mięso - 63110 przepisów (strona:2339/4208)

Spaghetti z mięsnymi kuleczkami 248

łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka oregano sól pieprz oliwa 250g makaronu pełnoziarnistego spaghetti Wykonanie: 1.  Mięsne kuleczki Wołowinę, kurczaka, cebulę i czosnek zmielić maszynką do mielenia. Do zmielonej mięsa dodać jajko, oraz kaszę mannę, bułkę tartą oraz natkę z pietruszki i wyrobić na jednolitą masę. Doprawić solą i pieprzem. Z przygotowanej masy uformować kuleczki o wielkość orzecha. Usmażyć

Szalona Kuchnia Eweliny
Makaron z Kurczakiem w Sosie Jogurtowym 172

WYKONANIE: 1.Makaron ugotować. 2.Na oleju podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę. 3.Fileta pokroić w kostkę i dodać do cebuli, dodać przyprawy i smażyć na złoty kolor. 4.Wodę wlać do mięsa i gotować aż woda trochę odparuje, po czym dodać jogurt, pietruszkę,sól, pieprz. 5.Dodać makaron i mozzarellę, poczekać aż się rozpuści i gotowe

Dziś Ja gotuje
Pierś pieczona z ryżem i warzywami 220

Marchewkę kroimy w plasterki, paprykę w dużą kostkę a cebulę w piórka.  Do naczynia żaroodpornego wsypujemy suchy ryż, zalewamy podgrzanym bulionem. Rozsypujemy marchewkę i paprykę.  Następnie ukladamy mięso, posypujemy cebulą i kukurydzą.  Całość przykrywamy folią aluminiową, lub przykrywką od naczynia żaroodpornego. Pieczemy w 180 C przez godzinę

Mamuśka wraca do formy
Pasta z pieczonych warzyw-na kanapkę 259

Aromatyczna lekko słodka pasta z pieczonych warzyw na kanapkę. Pikantna dzięki oliwie z chili. Zdrowa , nadaje się nie tylko do pieczywa ale również do podkreślania smaku mięs czy nawet makaronu. Jest naprawdę pyszna a śniadanie z razową bułeczką i tą pastą to rarytas! Składniki: 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 pietruszka 2 średniej wielkości marchewki 4 szalotki (małe cebulki

Wanilia i Kardamon
Pasta jajeczna z wędzoną makrelą 256

ugotowane na twardo 1 ogórek kiszony 4 łyżki posiekanego szczypioru 100g serka topionego 2 łyżki majonezu sól, pieprz     Makrele obierz ze skóry i ości, mięso przełóż do miski. Dodaj jajka starte na tarce, ogórek kiszony pokrojony w drobną kostkę, szczypiorek, serek topiony i majonez. Dopraw solą i pieprzem

kuron.com.pl
Buraczki z octem balsamicznym i miodem 372

miodem będą przepysznym dodatkiem do obiadu. Ostatnio podpatrzyłam to połączenie na warsztatach kulinarnych i byłam zachwycona smakiem. Doskonałe, te słodko-winne warzywa będą komponować się wspaniale z każdym mięsem. Buraczki należy wcześniej ugotować do miękkości lub upiec, albo… kupić (pewnie już spotkaliście się z ugotowanymi buraczkami w sklepach). Jeżeli używacie młodych buraczków, wystarczy je trochę dłużej podsmażyć na patelni

Kuchnia Bazylii
Węgierski kociołek – pożywna zupa gulaszowa :) 399

pieprzu 1 papryka (można użyć tylko czerwonej papryki, a można też dodać papryki w innych kolorach) przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka mielona, chili, cukier olej do smażenia     *** Mięso kroimy w kostkę, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju i przekładamy do garnka *** *** Na patelni podsmażamy pokrojone w kostkę pieczarki, cebulę, marchew, pietruszkę i seler – wszystko razem smażymy około 2 minuty

Blog z Apetytem
MARCHEWKA ZAPIEKANA POD BESZAMELEM 206

Durszlak.pl, proponuję Wam prosty przepis na marchewkę zapiekaną pod aksamitną warstwą sosu beszamelowego. Jego kremowa tekstura to podstawa wielu francuskich dań.Tak przyrządzona marchewka może stanowić dodatek do mięs i ryb, jak również stanowić samodzielne danie wegetariańskie.  Przygotowanie: 15 min Gotowanie i pieczenie : 50 min Dla 6 osób : ● 600 g marchewki ● 100 g masła ● 2 łyżki mąki pszennej

