mięso - 63110 przepisów (strona:2353/4208)

Cieciorkowe ajerkuchy ze miysym (Cieciorkowe naleśniki z mięsem) 228

pół 19 dodajcie 20 znów 21 będzie 22 gęste 23 chochlę 24 przypieczone 25 talerz 26 farsz 27 lekko 28 później Artykuł Cieciorkowe ajerkuchy ze miysym (Cieciorkowe naleśniki z mięsem) pochodzi z serwisu Chop w kuchni

Chop w kuchni
Pomysł na resztki kurczaka: zupa won ton 469

oleju sezamowego 1 łyżka octu ryżowego lub winnego (lub soku z cytryny) Garść posiekanego szczypiorku Pęczek posiekanej kolendry lub pietruszki Papryczka chili (opcjonalnie) Litr rosołu Przygotowanie: Farsz Drobno posiekaj mięso z kurczaka, krewetki oraz szalotkę. Zetrzyj imbir na tarce. Posiekaj kolendrę lub pietruszkę – około 3 łyżek. Wszystko wymieszaj. Dodaj sos sojowy (około 1 łyżki) oraz sól i pieprz do smaku

Niedzielny kucharz
Indyk na zielonej łące 185

Połączenie mięsa z indyka z zielonym groszkiem jest idealną propozycją dania niskokalorycznego, a zarazem niezwykle bogatego w witaminy, składniki mineralne, i błonnik.  Indyk doskonale komponuje się z różnego rodzaju dodatkami, które można dobierać wedle gustu. Składniki: 400g fileta z indyka 12 plasterków szynki szwarcwaldzkiej świeżo zmielony pieprz tymianek rozmaryn zioła prowansalskie 200g makaronu pełnoziarnistego (kokardki) Sos: 50g liści świeżej

Szalona Kuchnia Eweliny
Kaszotto z kurczakiem, porem i zielonym groszkiem 184

około 2-3 minuty, dodać kaszę, stopniowo podlewać bulionem aż do momentu gdy kasza będzie al dente. Następnie dodać kawałki kurczaka, zielony groszek i całość smażyć  do miękkości mięsa. Doprawić sokiem z cytryny, solą, pieprzem  i dokładnie wymieszać

Szalona Kuchnia Eweliny
Kotlet po kijowsku z farszem z marchewki i pora 411

tarta panierka Farsz: 400g marchewki 100g por 1 ząbek czosnku sól pieprz olej Wykonanie: 1.  Fileta pokroić na duże kawałki, następnie rozbić tłuczkiem przez folię aby nie porozrywać mięsa. Oprószyć solą i pieprzem. 2.  Farsz: Marchew umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por umyć  i pokroić na półtalarki, a czosnek drobno posiekać. Na patelni

Szalona Kuchnia Eweliny
Cudowne właściwości czekolady 190

najbardziej cenionych sposobów dekorowania wypieków. Czekolada świetnie nadaje się również do przygotowania fondue czy rozgrzewającego napoju na zimę. Znane jest również połączenie czekolady z mniej oczywistymi składnikami, takimi jak mięso, owoce morza czy zupa. Post Cudowne właściwości czekolady pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wiosenna terrina 225

twarożków. Dlaczego? To proste. Jeśli mamy w lodówce serek można przyrządzić wszystko. Od pysznych dipów, po desery i torty. Na słodko i na słono. Nawet goście, którzy nie jedzą mięsa, skuszą się na przekąskę z sera. Chociaż wyjatki oczywiście się zdarzają. Jeśli szukacie przepisów

dolcevitainmykitchen
Kotleciki z kaszy jaglanej z wędzonym łososiem, suszonym pomidorem i natką pietruszki 192

