mięso - 63110 przepisów (strona:2337/4208)

Calzone ze szpinakiem i mozzarellą 172

Niedawno proponowałam  Calzone z kurczakiem BBQ , więc przyszła pora na wersję bez mięsa. Osobiście szpinak uwielbiam i mogłabym go jeść pod każdą postacią. W połączeniu z serem, cebulką i przyprawami jest świetnym farszem do wykorzystania dosłownie we wszystkim.  Składniki (4 porcje) -500 g mąki -opakowanie drożdży instant (7-8g) -1/2 łyżeczki soli -1/2 łyżeczki cukru

Zielona Kuchnia
TARTA JABŁKOWA NA TOKAJU Z BEZĄ WŁOSKĄ – fantastyczna! 303

tylko do krajów, które zwiedziłam, ale też tam, gdzie dopiero marzę, by pojechać. Dziś kulinarnie zwiedzamy razem Węgry – kraj, którego kuchnia należy do środkowoeuropejskich i bazuje na mięsie, sezonowych warzywach, owocach i świeżym chlebie. W większości kojarzy nam się z ostrą papryką dodawaną do dań i najlepszym tokajem pitym podczas imprez przy cygańskiej muzyce. Dziś razem z sommelierem sklepu

Ostra na Słodko
Pasta z makreli i awokado. Dieta szybka przemiana - faza III 215

sól, pieprz Wykonanie: z ryby ściągnąć skórę, wyjąć kręgosłup i odzielić rybę od ości awokado przeciąc wzdłuż na pół, wyjąć pestkę, a miąższ skropić sokiem z cytryny, wyjąć łyżką mięso makreli i awokado umieścić w blenderze i zmiksować. Skosztować, czy pasta jest dość słona, doprawić pieprzem podawać z pieczywem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Brukselka z cytryną, czosnkiem i miodem 230

Smak brukselki zaostrzony czosnkiem, złamany cytryną i złagodzony miodem. Szybki i doskonały dodatek do wszelkiego rodzaju mięs obiadowych.  Może być też świetnym, wegetariańskim daniem samodzielnym. Składniki: ok. 300 g brukselki 2 łyżki masła 1 łyżka miodu 1 łyżka soku z cytryny 2 spore ząbki świeżego czosnku sól Brukselkę obrać z obeschniętych listków, przekroić na pół większe sztuki i wrzucić

Ze smakiem bez glutenu
Duszony kurczak z warzywami i kopytkami 154

paski, rzepę w kostkę, cebulę w piórka. Olej, sosy, przeciśnięty przez praskę czosnek, cukier i przyprawy (cynamon, paprykę, kolendrę, imbir, koper włoski, anyż, kminek) dokładnie mieszamy. Do miski przekładamy mięso wraz z warzywami, zalewamy marynatą i odstawiamy do lodówki na min 12 godzin. Po tym czasie całość przekładamy do nagrzanego garnka, wszystko podsmażamy, zalewamy sosem pomidorowym i dusimy na średnim

R'n'G Kitchen
Risotto dyniowe na oleju kokosowym 243

naszą własną kompozycją, sposób robienia jest na ogół taki sam, w zależności od produktów jakie do niego dodajemy. Ma kremową konsystencje, może być podawane samodzielnie lub jako dodatek do mięs. Zwykle do smażenia używa się na Pn Włoch masło, na Pd oliwę, ja wykorzystałam olej kokosowy, głównie dlatego, że zaczęłam go używać od niedawna i zakochałam się w tym jakiej

Pause Gotowanie!
"Duck in black currant sauce with green pease puree" - Kaczka z sosem z czarnej porzeczki i puree z zielonego groszku 171

lodówki na min.3h, najlepiej na całą noc. 2. Wyjąć z lodówki i podsmażyć z każdej strony po 2minuty. Piekarnik rozgrzać do 200stopniu z naczyniem żaroodpornym i następnie przełożyć mięso do piekarnika i piec przez 13 minut. 3. Porzeczkę myjemy i przekładamy do rondelka, wlewamy wytrawne wino, dodajemy miód i sok z pomarańczy. Gotujemy na małym ogniu do momentu

Coś z niczego
Wigilijne pierogi wg przepisu Prababci Anastazji 241

suszone grzyby - 5 dkg cebula - 20 dkg sól pieprz Grzyby zalewamy wodą i moczymy przez dwie godziny po czym gotujemy do miękkości, odcedzamy i mielimy w maszynce do mięsa lub drobno siekamy. Kapustę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie (ok 40 minut), studzimy i bardzo dokładnie odciskamy. Obraną cebulę siekamy. Na rozgrzany w garnku olej wsypujemy cebulę i podsmażamy

