mięso - 63110 przepisów (strona:2334/4208)

Marokańska zupa harira z ciecierzycą i pulpecikami jagnięcymi 269

ziela angielskiego 1 jajko 1/2 bułki namoczonej i odciśniętej sól, pieprz do smaku olej P rzygotowanie rozpocząć od zrobienia pulpetów. W misce wymieszać wszystkie składniki i dokładnie wymieszać. Wyrabiać mięso przez kilka minut, dzięki czemu będzie bardziej delikatne. Formować pulpeciki wielkości piłeczki do ping-ponga. Na dużej patelni rozgrzać odrobinę oleju. Obsmażyć krótko pulpeciki z każdej strony, aż będą ładnie

olalacooking
Soczysty schabowy w mleku i cebuli 245

misce przekładając pokrojoną cebulą. Całość zalewamy mlekiem. Odstawiamy do lodówki na minimum  3 godziny a najlepiej na całą noc :). Następnie wyciągamy, osuszamy lekko ręcznikiem papierowym i doprawiamy mięso solą i pieprzem. Kotlety panierujemy kolejno w mące, jajku i bułce. Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy kotlety z obydwu stron. Wyciągamy i podajemy z ulubionymi dodatkami. SMACZNEGO

Kulinarne przygody
Sałatka ze słonecznikiem 214

patelni przez kilka minut aż się zarumieni. Kurczaka podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Do miski wsypujemy ryż, kukurydzę i pokrojoną w kostkę paprykę. Kolejno dodajemy słonecznik i usmażone kawałki mięsa. Na koniec dodajemy 4 łyżki majonezu i mieszamy. Smacznego!               Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania kanału

Kulinarne przygody
Maccheroni al ferretto w sosie Alfredo z indykiem i szynką Serrano. 190

ferretto  Sposób przygotowania: Indyka myjemy, czyścimy i kroimy na grube plastry. Skrapiamy oliwą, przyprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy na ok. 30 minut. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy mięso po kilka minut z każdej strony. Przekładamy je do żaroodpornego naczynia, przykrywamy folią i pieczemy jeszcze 10 minut w temp. 180 °C. Na rozgrzanej patelni (bez tłuszczu!) podsmażamy plastry szynki

DominikaDolci
Warstwowa sałatka z tortellini. 179

Pyszna, łatwa i efektowna sałatka. :) Składniki: 1 opakowanie tortellini z mięsem (250 g) 500 g pomidorków koktajlowych 350 g żółtego sera (o delikatnym smaku) 350 g szynki 1 ogórek (duży) mała puszka kukurydzy 1 por 250 ml majonezu light 3 łyżki jogurtu greckiego sól pieprz 1,5 łyżeczki czosnku niedźwiedziego kilka kropel soku z limonki 2 garście startego parmezanu szczypiorek

DominikaDolci
Zupa szczawiowa 178

szczaw świeży jest jeszcze trudno dostępny, można się zaopatrzyć w szczaw ze słoika. Wybieram taki bez żadnych dodatków i polepszaczy i jest ok . Składniki 2 słoiczki szczawiu 500 g mięsa ( drobiowe,indycze, wieprzowe) pęczek włoszczyzny ( marchew,1/2 średniego selera,pietruszka, kawałek pora, cebula) kilka ziemniaków 2 jajka ugotowane na twardo mały jogurt … Czytaj dalej Zupa szczawiowa

gotuj ze mną
Pierogi ze szpinakiem 388

super smaczne i bardzo proste do zrobienia domowe pierogi ze szpinakiem . Te pierogi szykuję głównie dla moich dzieci. Takie delikatne pierogi to świetny pomysł na prosty obiad bez dodatku mięsa.  Pierogi ze szpikiem najlepiej smakują od razu po ugotowaniu. Uwielbiam polewać je gorącym masłem z ziołami. Świetnie smakują z kminkiem lub kuminem

AniaGotuje.pl
Skrzydełka pieczone z ziemniakami i marchewką 235

się upieką).Następnie kurczaka podsmażyć, przełożyć na blaszkę. Marchewkę obrać i  pokroić w kostkę, lekko podsmażyć i dodać do kurczaka.Dodać także lekko podgotowane i odcedzone ziemniaki.Piec aż, mięso i ziemniaki będą miękkie

Moje domowe kucharzenie
Konfitura z czerwonej cebuli i czerwonej porzeczki 237

cebuli. Co prawda zabrakło mi kilku składników, więc dokonałam małych modyfikacji. Rzekłabym, że z przepisu to nie zmienia się… cebula. Konfitura wyszła genialnie, opierniczałam łyżeczką ze słoiczka! A z mięsem to całkowicie wymiata… Składniki: 1kg czerwonej cebuli 100ml różowego wina pół słodkiego 2 łyżki octu winnego z czerwonego wina 2 łyżki oliwy 2 łyżeczki masła 300g przecieru z czerwonej porzeczki

Gotowanie i blogowanie
Pyszne kotlety z orientalną nutką 214

Dzisiaj takie trochę...pomieszanie z poplątaniem. Polskie, pyszne mięso, ser, ostra konfitura cebulowa, włoskie oliwki, indyjska przyprawa- przepyszne kotlety! Cudownie pachniało, nie tylko w kuchni, ale w całym domu. Mieszanka przypraw, której użyłam i która zafundowała nam te wszystkie rozgrzewające i krzepiące wrażenia to garam masala. Ta, którą zawsze wykorzystuję, składa się z drobniutko utartych goździków, gałki muszkatołowej, cynamonu, kuminu

Pichceniomania
Kapuśniak 221

przed białym barszczem.      Z dodatkiem ziemniaków pełni funkcję posiłku węglowodanowego. Choć ze względu na kwaskowy charakter zamiast węglowodanów -ziemniaków, równie dobrze można było by dodać mięsa z żeberek i miała by charakter zupy białkowej... :)      Oczywiście po dodaniu żeberek, nie będzie miała już charakteru wegetariańskiego ani wegańskiego... :) Składniki: 0,5kg kapusty kiszonej 5 ziemniaków

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Panierowane filety pod warzywną kołderką 194

minut. Następnie podlewam wodą i smażę jeszcze przez 10 minut. Warzywa doprawiam do smaku solą, pieprzem oraz oregano. 2. Filety rozbijam tłuczkiem. Oprószam z dwóch stron solą oraz pieprzem. Mięso maczam w rozkłóconym jajku i obtaczam w bułce tartej. Na oliwie smażę filety na rumiano w każdej strony. 3. Na usmażone filety kładę porcję przygotowanych warzyw. Wierzch posypuję startym żółtym

Tradycyjna kuchnia Kasi
Szkockie placki ziemniaczane - Potato scone 281

Placki bardzo szybkie w wykonaniu, proste w "obsłudze". Są znakomite same bez niczego ale również dobrze smakują jako dodatek do mięs czy zup, jako kanapki na ciepło z serem albo z jajem w koszulce czy sadzonym, posypanym grubo szczypiorem. Jeśli zostaną ziemniaki z obiadu to tym razem zamiast kopytek zróbcie te przepyszne placki, zapraszam. Pierwotnie placki były wypiekane

Moje Małe Czarowanie

Proponowane wyszukiwania