łososiem i natką pietruszki. Kotleciki na pewno posmakują też dzieciom, bo moje je wcinały :-) Kotleciki można zjeść z sosem, można użyć ich jako dodatek (zamiast ziemniaków, czy kaszy) do mięsa lub tak jak my zjeść z warzywami z patelni :-) Z podanej porcji wychodzi około 14 takich kotlecików :-) Miłego dnia Wam życzę :-) Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej 2 szklanki wody

kruche babeczki
Pieczone ziemniaki 176

klasyka w naszym domu. Pieczone ziemniaki do obiadu. Tradycyjne, delikatnie przyprawione, ziołowe lub przyrządzone na pikantnie. Pieczone ziemniaki podaję do różnych sałat i mięs, najczęściej pieczonego drobiu lub kotletów z wołowiny. Pieczone ziemniaki piekę także w towarzystwie innych warzyw, aby było bardziej pożywnie i zdrowo. I tak powstają wersje ziemniaków pieczonych z: cukinią, marchewką i bakłażanami, cukinią, cebulą i papryką

Zasmakuj Kuchni
Rosół z kaczki 145

gałązek lubczyku Do podania: makaron nitki + świeżo posiekana natka pietruszki lub koper, u mnie koper Przygotowanie: Nogi, szyję i skrzydełka włożyć do garnka. Zalać zimną wodą lekko ponad stan mięsa, lekko posolić, wrzucić liście laurowe i ziele angielskie, przykryć i ugotować na wolnym ogniu (ok. 1 godziny). Po tym czasie wrzucić opaloną nad ogniem cebulę, obraną marchewkę i pietruszki, kawałek

Zasmakuj Kuchni
ŁOPATKA WIEPRZOWA PIECZONA 153

rękawa wlać również 1/2 szklanki przegotowanej wody,zamknąć rękaw i piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C 1 godzinę. Po godzinie rozciąć rękaw, piec jeszcze 15 min, wyłączyć piekarnik. Mięso pozostawić na 15 min w piekarniku. Studzić w rękawie

Niespełnione zdolności kulinarne
#1 – Pomorze i Kaszuby 195

oraz podawania w tamtych rejonach doprowadzono do perfekcji. Tamtejszymi specjałami jest gęś wędzona, nadziewana oraz faszerowana. Bardzo znana jest okrasa, inaczej óbóna czyli zmielone wraz z tłuszczem surowe gęsie mięso, obficie przyprawione ziołami oraz przyprawami i przechowywane w glinianych garnkach. Stosowano ją do smarowania swojskiego, domowego chleba. Mówiąc o tym rejonie nie można pominąć tematu ryb , które Kaszubi potrafią przyrządzić

Życie ze smakiem
Roladki z kurczaka w sosie grzybowym 182

posolić, zwinąć w roladkę i spiąć patyczkiem. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem, włożyć przygotowane roladki,  posypać przyprawą do gyrosa. Piec w temperaturze 190 stopni około 50-60 minut. Gdy mięso się zarumieni podlać jedną szklanką wody.  Przygotowanie sosu: Grzyby oczyścić, dosyć drobno pokroić, zalać wodą, przyprawić do smaku i ugotować do miękkości. Śmietanę rozbełtać z mąką i żółtkiem, dodać

Tradycyjna Kuchnia
Kotlety babuni 1036

grysiku sól i pieprz do smaku gałka muszkatołowa do smaku bułka tarta do panierki olej do smażenia Wykonanie: Pora umyć i razem z oczyszczonymi pieczarkami drobno posiekać. Połączyć z mięsem, grysikiem, przyprawami do smaku, jajkiem, zmiażdżonym czosnkiem i dwoma łyżkami ciepłej wody. Dokładnie wymieszać, formować podłużne kotlety, panierować w bułce tartej. Smażyć na gorącym oleju złociście z obu stron. Podawać

Tradycyjna Kuchnia
Schabowy z warzywami 205

gotować w łupinie w osolonej wodzie około 25 minut. 2. Kotlet schabowy obtoczyć w jajku, następnie posypać z dwóch stron pieprzem ziołowym, koperkiem i obtoczyć w bułce tartej. 3. Mięso włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 40 minut w temperaturze 150   °C. 4. Zetrzeć na tarce marchewkę i pietruszkę. 5.Posiekać cebulę. 4. W połowie pieczenia kotlet schabowy

Kuchenne innowacje