Ależ one są znakomite, ależ one są pyszne. Takie ziemniaki to idealny dodatek do mięs, jednak znakomicie smakują jako samodzielne danie. Mają chrupiącą skórkę i są bardzo aromatyczne i wykwintne. Znalazłam przepis u FiK-a i skorzystałam z pomysłu i Wam też polecam. Ziemniaki pieczone z koperkiem i kawiorem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieLekko kwaskowata, pełna smaku – cebulka do burgerów z tego przepisu to idealny dodatek, nie tylko do bułki z mięsem. Składniki (na ok 2 burgery): 500g cebuli szczypta soli 3 łyżki ketchupu 2 łyżki miodu 1 łyżeczka sosu sojowego sok z 1 pomarańczy (ok 5 łyżek) szczypta pieprzu cebulę pokrój w półplasterki, przełóż na patelnię [...] Artykuł CEBULKA DO BURGERÓW pochodzi
SandraFrej.comstopni. W dużym naczyniu żaroodpornym mieszamy ryż z marchewką i cebulą. Dodajemy kurczaka i brokuły.Posypujemy startym serem. Wstawiamy do piekarnika na około 7 minut, by aromaty warzyw i mięsa się połączyły, a ser roztopił
KUCHNIA POLSKAturecką pizzą. Pewnie dlatego, że ciasto jest identyczne jak na pizzę, od włoskiej pizzy odróżnia tureckie pide tylko forma, bo zawsze ma kształt łódki. W oryginale głównym składnikiem jest mięso wołowe, ja natomiast zrobiłam wersję wegeteriańską. Wersję wegeteriańską i dodatkowo upiekłam pide z mąki orkiszowej. Moje nadzienie stanowią pieczarki, które kupiłam w nadmiarze i miały wylądować w bułeczkach drożdżowych. Bardzo
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!mięsne kuleczki ze słodkimi pomidorkami to świetny pomysł na przemycenie najmłodszym bogactwa witamin zawartych w pomidorach i ciekawa propozycja przygotowania kotlecików z warzywami. Składniki: 400g fileta z kurczaka 500g mięsa z szynki 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 1 bułka kajzerka 1,5 szklanki mleka 1 jajko 4 łyżeczki majeranku 2 łyżki bułki tartej 1 łyżka kaszy manny 1 łyżeczka
Szalona Kuchnia Ewelinykapusta jest moim zdaniem, na tyle pyszna, że postanowiłam dodać ją również do naleśników, i nie ograniczać się tylko w dodawaniu jej do zupy czy podawania jako dodatku do mięsa. Wyszło pysznie. Coś innego niż dotychczas a jednocześnie prosto. Składniki na 10 naleśników: Naleśniki: 2 jajka 300 ml wody 300 ml mleka 1,5 szklanki mąki szczypta soli Farsz
My simple kitchenkońcówki ze szparagów (obrane) i marchew, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Paprykę kroimy w paski. Polędwiczki z kurczaka, kroimy na paski. Na rozgrzany olej połączony ze masłem, wrzucamy mięso, lekko podsmażamy, z każdej strony. Następnie dodajemy warzywa, dusimy kilka chwil pod przykryciem, często mieszając. Gorącym bulionem zalewamy warzywa, dodajemy ryż, gotujemy przez kwadrans. 5 min przed końcem dodajemy paprykę
R'n'G KitchenKLIK ) Sos ziołowy z bazylią tajską do tych fit nie należy. Zawiera śmietanę, majonez i dużo wspaniałej bazylii. Idealnie nadaje się do grillowanych smakołyków - warzyw, ryb czy mięs, ale także jako dodatek do innych potraw. W jakimś wypasionym burgerze też znalazłby zastosowanie ;) SOS ZIOŁOWY Z BAZYLIĄ TAJSKĄ 1/4 szklanki posiekanych liści bazylii tajskiej 2 łyżki majonezu
W kuchni Karmel-itkiDziś będzie prosty przepis na pyszną i lekką zupę z warzyw i zieleniny. Wiosną jakoś tak zupełnie bezwiednie gotuję lżej niż zimą. Jemy więcej warzyw, mniej mięsa i używam dużo "zielska". Zupy też robię teraz delikatniejsze . Najlepiej z dużą ilością kolorowych jarzyn. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzazbieramy smak , przelewając do garnka z kapustą i resztą dobroci . Solimy , pieprzymy , dokładamy koncentrat , przykrywamy i dusimy na małym ogniu , co jakiś czas mieszając , ale nie za często , aż mięso będzie miękkie . Po wyłączeniu gazu , dodajemy posiekany koperek , ostatni raz mieszamy i możemy serwować bigos . Smacznego Artykuł Młoda kapusta ” Babci Jadzi „ pochodzi z serwisu Ogrodnik
Ogrodnik w podróżyzielone":) Pomysł przyrządzenia sosu przyszedł mi do głowy gdy zrobił mi się zapas botwiny, kopru, natki i szczypiorku. A że w domu mam i takich co jedzą mięso to dla nich dodatkowo mielone , a dla wegetarian do ryżu tylko sos :) Składniki : liście z małego pęczka botwiny pęczek koperku szczypiorek, najlepiej wyhodowany z cebuli w domu :) ewentualnie natka pietruszki- mały
Proste Potrawysoku z cytryny. Wszystko zapieczone razem z moim ulubionym dodatkiem – masłem, które dodatkowo nadaje pięknego maślanego aromatu ziemniakom. Gotowe danie podaję ze świeżą natką, dodaję surówkę i kawałek mięsa. Danie wege? Dorzućcie posiekaną marchew, pasternak, por, kawałek dyni lub buraki, cebulę, zapieczcie, smakujcie pieczone i kolorowe warzywa, doprawcie słodką i ostrą papryką, ziołami, podajcie z kefirem lub mizerią, smacznego
Zasmakuj Kuchnizwykła, jajka to składniki podstawowe. Dodatki można zmieniać wg uznania. Zamiennie lub dodatkowo rodzynki, żurawina, różnego rodzaju orzechy itd. Ziarno owsa miksujemy blenderem lub przekręcamy przez maszynkę do mielenia mięsa. Wlewamy roztopione masło, mąkę kokosową wymieszaną z sodą i proszkiem do pieczenia. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Miskę przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki. Ja pozostawiłam na noc. Masło
Leśny ZakątekZnacie słynną w kuchni angielskiej zapiekankę pasterską? Tradycyjnie zrobiona jest ona z mięsa i marchewki, a przykryta pysznym i chrupiącym ziemniaczanym pure. W dzisiejszej odsłonie zapraszam na wersje wegańską zrobioną z soczewicy, selera, marchewki i ziemniaków. Pierwszy raz jadłam tą zapiekankę u mojej siostry i baaardzo mi posmakowała i od tamtej pory bardzo często gości w moim domu. Jest naprawdę
kulinarne odsłony patikostkę, podsmażamy na maśle. Następnie jeszcze chrupiące warzywa dorzucamy do zupy, gotujemy aż do miękkości. Zupę blendujemy, przecieramy przez sito, doprawiamy do smaku. Z surowych kiełbasek wyciskać małe porcję mięsa, mokrymi dłońmi formujemy kuleczki. Klopsiki smażymy na oliwie na złoty kolor. Zupę – krem serwujemy z pulpecikami, kawałkami szparag i świeżym tymiankiem. Artykuł Krem szparagowy z klopsikami pochodzi z serwisu
Kierunekuchnia