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Parówki w cieście francuskim z czarnuszką 270

cieście francuskim wspominam za każdym razem, gdy go używam – i tak będzie tym razem. Wyśmienite na słodko i takie samo na wytrawnie. Wspaniale się komponuje z owocami, warzywami, mięsem, rybami, przeróżnymi masami i dodatkami. Na równi z drożdżowym – oba wypieki sprawiają mi wielką frajdę. Dodatkową zaletą ciasta francuskiego jest to, że można kupić bardzo dobre – gotowe do pieczenia. Z takim

mojewypiekiinietylko
Spaghetti z mięsnymi kuleczkami 179

łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka oregano sól pieprz oliwa 250g makaronu pełnoziarnistego spaghetti Wykonanie: 1.  Mięsne kuleczki Wołowinę, kurczaka, cebulę i czosnek zmielić maszynką do mielenia. Do zmielonej mięsa dodać jajko, oraz kaszę mannę, bułkę tartą oraz natkę z pietruszki i wyrobić na jednolitą masę. Doprawić solą i pieprzem. Z przygotowanej masy uformować kuleczki o wielkość orzecha. Usmażyć

Szalona Kuchnia Eweliny
Niedziela: Skrzydełka z domowym sosem BBQ 291

zdrowszy. Do minimum ograniczyliśmy ilość cukru – 2 łyżki zamiast pół szklanki jak chcą niektórzy. Sos wychodzi delikatnie słodki, zawiesisty, ale lekki. Świetnie nadaje się do smarowania pieczonego łososia lub mięsa. Możecie stopniować ostrość sosu dodając mniej lub więcej pieprzu kajenskiego. Do skrzydełek pasuje nieco bardziej podkręcony sos BBQ. Przyjemność jedzenia pysznych skrzydełek „buffalo” zawdzięczamy Markowi Bitmanowi , od którego zapożyczyliśmy przepis

Niedzielny kucharz
Szaszłyki 200

schabowe kawałek wędzonego boczku kilka małych cebul czerwona papryka smalec sól, pieprz, sos sojowy ciemny słodka i ostra papryka szczypta rozmarynu i tymianku lubczyk 2-3 ząbki czosnku Przygotowanie Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę, porządnie doprawić i odstawić na kilka godzin.  Cebulę pokroić na cztery części, paprykę i boczek w kostkę.  Wszystkie składniki naprzemiennie nabijać

Gaździnka warzy
Cytrynowe boczniaki smażone z cebulką 413

boczniaki, takiej odmiany jeszcze nie znałam więc postanowiłam popróbować. Boczniak cytrynowy jest jednym z wielu gatunków grzybów o działaniu przeciwnowotworowym. Jest delikatny w smaku, podobnym do kurki. Znakomity do mięs czy ryb ale i sam smakuje wybornie. Dziś właśnie sobie to udowodniłam, danie wyszło obłędne w smaku. Cytrynowe boczniaki smażone z cebulką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Makaron z łososiem i cukinią 247

Piątek w okresie Wielkiego Postu powoduje u mnie nie raz wielkie zamieszanie, jeśli chodzi o obiad. Co by tu zjeść dobrego bez mięsa ? W innym czasie niż Wielki Post się nad tym nie zastanawiam, jem i gotuję z tego to co jest w lodówce. Lecz teraz to jest nad czym myśleć, tym bardziej, że ja po prostu nie lubię monotonii

Justa próbuje gotować
Kurczak na kokosie 197

sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Posiekać świeżą kolendrę, a cebulę pokroić w drobną kostkę. 3.  Pokrojonego kurczaka smażyć na rozgrzanej oliwie do momentu aż mięso będzie lekko rumiane, a następnie dodać cebulę i smażyć jeszcze ok. 3-4 minuty. Po tym czasie dodać wiórki kokosowe i smażyć całość około 1-2 minuty cały czas mieszając

Szalona Kuchnia Eweliny

Proponowane wyszukiwania