Rosół z pierożkami wonton z farszem z wątróbki 229czasie spróbować i doprawić do smaku lubczykiem, vegetą, solą, pieprzem oraz dodać drobno posiekaną natkę z pietruszki. Przykryć pokrywką i gotować jeszcze kilka minut do momentu miękkości mięsa. 2. Farsz Wątróbkę drobiową i fileta z kurczaka zmielić maszynką do mielenia. Na rozgrzanym maśle zeszklić drobno posiekaną cebulę i czosnek. Następnie dodać zmieloną wątróbkę i fileta, doprawić solą, pieprzem
Szalona Kuchnia Eweliny
Najlepsze pierogi ruskie 398powinny być nie tylko ostudzone, ale i wyziębione np.: po spędzeniu nocy w lodówce, dlatego najlepiej użyć ziemniaków ugotowanych poprzedniego dnia. Ziemniaki przeciskamy przez praskę lub maszynkę do mielenia mięsa (można też rozdrobnić je tłuczkiem, a następnie dokładnie widelcem; nie używamy blendera). Do ziemniaków dodajemy ser, pieprz i dużą szczyptę soli. Cebule kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na rozgrzanym
Poezja smaku
Wegański pasztet z soczewicy – przepis krok po kroku 229dodać zalewę z pomidorków, która nada jeszcze przyjemniejszego aromatu 5. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni. 6. Kaszę, soczewice oraz pomidory z cebulą i czosnkiem mielimy w maszynce do mięsa na gładką masę. 7. Zmielone składniki łączymy ze sobą, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Oczywiście śmiało możemy kosztować naszą masę przed upieczeniem 8. Masę pasztetową przekładamy do formy
Okiem Blondynki by McBlondi
Pasta rybna 186Makrela wędzona - 2 szt masło - 2 łyżki cebula - 1/2 szt Przygotowanie: Makrele dokładnie obrać z ości. Cebulę obrać i razem z masłem i rybą, zemleć w maszynce do mielenia mięsa. Wszystko dokładnie wymieszać. Pastą smarować pieczywo. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore
Kuchnia Danusi
Roladki wieprzowe z wątróbką drobiową 211dobrze rozbić, posypać solą i pieprzem z obu stron, a stronę gdzie będzie zawijana wątróbka posypać papryką słodką i posmarować przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Obsmażoną wątróbkę ułożyć na końcu mięsa, ciasno zawinąć w roladkę i spiąć wykałaczką lub obwinąć nitką. Maczać w rozmąconym jajku, panierować w bułce tartej. Obsmażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Następnie przełożyć
Tradycyjna Kuchnia
Brukselka z cytryną, czosnkiem i miodem 230Smak brukselki zaostrzony czosnkiem, złamany cytryną i złagodzony miodem. Szybki i doskonały dodatek do wszelkiego rodzaju mięs obiadowych. Może być też świetnym, wegetariańskim daniem samodzielnym. Składniki: ok. 300 g brukselki 2 łyżki masła 1 łyżka miodu 1 łyżka soku z cytryny 2 spore ząbki świeżego czosnku sól Brukselkę obrać z obeschniętych listków, przekroić na pół większe sztuki i wrzucić
Ze smakiem bez glutenu
Penne z kurczakiem w sosie pomidorowo-pieczarkowym 229kurczaka. Całość posypujemy przyprawą do gyrosa, mieszamy i obsmażamy. Następnie dodajemy opakowanie pomidorów w sosie pomidorowym z bazylią i oregano, mieszamy i zostawiamy na małym ogniu pod przykryciem. Gdy mięso będzie miękkie doprawiamy całość do smaku (solą i pieprzem), jeszcze chwilę dusimy. Podajemy z ugotowanym makaronem. Całość można posypać posiekaną zieloną pietruszką. Smacznego
Słodkie okruszki
