mięso - 63110 przepisów (strona:2325/4208)

Lanttulaatikko - zapiekanka z brukwi 223

tego jest smaczna. Zapiekanka o której mowa pojawia się na stole wigilijnym u Finów. Dzisiejsze danie smakuje samo w sobie przepysznie, można je jednak podawać jako dodatek do mięs i ryb. Polecam spróbować. Lanttulaatikko - zapiekanka z brukwi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sos chrzanowy na zimno 289

Idealnie kremowy i super smaczny.. najlepszy przepis na sos chrzanowy na zimno . Sos ten podaję do jajek gotowanych. Polewam nim sałatki, mięsa pieczone i ryby. To najlepszy sos, jaki można zrobić na Wielkanoc.  Jeśli zaś szukasz super sposobu na pieczony schab, to koniecznie sprawdź mój przepis na schab karkowy pieczony , który szykuję tylko z czterech składników

AniaGotuje.pl
Biała kiełbasa w białym winie ze szpinakiem 167

były cztery dania inspirowane świętami wielkanocnymi. Jednym z przepisów była biała kielbasa w białym winie ze szpinakiem. Do jej przygotowania użyliśmy kiełbasy Naturrino, która w swoim składzie ma 94% mięsa, a reszta to naturalne przyprawy. Według mnie to idealna propozycja na świąteczny stół, dlatego dziś zapraszam Was po ten przepis, jego autorką jest właśnie Sandra.   Biała kiełbasa w białym

Kulinarne przygody Gatity
Chrzan z warzywami – kuchnia podkarpacka 285

chrzanem, śmietaną i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Chłodzimy. Chrzanem z warzywami można faszerować jajka, czy szynkę, ale można go również podać jako sałatkę, czy dodatek do mięs na zimno. Smacznego! :) Chrzan z warzywami - kuchnia podkarpacka Zapraszam do zakładki KUCHNIA PODKARPACKA

Trzeci talerz
Sandacz – zdrowy i pyszny król Bałtyku 137

Sandacz zdobywa coraz większą popularność na polskich stołach. Nic dziwnego – mięso tej słodkowodnej ryby żyjącej zarówno w morzach, jak i jeziorach, jest wyjątkowo smaczne. Co warto wiedzieć o sandaczu i jak można go przyrządzać? Smukły i pręgowany Sandacz to ryba żyjąca przede wszystkich w jeziorach i rzekach; preferuje duże, żyzne zbiorniki wodne i mętne […] Artykuł Sandacz – zdrowy i pyszny

PysiaGotuje.pl
Golonka pieczona w piwie 252

golonki przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy je marynatą. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (200 stopni) i pieczemy przez ok. 1 godzinę. Musimy pamiętać żeby od czasu do czasu podlać mięso marynatą. Artykuł Golonka pieczona w piwie pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy na obiad - FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Drożdżowe z serem i polską borówką. 201

Ciasto drożdżowe to także element Świąt Wielkanocnych. Dziś z polską borówką i serem, wyszło smacznie. Kto powiedział, że borówka nadaje się tylko i wyłącznie do mięs?! Udowadniam, że do ciast także pasuje idealnie! Składniki na ciasto;    4 0 dag maki pszennej   1 opakowanie suszonych drożdży instant ( na pół kg. mąki) 200 ml mleka  5 dag masła

Radość kipiąca uśmiechem.
Pieczeń rzymska z jajkiem przepiórczym, serwowana ze śliwką Kalifornijską marynowaną w kawie i musem chrzanowym 144

mleku przez 15 minut. Cebulę i czosnek drobno pokroić. Na patelni rozgrzać olej, zmniejszyć ogień i zeszklić cebulę wraz z czosnkiem. Drobno pokroic natkę pietruszki. Etap III Wymieszać mięso z kiełbasy, cebulę, czosnek, namoczona bułkę, natkę pietruszki i przyprawy. Dodać surowe jajka dobrze wymieszać. Etap IV Dwie keksówki wysmarować odrobiną oleju i wysypać bulką tartą. Do foremek przełożyć 1/2 masy

