Warzywa korzeniowe z patelni 184Warzywa korzeniowe z patelni mogą zastąpić nam obiadową surówkę (sałatkę) lub ziemniaki, mogą być zarówno dodatkiem do mięsa oraz samodzielnym … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span>Warzywa korzeniowe</span> z patelni pochodzi z serwisu My Blueberry Corner
My Blueberry Corner
Klopsiki z sosie pomidorowo śmietankowym 1043dużą porcję…Co ja mówię, ja zawsze robię duże porcje, bo moi mężczyźni mają bardzo duży apetyt. Dzisiaj proponuję klopsiki pół na pół z kurczaka i mieszanego mielonego. Mięso z kurczaka można swobodnie łączyć z wieprzowiną lub wołowiną, bo jest one neutralne w smaku. Na uwagę zasługuje sos pomidorowo śmietankowowo. Redukowałam go dosyć długo aby uzyskał głeboki śmietankowy smak
codojedzenia
Makaron razowy z łososiem i cukinią 264Już nie raz Wam pisałem, że uwielbiamy wszelkiego rodzaju makarony. Tym razem Madzia postanowiła przygotować pyszny makaron razowy z łososiem i cukinią. Będzie to idealne połączenie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Antynomie na talerzu, czyli odchudzony kotlet schabowy 170stron solą i pieprzem. Jajka i mleko ubijamy za pomocą widelca. Płatki kukurydziane umieszczamy w woreczku foliowym i kruszymy na mniejsze kawałki, naciskając dłonią lub tłuczkiem do mięsa. Kotlety moczymy w jajku, a następnie w płatkach kukurydzianych lub płatkach owsianych. Gotowe kotlety umieszczamy na blasze od piekarnika pokrytej papierem do pieczenia, który smarujemy 2 łyżkami oleju. Pieczemy kotlety około
KulinarneImpresje.pl
Wszyscy lubią frytki! 171Podczas weekendu pozwalamy sobie na nieco więcej przyjemności kulinarnych niż w tygodniu. Jak urozmaicić sobotni obiad? Może jako dodatek do mięsa czy ryby podać frytki? Dzieciaki na pewno się ucieszą. Tym bardziej że mogą włączyć się do pracy w kuchni. Jedno jest pewne – wszyscy będą zachwyceni takim frytkowym poczęstunkiem. Jeśli zrezygnujemy z wersji fastfoodowej na rzecz dietetycznego wykonania, to znacząco
KulinarneImpresje.pl
Kluski parowane z truskawkami 300Znacie je na pewno, tym bardziej jeśli jesteście Czytelnikami bloga ;) Robiłam je w wersji zielonej z herbatą matcha , w wersji słonej z mięsem , a dziś mam dla Was zupełnie na słodko, z truskawkami. Dzieciaki dość je lubią, a ja mogłabym jeść je w dużych ilościach. Tylko M. oczywiście poszkodowany, bo on nie uznaje obiadów z owocami... U niego żadne
Kuchnia w czekoladzie
Tarta na cieście francuskim ze skorzonerą 184Tarta jest przepyszna i bardzo szybko znika. Zróbcie koniecznie jak tylko zakupicie skorzonerę zwaną także wężymordem. Ja swoją zakupiłam w sieci marketów. Bardzo zdrowe i niesłusznie
Moje Małe Czarowanie
Makaron z kurczakiem i pieczarkami 262Uwielbiam obiady w wykonaniu Madzi. Z pozoru wydają się bardzo proste,- kilka niewyszukanych składników, a całość tworzy niesamowite wrażenie. Tym razem pokażę Wam przepis na pyszny
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
CHLEBEK ARABSKI (PITA, FLAT BREAD) 217Moje pierwsze chlebki arabskie, pity, jakie zrobiłam. Zapewniam iż nie ostatnie, bo były pyszne. Z grillowanym lub smażonym mięsem, dodatkiem warzyw i ulubionym sosem stanowią pyszne danie obiadowe. Inspiracją był ten przepis . Moje były w wersji orkiszowej. Idealne-elastyczne, mięciutkie, b.łatwe do formowania. Dopiero gdy zupełnie wystygną stają się twarde, miękną po ponownym podgrzaniu na patelni. Z podanych składników
Smaczne Zdrowe
Schab nadziewany tuńczykiem, czyli polska wersja vitello tonnato 244Dominika Moskalenko w Woli Suchożebrskiej – oczywiście z wielkanocnymi inspiracjami Sokołowa. Były paszteciki z ciasta francuskiego i białej kiełbasy, rolada bavette duszona w sosie pieczeniowym i polędwica zapiekana w mięsie mielonym i boczku. 2 ostatnie dania były dość pracochłonne i pyszne, ale to nie one skradły moje serce. W tym roku na moim stole wielkanocnym na pewno nie zabraknie schabu
Ugotowane pozamiatane
Kurczak ” Caserta ” , prosty obiad 215Kurczak ” Caserta „, prosty obiad Kurczak „Caserta ” to łatwy do wykonania , przepis , nie jest to żadna oryginalna kuchnia włoska , a raczej luźna jej
Ogrodnik w podróży
Sałatka z buraczków i serem feta 255małe kawałki. Do buraczków dodać marynowaną cebulę, miód, przyprawić solą i pieprzem. Na koniec posypujemy sałatkę pokruszonym serem feta oraz orzechami. Odstawiamy w chłodne miejsce. Podajemy jako przystawkę do mięs. Smacznego
kgwjanczewo
Zupa marchewkowa z kolendrą 228siebie w domu bardzo często serwuję na obiad dwa dania. Na przystawkę zazwyczaj robię zupę. Wybór jest tutaj ogromny, bo zupę przygotować możemy z bardzo dużej selekcji zarówno mięsa jak i warzyw. Spotkałam się też z zupami owocowymi. Te jednak nadają się bardziej na deser aniżeli na przystawkę. Zdarza się, iż gotuję obiad na więcej niż jeden dzień. Jeśli też
mecooks
Gołąbki ziemniaczane w kiszonej kapuście 184Cebule siekamy, boczek kroimy w kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażamy boczek, po kilku minutach wrzucamy posiekane cebule, szklimy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Mięso mieszamy z ziemniakami oraz czarnuszką. Jeśli masa jest zbyt płynna dodajemy 2 łyżki mąki ziemniaczanej, jeśli zbyt zbita, to wodę z ziemniaków. Na każdy liść układamy farsz, zawijamy i układamy
R'n'G Kitchen
Sałatka grecka 432smaku czarnych oliwek i sera fety, który jest uważany za najlepszy kulinarny wynalazek greckiej kuchni. Całość skropiona aromatycznym dressingiem smakuje rewelacyjnie i znakomicie komponuje się z każdym rodzajem mięsa. Składniki: 1 sałata lodowa 3 pomidory 2 ogórki 2 czerwone małe cebule 160g czarnych oliwek 300g sera feta Dressing: 3 łyżki octu winnego 1 łyżeczka soku z cytryny 3 łyżki wody
Szalona Kuchnia Eweliny