Zupa cebulowa 159zupy użyłam wędzonego bundza) Wykonanie Cebule (obie odmiany) obieramy z łupinek, siekamy na pióra i szklimy na patelni. Uwaga! Nie podsmażamy, jedynie szklimy. W garnku umieszczamy włoszczyznę, przyprawy i mięso na bulion. Gotujemy na wolnym ogniu. Po jakimś czasie dodajemy zeszkoloną cebulę. Chwię gotujemy całość. Zupę można zostawić z bulionową konsystencją lub połowę zawartości garnka zmiksować a druga połowę zostawić
Raj dla Podniebienia
Orientalne pstrągi z patelni 184Przepis na orientalnie przyprawione pstrągi ugotowane na głębokiej patelni. Sos na bazie mleka kokosowego i aromatycznych przypraw bardzo pasuje do zwartego i sprężystego mięsa ryby. Całe pstrągi na talerzu pięknie wyglądają i wybornie smakują. W sklepach bez problemu można kupić sprawione całe pstrągi. Nie trzeba już z nimi nic specjalnego robić, są gotowe do obróbki termicznej. Przygotowane w całości świetnie
Dietolog
Makaron z wędzonym kurczakiem, brokułem i papryczką peperoni w sosie z serków topionych 187paprykowy MSM Mońki ) 100 ml mleka 1 szczypta gałki muszkatołowej (solidna) kilka kawałków suszonej papryczki peperoni (ilość według gustu) sól, pieprz Makaron oraz brokuła ugotować osobno w osolonej wodzie. Mięso z udka kurczaka odebrać od kości, rozdrobnić na mniejsze kawałki i przełożyć na patelnię. Serek rozmieszać z mlekiem, a następnie przelać do kurczaka. Dodać kilka kawałków papryczki peperoni oraz solidną
Di gotuje
Pieczeń z mielonego boczku 240boczku (waga bez skóry i kości) 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki wegety 3/4 szkl. mleka 2 łyżki posiekanej drobno natki pietruszki sól morska, pieprz Boczek mielimy w maszynce do mięsa. Czosnek przeciskamy przez praskę na deskę do krojenia. Posypujemy go wegetą i rozcieramy nożem. Całość przenosimy do zmielonego boczku. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, mleko oraz niewielką ilość soli i pieprz
Smaki Na Talerzu
Szaszłyki z ziemniaków - mniam :) 222Próbowaliście już przepyszne szaszłyki z ziemniaków z serowym nadzieniem i pieczone w piekarniku ( tylko 15 min. ) ? Polecam 😀 Bardzo latwy sposób przygotowania i efektowny wygląd
zielonacukinka
Pralinki czekoladowe 191Bierzemy kilka orzechów, już bez łupinek i kładziemy je a papier do pieczenia. Najlepiej zrobić coś w rodzaju koperty. Ewentualnie, foliowy woreczek też się nada. I tłuczkiem do mięsa rozdrabniamy orzechy na drobny pył. Żartuje. Po prostu, na posypkę orzechową. Gdy masa czekoladowa już swoje odleży, formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Kulki te, najpierw obtaczamy w pokruszonych orzechach, a następnie
Pora na pora
Sałatka z paluszków krabowych i awokado 535jedzeniu mieć ochotę na miłosne igraszki nie można zjeść za dużo i zbyt ciężko, dlatego odradzam wszelkich potrawy mącznych i ziemniaczanych, a także tłustych i krwistych mięs. Sałatka z paluszków krabowych z awokado Składniki: opakowanie paluszków krabowych (surimi) 2 dojrzałe awokado 3 jajka ugotowane na twardo czubata łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego nieduży pęczek koperku
Codzienne Gotowanie
Ryż smażony z ciecierzycą i brokułem w maśle orzechowym 181ostatnio w mojej kuchni gości często wegetariańskie i wegańskie jedzenie. Ze względu na wykluczenie nabiału otworzyłam bardzo szeroko umysł na nowe smaki i kompozycje. Nadal jestem zagorzałą fanką mięsa ale testowanie, gotowanie i próbowanie nowych potraw bez jego udziału stało się dla mnie również przyjemnością. Pyszny smażony ryż z dodatkiem ciecierzycy i masła orzechowego oraz brokuł to propozycja na dobrze
Mango Papaja