Wylizany Rondel
Pieczeń rzymska z jajkiem przepiórczym, serwowana ze śliwką Kalifornijską marynowaną w kawie i musem chrzanowym 195

mleku przez 15 minut. Cebulę i czosnek drobno pokroić. Na patelni rozgrzać olej, zmniejszyć ogień i zeszklić cebulę wraz z czosnkiem. Drobno pokroic natkę pietruszki. Etap III Wymieszać mięso z kiełbasy, cebulę, czosnek, namoczona bułkę, natkę pietruszki i przyprawy. Dodać surowe jajka dobrze wymieszać. Etap IV Dwie keksówki wysmarować odrobiną oleju i wysypać bulką tartą. Do foremek przełożyć 1/2 masy

Wylizany Rondel
Flaczki wołowe z mięsem wołowym 139

polskiej. Składniki 500 g flaczków wołowych (krojonych) 2 marchewki średniej wielkości 1 pietruszka średniej wielkości seler średniej wielkości mały por 4 łyżki oliwy 1.5 l bulionu wołowego 200 g mięsa wołowego 1 listek laurowy po kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu czarnego 2 czubate łyżki suszonego majeranku 1 łyżeczka suszonego tymianku łyżka słodkiej papryki w proszku łyżeczka ostrej papryki łyżeczka

R'n'G Kitchen
Wielkanocne buraczki z chrzanem 279

Buraczki z chrzanem to doskonały dodatek na wielkanocnym stole. Buraki możemy upiec w trakcie pieczenia świątecznych mięs, by oszczędzić czas. 2 średnie buraki 4 łyżeczki tartego chrzanu 0,5 łyżki miodu 1 łyżka oleju sól do smaku Buraki zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na godzinę. Jeśli mamy duże buraki możemy wydłużyć ten czas

Dieta bez mleka
Wielkanocna fit sałatka z jajkiem, marynowanymi rydzami i czarną quinoą 177

już wiecie z zeszłego roku, bardzo lubię przygotowywać na Wielkanoc świeże wiosenne sałatki, to miła odmiana po zjedzeniu żurku, góry mięsa,majonezu i kiełbasy ;) W tej sałatce znajdziecie takie pyszności jak marynowane rydze ze spiżarni moich rodziców, wiejskie eko jajka, zielony groszek, czarną quinoę, rzodkiewkę, czerwoną cebulką, marynowane buraczki :) Składniki: 1/3 szklanki ugotowanej czarnej quinoy kilka liści sałaty 2 jajka

Quinoa Raz!
Wielkanocny pasztet z fasoli, gruszki i orzechów włoskich 179

może zabraknąć pasztetu. Pasztet spokojnie można zacząć przygotować wcześniej niż inne dania, gdyż potrzebuje czasu, by się ustabilizować. Wówczas lepiej się kroi i ma bogatszy smak. Przy całym bogactwie mięs i wędlin proponuję pasztet wegeteriański z fasoli z dodatkiem gruszki i orzechów włoskich. Delikatny w smaku, a kremowa konsystencję przełamują chrupiące orzechy. To zdrowy i smaczny zamiennik tradycyjnego mięsnego. Składniki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
POMYSŁ NA LUNCH DO PRACY 206

lekki, aby nie ciążył nam na żołądku. Komponując taki posiłek pamiętajmy aby był on bogaty w białko, np. pierś z kurczaka czy indyka, jajko lub warzywa strączkowe. Czerwone mięso zdecydowanie Wam odradzam, to trawi się długo i zalega w brzuchu. PRZEPIS NA FIT LUNCH Z KOMOSĄ RYŻOWĄ I KURCZAKIEM: - 4 łyżki ugotowanej białej komosy ryżowej - 200 g ugotowanej piersi kurczaka

SMYKWKUCHNI
Pieczony schab faszerowany suszonymi pomidorami 180

przepis polecam z całego serca! Od chwili kiedy go zrobiłam stał się on moim ulubionym przepisem na schab. Smak mięsa idealnie komponuje się ze smakiem pomidora, po prostu niebo w gębie! Schab można przyrządzić od razu po zakupieniu jednak ja polecam zabrać się za jego przyrządzanie kilka dni wcześniej, dzięki przebywaniu w solance skruszeje podczas pieczenia i nabierze jeszcze lepszego

Pychotkaaa