mięso - 63110 przepisów (strona:2325/4208)

Ragu z kaczki 231

laurowy, ½ łyżeczki cukru, sól, pieprzDodatkowo: Makaron dla 3 osób ugotowany al dente Na sporej patelni rozgrzewamy olej. Nogi z kaczki oprószamy solą i pieprzem. Kiedy patelnia się nagrzeje obsmażamy mięso z każdej strony na złoty kolor. Przekładamy na talerz. Na tą samą patelnie wrzucamy posiekaną cebulę i obsmażamy, pod koniec dodając posiekany ząbek czosnku. Dorzucamy cynamon z mąką i podsmażamy

Kolizje Smaków
Udka kurczaka , duszone w sosie śmietanowym 446

Udka z kurczaka duszone w sosie śmietanowym Udka , to jedna z najlepszych części kurczaka , a nawet najlepsza , jeśli są wyfiletowane i obrane ze skóry Pychota , oczywiście

Ogrodnik w podróży
Smażony ryż na ostro 162

ostrości, to nie za bardzo teges. Lubimy zbalansowane smaki, bo wszystko co ponad to, zabija. Tym razem postanowiliśmy upuścić wodzę, na maksa wyostrzyć smak, idealnie komponujący się z delikatnym mięsem drobiu. Nam posmakowało. Składniki 200 g ryżu basmati 50 ml oleju rzepakowego 1 papryczka chili 1 cebula natka pietruszki sól Przygotowanie Ryż gotujemy na sypko, odcedzamy. Na rozgrzany olej wrzucamy

R'n'G Kitchen
Gryczotto z kurczakiem, porem i marchewką 227

patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Smażymy na niej pora, aż się zeszkli. Dodajemy sos sojowy, czosnek i marchewkę. Smażymy chwilę, cały czas mieszając. Dodajemy kurczaka i smażymy, aż mięso całkowicie zmieni kolor. Dodajemy kaszę gryczaną i mieszamy z pozostałymi składnikami. Stopniowo dodajemy bulion warzywny i smażymy, aż kasza wchłonie cały płyn. Od czasu do czasu mieszamy. Na koniec doprawiamy solą

My Chcemy Jeść
Gulasz 231

Składniki 400 g wołowiny 2 marchewki łyżka smalcu 500 ml bulionu 2 cebule sól, pieprz sos sojowy ciemny papryka słodka i ostra 3 ząbki czosnku Przygotowanie Czyste mięso pokroić na kawałki. Podsmażyć na rozgrzanym smalcu na mocno brązowy kolor. Dodać przyprawy - czosnek cały - i pokrojoną cebulę. Wymieszać, a kiedy cebula się zaszkli zalać bulionem i dusić

Gaździnka warzy
Duszony schab 215

smalcu. Dodać posiekaną cebulę i przyprawy. Wlać bulion, a kiedy się zagotuje włożyć schab (ja pokroiłam go w trójkąty ). Fasolkę ugotować w osolonej wodzie następnie wmieszać do gotowego mięsa. Posypać szczypiorkiem. Dusić do miękkości po czym zabielić śmietanką. Do kieliszka wlać wódkę i rozpuścić w niej mąkę wlać do sosu i gotowe.. smacznego

Gaździnka warzy
Pascha 178

suszonych moreli 50 g suszonej żurawiny 50 g suszonych śliwek 50 g suszonych fig Dodatkowo: garść obranych migdałów suszone płatki róż * PRZYGOTOWANIE Twaróg zmiel za pomocą maszynki do mielenia mięsa. Jeśli używasz tłustego twarogu, jedno mielenie w zupełności wystarczy. Półtłusty trzeba przepuścić 2 razy. Masło o temperaturze pokojowej utrzyj na puch z cukrem pudrem i wanilią za pomocą miksera. Następnie