Wylizany Rondel
Makaron spaghetti w sosie pomidorowym z pulpetami 169

już tak źle na mnie wpływa, że nie mam koncepcji ani pomysłu na obiady .. :/ Ostatnio zrobiłam makaron spaghetti z pulpetami . Prosto a przede wszystkim szybko :) Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego ( akurat miałam zmieloną łopatkę ) 1 pudełko  passaty pomidorowej 1 paczka makaronu spaghetti ( ja użyłam Lubella) 1 jajko 1 szklanka ( do obtoczenia pulpetów) 2 pomidory wyparzone i obrane

Domowa Kuchnia u Mamy
Pralinki czekoladowe 192

Bierzemy kilka orzechów, już bez łupinek i kładziemy je a papier do pieczenia. Najlepiej zrobić coś w rodzaju koperty. Ewentualnie, foliowy woreczek też się nada. I tłuczkiem do mięsa rozdrabniamy orzechy na drobny pył. Żartuje. Po prostu, na posypkę orzechową. Gdy masa czekoladowa już swoje odleży, formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Kulki te, najpierw obtaczamy w pokruszonych orzechach, a następnie

Pora na pora
MEGA ŻEBERKO Z BOCZKIEM 171

pieprzem i dusimy chwilkę pod przykryciem. Po kilku minutach żeberek z cebulą i marchewką - zalewamy nasze żeberka trzema szklankami wody potrzebujemy więcej, dolewamy więcej. Woda musi przykryć nasz mięso. Dusimy całość pod przykryciem ok 1.30 minut - sprawdzając co jakiś czas czy nie przywiera do garnka, oraz w celu odwrócenia żeberka. Jeśli mięsko jest miękkie a sos odpowiednio gęsty serwujemy nasze

BezglutenowaIzabela
Alkoetykieta – cz. I 159

zaprezentuję Wam klasykę. Na razie ogólnie – o alkoholach, ich rodzajach oraz temperaturach serwowania. Przystawki – wina wytrawne, wytrawne wermuty, czysta wódka Kawior – szampan lub… bardzo dobrze zmrożona, wódka jakościowa Mięsa – i tutaj mamy mały podział: do drobiu, ryb oraz do cielęciny serwujemy wina białe; do dziczyzny z kolei, wołowiny, schabów pieczonych itp. lepsze będzie wino czerwone. Potrawy z grzybów – wina

Kate's Kitchen
Najlepsze faworki 188

jedzenia i picia. Skąd się wziął? Święto to wywodzi się jeszcze z czasów pogańskich, a zwiastowało ono koniec zimy i nadejście wiosny. Ucztowanie opierało się na jedzeniu tłustych mięs oraz innych tłustych potraw i oczywiście przepijanie tego wszystkie hektolitrami wina. Za przekąskę służyły „pączki” z ciasta chlebowego nadziewanego słoniną. Rzymianie, od których na dobrą sprawę wszystko się zaczęło nazywali

Kate's Kitchen
Skąd się wziął Tłusty Czwartek? 199

Popielca ścisły post szykuje” Skąd się wziął? Święto to wywodzi się jeszcze z czasów pogańskich, a zwiastowało ono koniec zimy i nadejście wiosny. Ucztowanie opierało się na jedzeniu tłustych mięs oraz innych tłustych potraw i oczywiście przepijanie tego wszystkie hektolitrami wina. Za przekąskę służyły „pączki” z ciasta chlebowego nadziewanego słoniną. Rzymianie, od których na dobrą sprawę wszystko się zaczęło nazywali

Kate's Kitchen
Filipa18 – recenzja 181

mnie tam do jedzenia zrazić ciężko, więc zjadłam. W sumie, to nie zjadłam, a pożarłam. I musiałam nieźle powstrzymać się, aby nie wymachiwać przepiórczą kosteczką, krzycząc „Mistrzostwo!”. Mięciutkie, delikatne mięso. Jedna z nóżek podana panierowana w orzechach nerkowca. Do tego mieszanka temperatur i tekstur. Nawet pieczony seler mi smakował, a my z selerem (w żadnej postaci) nienawidzimy się serdecznie. Znów

Kate's Kitchen

Proponowane wyszukiwania