomidory z mozzarellą i sosem koperkowym Pomidory z majonezem, serem

Kuchnia Bazylii
sos czosnkowy 192

czosnkowy idealny dodatek do mięs, frytek, pizzy czy grilla :) Duuuuużo lepszy niż ten sklepowy ;) Polecam Składniki: * jogurt naturalny 180 g * 2 łyżki majonezu * 2 ząbki czosnku * 1/3 łyżeczki soli * szczypta pieprzu * większa szczypta ziół prowansalskich Przygotowanie Jogurt naturalny wymieszać z majonezem. Czosnek obrać, posiekać lub przecisnąć przez praskę. Dodać sól, pieprz i zioła prowansalskie. Całość wymieszać, odstawić na 15 minut

Kulinarne przygody
Rolada z łopatki 171

Rolada sprawdza się jako danie główne, które można podawać z ziemniakami lub innymi dodatkami jak również jako dodatek do pieczywa, na zimno Składniki 1 kg łopatki 50 dkg mięsa mielonego wieprzowego 2 jajka 3 ząbki czosnku 1 kieliszek białego wytrawnego wina 1 kromka chleba 1 kostka rosołowa olej sól, pieprz,tymianek, do smaku Łopatkę rozkroić … Czytaj dalej Rolada

gotuj ze mną
Poniedziałek: Pęczotto z groszkiem, fasolką i boczniakami 208

czosnku Liść laurowy 1 łyżeczka tymianku 2 łyżki oliwy 2 łyżki masła 1/2 szklanki tartego parmezanu Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej piekarnik do 240 stopni. Mięso posól, popieprz i wstaw do gorącego piekarnika. Piecz przez 30 minut. Krok 2 W szerokim rondlu rozgrzej 2 łyżki oliwy, wsyp na nią posiekaną cebulę i czosnek. Jeśli używasz szalotki

Niedzielny kucharz
Krokiety ziemniaczane 599

Krokiety ziemniaczane - jako dodatek do mięsa, gulaszu, ryby lub z pysznym sosem np. grzybowym. Smaczne także jako samodzielne danie ponieważ ten przepis przewiduje dodatek sera w środku  . Krokiety ziemniaczane podane z warzywami to pyszne wegetariańskie   danie . Krokiety ziemniaczane SKŁADNIKI 600g ziemniaków 2 jajka łyżka masła kawałek żółtego sera bułka tarta sól,pieprz olej do smażenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Ugotowane

zielonacukinka
SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY + FILMIK 533

Surówka z młodej kapusty jest smaczną surówką, z dodatkiem koperku przygotowywaną wiosną. idealna do dań obiadowych lub pieczonych mięs.  SKŁADNIKI :  1 główka młodej kapusty  1 marchewka 1/2 pęczka koperku 1 łyżka cukru 1 płaska łyżeczka soli 2 łyżki octu jabłkowego 1/2 łyżeczka pieprzu 1 łyżka oleju ( niekoniecznie

Kulinarne Fantazje Marioli
Kokosowe kulki a’la Raffaello 260

był kiedyś uznawany za tropikalny rarytas. Dziś, także w polskiej kuchni, stał się niezwykle popularnym dodatkiem. Można go wykorzystać zarówno do deserów , jak i dań obiadowych, w tym np. mięsa , ryb, czy krewetek . Mleczko kokosowe świetnie nadaje się do drinków, koktajli , deserów lub dań orientalnych , np. do gotowanego z curry ryżu. Jest również wspaniałym zamiennikiem mleka krowiego dla osób, które

mojewypiekiinietylko