Food Square
Kotleciki z kurczakiem, batatem i porem 244

oczkach. Pora kroimy w cieniutkie paseczki. Cebulę oraz filet z kurczaka kroimy w kosteczkę. Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Wszystkie składniki umieszczamy w misce. Do warzyw i mięsa wbijamy jajka, wlewamy mleko i wsypujemy mąkę pszenną. Całość dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym, liściem lubczyku i wędzoną czerwoną papryką. Ponownie mieszamy i odstawiamy na 15 minut

VioletoweKucharzenie
kiełbasa wiejska domowa 226

Przygotowując w domu, wiemy z jakich składników została zrobiona, pozbawiona jest chemii. Uwierzcie na słowo, to nic trudnego zrobić kiełbasę, zapewniam Was będzie zdrowo, smacznie i pysznie :) Składniki · 8kg mięsa z szynki

Kulinarne pyszności Molki
Domowe hot-dogi 206

Domowe hot-dogi Nic prostszego! Wybierz tylko odpowiednie składniki i mnóstwo warzyw!  Składniki: - 1 bagietka orkiszowa - 2 parówki cielęce (ponad 93% mięsa) - 2 kiszone ogórki - 1 pomidor - 1 cebulka dymka - 2 łyżeczki musztardy - 2 łyżeczki domowego ketchupu Domowy ketchup: - 4 łyżki przecieru pomidorowego - 1 łyżeczka jogurtu naturalnego - 1 łyżeczka octu jabłkowego - sól i pieprz ziołowy do smaku - szczypta pieprzu

MintTaste
Boczek konserwowy 265

czosnek świeży 3-5 g/kg -cebula prażona 5 g/kg -pieprz czarny drobno mielony 1 g/kg -pieprz ziołowy białowieski 1 g/kg -woda 10% -słoiki/puszki -zamykarka do puszek WYKONANIE Kupione mięso myjemy pod bieżącą wodą i tniemy w kawałki 2-4 cm dodajemy wszystkie składniki i przyprawy mieszamy krótko tylko po to aby przyprawy były wszędzie .Nie mieszamy do kleistości. Zostawiamy

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Makaronowa sałatka z kurczakiem i brokułem 213

Brokuły podzielić na różyczki i ugotować na parze, ostudzić. Piersi z kurczaka pokroić w drobną kosteczkę, doprawić do smaku przyprawami i podsmażyć na maśle, tylko do utraty surowości. Podsmażone mięso przełożyć do ostudzonych brokułów. Peczarki pokroić w półplasterki i również podsmażyć na maśle. Makaron ugotować do miękkości i ostudzić. W misce wymieszać wszystkie przygotowane wcześniej składniki z majonezem. Doprawić

Pieguskowa Kuchnia
Kurczak pieczony z błękitnym serem i boczkiem 205

płaskie filety. Każdy kawałek oprószamy przyprawami a następnie nakładamy po kawałku sera i pomidora. Składamy na pół i zawijamy kawałkami boczku. Dno żaroodpornego naczynia smarujemy olejem i wkładamy porcje mięsa. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 50 minut

Qchnia po prostu
Pieczone bakłażany z sosem maślankowym 160

potrawy według pomysłów tego londyńskiego szefa kuchni idealnie trafiają w moje kubki smakowe. Bardzo proste wegetariańskie danie z kilku składników, świetnie sprawdza się jako przystawka lub dodatek do mięsa. A sam Ottolenghi poleca podawać je z pitą lub wiejskim pszennym chlebem.  Składniki: 2 bakłażany 80 ml oliwy 1,5 łyżeczki listków tymianku + kilka całych gałązek owoc granatu łyżeczka

wyzwania kuchenne
Sos czosnkowy 184

Opis sos czosnkowy: Sos czosnkowy – kremowy i bardzo aromatyczny sos to niezastąpiony dodatek do dań z grilla. Jest idealny również do pieczonych ziemniaków, mięs z rusztu i wszystkich grillowanych warzyw. Do przygotowania sosu potrzebujemy tylko kilka prostych i tanich składników. Przygotowujemy go na bazie jogurtu naturalnego, więc nie jest wysoko kaloryczny. Składniki: 180 g jogurtu naturalnego (typu bałkańskiego) 3 łyżki

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne

Proponowane wyszukiwania